Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΥΛΗ 20ο ΖΥΓΟΥ


ΠΥΛΗ 20ο ΖΥΓΟΥ

ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ - ΠΥΛΗ ΜΑΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ


Το σημείο του ζωδιακού από 19ο ΖΥΓΟΥ έως 21ο ΖΥΓΟΥ είναι ιδιαίτερα βαρύ γιατί έχουμε την πλήρη ήττα των δυνάμεων του φωτός (19ο ΖΥΓΟΥ η απόλυτη πτώση του ΗΛΙΟΥ) και στις 21ο ΖΥΓΟΥ την απόλυτη δύναμη των δυνάμεων του σκότους (21ο ΖΥΓΟΥ η απόλυτη έξαρση του ΚΡΟΝΟΥ).

Είναι η πιο σκοτεινή μοίρα του ζωδιακού πολύ περισσότερο δε που είναι στην καμένη ζώνη (15ο ΖΥΓΟΥ – 15ο ΣΚΟΡΠΙΟΥ).

Μοίρα καθαρά ΚΡΟΝΙΑ δείχνει πως το άτομο που κάτι έχει εκεί έχει έλξη προς τις Κρόνιες δραστηριότητες και κυρίως προς τη μαγική φύση του ΚΡΟΝΟΥ, ο οποίος από τον Μεσαίωνα ονομαζόταν «Κύριος του Κάρμα». Πλανήτης σε αυτήν την μοίρα δείχνει μεγάλη ροπή προς τη μαγεία και επίσης παρελθόν μαγείας που ξεπληρώνεται τώρα , γιατί η μαγεία του ΚΡΟΝΟΥ είναι δυνατή όταν εγγράφεται σε πλαίσια κοσμικής δικαιοσύνης (άρα προϋποθέτει έγκριση των ιεραρχιών) και πιθανόν κάποιος με πλανήτη σ’ αυτή την πύλη να έκανε χρήση μαγικών πρακτικών ή να σκέφθηκε να κάνει χωρίς να πάρει υπ’ όψη αν αυτή η μαγεία διαταράσσει κάποια ισορροπία.

Γι’ αυτό στη νυν ενσάρκωση η τιμωρία του είναι να έχει αφόρητους περιορισμούς και ταλαιπωρίες στα θέματα του πλανήτη ή του σημείου που είναι στην πύλη.

ASC στην πύλη μπορεί να δηλώνει τα εξής:

Α) Δαιμονικό Εγώ που ελκύεται από τη μαγεία κάθε μορφής και έχει τον πειρασμό να επηρεάσει μαγικά το περιβάλλον και ειδικά τον σύντροφο.

Β) ταλαιπωρία στο φυσικό σώμα ως καρμική ανταπόδοση και κυρίως στο κεφάλι και στους πνεύμονες.

Στο κεφάλι λόγω φυσικού ωροσκόπου (Κριός)

Στους πνεύμονες λόγω Δεκανού (Δεκανός Ερμή)

Γ) ο ASC δηλώνει και περιβάλλον, άρα πιθανόν το άτομο να δοκίμασε να μεταδώσει απαγορευμένη γνώση στο περιβάλλον σε πλαίσια «επιβεβαίωσης Εγώ».

Δ) επαφή με περιβάλλον μαγείας το οποίο τελικά κατέστρεψε το άτομο . Πολύ επικίνδυνη περίοδος θα ήταν για ενεργοποίηση της πύλης όταν προχωρημένοι πλανήτες έφθασαν σε αυτή.

Γενικά ASC στην πύλη του Κρόνου απαιτεί αποχή από κάθε δραστηριότητα που συνδέεται με μαγεία παρόλο που η ροπή στο άτομο είναι ιδιαίτερα έντονη.

ΗΛΙΟΣ στην Πύλη του ΚΡΟΝΟΥ

ΗΛΙΟΣ: επάγγελμα, πατέρας (σύζυγος για γυναίκα), ιδιοσυγκρασία, δηλώνει χρήση μαγείας για προώθηση επαγγελματικής δραστηριότητας, ή πατέρας (ή σύζυγος) που εμπλέκεται με μαγεία (άμεσα ή έμμεσα) – χρήση μαγείας που βλάπτει τους άλλους είτε για απόκτηση υγείας είτε για προώθηση καριέρας.

Επειδή ο ΗΛΙΟΣ είναι πτωτικός στον ΖΥΓΟ βγάζει τον χειρότερο εαυτό του και μπορεί να δώσει ένα εγώ αλαζονικό, υποτονικό, που λαχταρά την εξουσία (ΚΡΟΝΟΣ) και που σαν σύγχρονος ΦΑΟΥΣΤ χρησιμοποιεί την πρόκληση του Μεφιστοφελή για να κερδίσει σε όλα τα θέματα του ΗΛΙΟΥ (καριέρα, υγεία, σύζυγος).

Γι αυτό παρατηρούμε άτομα με ΗΛΙΟ στις 20ο ΖΥΓΟΥ να είναι υποτονικά, να μην κερδίζουν τίποτα στα θέματα του ΗΛΙΟΥ λόγω βαρείας καρμική ανταπόδοσης.

Αν η όψη είναι συγκλίνουσα προς την πύλη στην ενσάρκωση αυτή θα κάνει καταχρήσεις της πύλης και θα υποστεί την καρμική τιμωρία που θα έχει στέρηση σε όλα τα θέματα του ΗΛΙΟΥ.

Αν η όψη είναι αποκλίνουσα η κατάχρηση έγινε σε προηγούμενη ενσάρκωση και στην τωρινή θα έχει την τιμωρία. Αν ο ΗΛΙΟΣ από πρόοδο πέσει στις 20ο ΖΥΓΟΥ θα υπάρξει πιθανόν θύμα μαγείας στα θέματα ΗΛΙΟΥ , θα βιώσει καταστάσεις φθοράς σε όλα τα θέματα του πλανήτη και σε ότι κυβερνά ο ΗΛΙΟΣ στο ωροσκόπιο.

Όταν ο πλανήτης με αντισκιά ή κόντρα αντισκιά εμπλέκεται με τις κλείδες παρασκηνιακά βιώνει καταστάσεις ανθρώπων που είτε δρουν ενεργητικά στα πλαίσια της πύλης , είτε υφίστανται την καρμική της μορφή.



ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ

Σελήνη στις 20ο ΖΥΓΟΥ δείχνει πως όλα τα θέματα της σελήνης υφίστανται την επιρροή της πύλης δηλαδή ροπή του ψυχισμού προς τη μαγεία, μαγική σχέση με γυναίκες – μητέρα, γυναίκες με μαγικές ιδιότητες στη ζωή του ατόμου.

Έχει την δυνατότητα να μαγεύει τα πλήθη και να παραμένει το ίδιο ατάραχο (Σελήνη στον Αιγόκερω – ΚΡΟΝΟΣ).

Η Σελήνη εκεί μπορεί να λειτουργεί ως εξής:

Α) Αν έχουμε καρμική πραγμάτωση – ανταπόδοση μεγάλη δυσκολία με γυναικείο φύλο, ταλαιπωρία από γυναίκες ή κοινό, αγοραφοβία, κίνδυνος από γυναίκες, βαρύτατες ασθένειες γυναικολογικής φύσεως. Αν από πρόοδο βρεθεί η σελήνη σε αυτήν την πύλη μπορεί να φέρει :

Α) Μοναξιά

Β) κατάθλιψη

Γ) συναισθηματικό άδειασμα

Δ) ψυχικές ασθένειες

Ε) ταλαιπωρία από γυναίκες

Στ) Χωρισμός από αγαπημένα πρόσωπα



ΕΡΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ

Ερμής στις 20ο ΖΥΓΟΥ πιθανόν σκέψη που έλκεται από τη μαγεία, δραστηριότητες εμπορικές που πετυχαίνουν με χρήση μαγείας, «συμβόλαια» περίεργα και βέβαια προσπάθεια απόκτησης γνώσεων σε απόκρυφους χώρους και πιθανόν επιπόλαια μετάδοση τους. Ο Ερμής σε αποκλίνουσα όψη από την πύλη μπορεί να δώσει :

Α) Δυσκολία απόκτησης γνώσης

Β) αποτυχία σε θέματα εμπορίου

Γ) μεγάλοι κίνδυνοι από χαρτιά / συμβόλαια

Δ) μεγάλα προβλήματα από ή στα αδέλφια

Ε) προβλήματα σε ανατομικά σημεία του ΕΡΜΗ (πνεύμονες – χέρια)

Στ) Ακραία περίπτωση βλακείας



Εάν από πρόοδο πέσει ο Ερμής στην πύλη είναι πολύ πιθανό με τρόπο μαγικό , να κλειδώσουν όλα τα θέματα του Ερμή και να έχουμε:

Α) διακοπή σπουδών ή ταλαιπωρία

Β) καταστροφή στο εμπόριο

Γ) κίνδυνο αυτοκινητιστικού δυστυχήματος

Δ) ξαφνικό γήρας ( χάνεται η νεότητα του Ερμή)

Ε) αρρώστια ή θάνατος ή ταλαιπωρία παιδιών

Στ) κίνδυνοι από χαρτιά – συμβόλαια

Ζ) νομικές εμπλοκές κυρίως σε θέματα συνεργασιών



ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΗ ΠΥΛΗ

Αφροδίτη στις 20ο ΖΥΓΟΥ δηλώνει χρήση μαγείας για θέματα ερωτικής / οικονομικής φύσεως, για διατήρηση της ομορφιάς και της αισθητικής ακεραιότητας. Αν έχουμε Αφροδίτη σε αποκλίνουσα όψη μπορεί να εκδηλωθεί ως εξής

Α) οικονομική καταστροφή

Β) διασυρμός για ερωτικά σκάνδαλα

Γ) διασυρμός για οικονομικά σκάνδαλα

Δ) χωρισμός – διαζύγιο

Ε) σχέση με μεγαλύτερο άτομο (Κρόνος) η οποία μπορεί να δημιουργήσει ευρύτερα προβλήματα ειδικότερα αν είναι άτομο εξουσίας.

Στ) μοναξιά – κατάθλιψη

Ζ) μαγεία για ερωτικούς / οικονομικούς λόγους



Από πρόοδο μπορεί να φέρει όλα τα παραπάνω.


ΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ

Άρης στις 20ο ΖΥΓΟΥ σε γενέθλια θέση μπορεί να δώσει δυσκολία σε θέματα ερωτικά / σεξουαλικά , σαν να έχει γενέθλια κακοδαιμονία.

Μπορεί επίσης να δώσει πεσμένη ζωτικότητα, ατυχήματα, φλεγμονές και πολλές φορές εγχειρήσεις σε ανατομική περιοχή του Άρη (κεφάλι λόγω Κριού, γεννητικά όργανα λόγω Σκορπιού). Έχει παρατηρηθεί επίσης πως μπορεί να δεχθεί επιθέσεις (Άρης) να μην μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες και ότι ξεκινά (Κριός) να διακόπτεται.

Αν από secondary ο Άρης βρεθεί στις 20ο ΖΥΓΟΥ μπορεί να συμβούν τα ανωτέρω ή να πέσει σε περίπτωση σεξουαλικής μαγείας (που θα είναι θύτης ή θύμα) όχι απαραίτητα τελετουργικής.

Αν η όψη πάει να σχηματισθεί, στην ενσάρκωση αυτή θα υποστεί γεγονότα που συνδέονται με την πύλη, θα μπει στο πειρασμό να διαταράξει την καρμική τάξη ακόμα και σε επίπεδο σκέψης. Αν η όψη είναι αποκλίνουσα αυτά είχαν συμβεί σε προηγούμενη ενσάρκωση. Όλα τα αρνητικά της πύλης έρχονται ως καρμική τιμωρία, η οποία συγχρόνως ξεφορτώνει το κάρμα.



ΔΙΑΣ ΣΤΗ ΠΥΛΗ

Ο Δίας στην 20ο ΖΥΓΟΥ δίνει μεγάλη δυσκολία σε θέματα σπουδών, ταλαιπωρία από ηλικιωμένους συγγενείς (9ος), είναι κλειδωμένη κάθε προσπάθεια επέκτασης και βέβαια δεν είναι εύκολο να προχωρήσει σε βαθιά γνώση. Πιθανόν αν η όψη είναι αποχωρίζουσα το άτομο είχε δράσει σε χώρους θρησκευτικούς – φιλοσοφικούς, πήρε βαθιά γνώση και ή τη διέδωσε σε αμύητους ή τη χρησιμοποίησε καθαρά με ιδιοτέλεια.

Μεγάλο πρόβλημα, ακόμα και σε απόκτηση υλικών αγαθών, πιθανόν αφύσικο πάχος και προβλήματα υγείας σε ανατομικά θέματα ΔΙΑ (συκώτι, χολή). Από πρόοδο ενεργοποιώνται ως άνω.


ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΠΥΛΗ

Ο ΚΡΟΝΟΣ στις 20ο ΖΥΓΟΥ είναι από τις πιο φορτισμένες ΚΡΟΝΙΑ μοίρες του ζωδιακού. Θα έχει μεγάλες δυσκολίες με πρόσωπα κύρους και εξουσίας, πατέρα, σύζυγο, και γενικότερα θα έχει μεγάλη δυσκολία σε θέματα καριέρας, πιθανόν γιατί δοκίμασε σε προηγούμενη ενσάρκωση να μυηθεί στη βαθύτερη δυνατή γνώση, στα μυστήρια των μυστηρίων και αυτά τα χρησιμοποίησε για επέμβαση στα ακασικά στοιχεία. Η καρμική τιμωρία μπορεί να είναι σε πολλά επίπεδα:

Α) ταλαιπωρία από πατέρα

Β) ταλαιπωρία από ιεραρχικά ανωτέρους

Γ) Εμπλοκές με δικαιοσύνη

Δ) βαριές χρόνιες ασθένειες που συνδέονται με δέρμα ή οστά ή ισορροπία ή τρέλα (ΚΡΟΝΟΣ)

Ε) καταστροφή καριέρας, κοινωνική κατακραυγή

Στ) Φρικτή μοναξιά



Γενικά με το Κρόνο σε αυτή τη πύλη σε συγκλίνουσα όψη το άτομο θέλει να μάθει βαριά μυστικά για τα οποία δεν είναι έτοιμο, έχει έντονη τη ροπή να λειτουργήσει εωσφορικά.

Εάν η όψη είναι αποκλίνουσα έχει ήδη διαπραχθεί η καρμική αδικία και βέβαια υφίσταται το άτομο σε αυτή την ενσάρκωση τα ως άνω.

Σε πρόοδο μπορεί να μπει στον πειρασμό να δράσει μαγικά, να υποστεί τις κυρώσεις ή απλά να παρουσιάσει δυσκολίες σε όλα τα θέματα του Κρόνου.



ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΗ ΠΥΛΗ

Επειδή ο ΟΥΡΑΝΟΣ ελέγχει την 7η ακτίνα, ακτίνα τελετουργικής μαγείας και είναι εσωτερικός κυβερνήτης του ΖΥΓΟΥ εμπλεκόμενος με την πύλη του ΚΡΟΝΟΥ μπορεί να οδηγήσει σε αστρομαγεία, σε μια τάση να προσπαθεί να επέμβει αρνητικά ακόμα και στο κοσμικό σχέδιο έτσι ώστε να πετύχει θαυμαστά αποτελέσματα.

Η βαριά καρμική τιμωρία είναι να υποστεί περιορισμούς κάθε μορφής, ενώ θα θέλει να είναι ανεξάρτητος (ΟΥΡΑΝΟΣ), θα είναι διαρκώς υπό περιορισμό (ΚΡΟΝΟΣ), μπορεί να υποστεί και την εμπειρία της φυλάκισης ή της εξορίας ή πιο απλά της περιθωριοποίησης. Αυτό μπορεί να εκφρασθεί σε ασθένειες φύσεως ΚΡΟΝΟΥ & ΟΥΡΑΝΟΥ όπως είναι ξαφνικές σκληρύνσεις του σώματος (κατά πλάκας) ή με βαριά φαινόμενα ξαφνικών ατυχημάτων (κόκαλα ή δέρμα).

Από πρόοδο μπορεί να επέλθει διάθεση για επανάσταση σε κάθε εξουσία, που δεν θα πετύχει και θα επιφέρει βαριές κυρώσεις, επιθυμία για βαθιά γνώση που δεν θα ολοκληρωθεί, ξαφνικές παραλύσεις κάποιων μελών του σώματος.



ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΗ ΠΥΛΗ

Ο Ποσειδώνας στη πύλη του ΚΡΟΝΟΥ δείχνει πως υπήρχε η ροπή να χρησιμοποιηθούν μεταφυσικές γνώσεις ή να διαδοθούν σε αμύητους. Η καρμική τιμωρία είναι ασθένεια ψυχική, σύγχυση, τρέλα και βέβαια, όταν ή όψη είναι συγκλίνουσα θα επιδιώξει το άτομο να μάθει μυστικά, να μπει σε χώρους γνώσης έστω και εξαπατώντας. Αν η όψη είναι αποκλίνουσα έχει ήδη διαπραχθεί το καρμικό αδίκημα και η καρμική τιμωρία είναι να υποστεί το άτομο καταστάσεις βαριάς ψύχωσης και διανοητικής σύγχυσης.

Φυσικά αν δοκιμάσει να μπει σε βαρείς τομείς γνώσης είναι πολύ πιθανόν να πάθει μεγάλη ζημιά είτε υλική είτε πνευματική και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να υποστεί ταλαιπωρίες από το υγρό στοιχείο, φάρμακα, υπνωτικά και άλλα. Εύκολα επίσης μπορεί να πέσει θύμα διαφόρων αιρέσεων στις οποίες μπορεί να προσφέρει εργασία, υλικά αγαθά, ή να φτάσει ακόμα και στη θυσία.



ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΤΗ ΠΥΛΗ

Όταν ο κατεξοχήν πλανήτης της μαγείας ο Πλούτωνας εμπλέκεται σε πύλη μαγείας έχουμε παθολογική έλξη για τη μαγεία με σκοπό να αποκτήσουμε μέσω αυτής εξουσία (ΚΡΟΝΟΣ). Αν η όψη είναι συγκλίνουσα, θα προσπαθήσει σε αυτή την ενσάρκωση να ασχοληθεί με μαγεία και η καρμική τιμωρία θα είναι να χάσει τον έλεγχο, να μπει σε επίπεδα που θα τον αποσυντονίσουν αλλά συγχρόνως και όλη του η ζωή θα έχει το στοιχείο της κακοδαιμονίας με αξεπέραστες δυσκολίες στα ερωτικά – σεξουαλικά θέματα, χρηματοοικονομική καταστροφή, εμπλοκή με ασφάλειες (π.χ. ΙΚΑ), με εφορία, ενεχυροδανειστήρια και άλλα.

Αν η όψη είναι αποκλίνουσα, εκτός από τα παραπάνω, στα πλαίσια της καρμικής ανταπόδοσης, θα υπάρχει «κλείδωμα» της σεξουαλικής έκφρασης ακούσια, σε συνδυασμό με μια ακραία libido.

Ροπή προς αποκλίνουσες μορφές σεξουαλικής συμπεριφοράς, που δεν θα μπορούν ποτέ να ικανοποιηθούν. Αν ποτέ υπάρξει γάμος, κάτι εξαιρετικά δύσκολο, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή (π.χ. θάνατος συζύγου).



MC ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ

Σε προηγούμενη ενσάρκωση έγινε προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί μαγεία για προώθηση καριέρας. Η καρμική τιμωρία είναι η δυσκολία απόκτησης καριέρας ή η καταστροφή της. Αν ή όψη είναι συγκλίνουσα το άτομο θα προσπαθεί να κάνει χρήση μαγείας για θέματα καριέρας ή για απόκτηση κύρους εξουσίας.



Απόσπασμα από το βιβλίο ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ CARELLI
(2009, Δρ. Χ. Παιζης)