Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ (23/10)




Η δεύτερη Πανσέληνος Ζυγού/ Κριού γίνεται στις 23.10.2010 ώρα 4.38π.μ. στην αναιρετική 29ο Κριού- Ζυγού, ενεργοποιώντας την ολική ηλιακή έκλειψη του 2009, που κρατά ακόμα τη δυναμική της.

Την ίδια μέρα ο Ερμής, στις 3ο Σκορπιού - σε δύσκολη μοίρα· εκεί βρίσκεται η απόλυτη πτώση της Σελήνης, μοίρα πολύ δύσκολη για θέματα χρηματοοικονομικά, κεφάλαια κ.ά. -, σε καλές όψεις (τρίγωνα-εξάγωνα) με τους Δεσμούς της Σελήνης βέβαια αλλά και ακριβώς πάνω στον άξονα της αποδόμησης, τον άξονα Άρη/ Κρόνου (βλέπετε πως και στα 3 φεγγάρια του Ζυγού ο άξονας αυτός είναι ενεργοποιημένος).

Η Αφροδίτη, ανάδρομη πια, σε τετράγωνο με M/C της Ελλάδας και ο Άρης στις 26ο Σκορπιού, απέναντι από το δύσκολο απλανή Algol που κι άλλες φορές τον έχουμε συναντήσει αλλά και απέναντι από τον πλανήτη Admetos της Uranian Σχολής που συνδέεται με καταστάσεις πλήρους αποσύνθεσης ή, έστω, αποδόμησης.

Την ίδια μέρα ο άξονας της βίας (Άρης/Πλούτωνας) είναι στις 15ο Τοξότη, στον Άρη της Ελλάδας και ο άξονας της σύγχυσης (Κρόνος/Ποσειδώνας) στις 19ο Τοξότη, σε εμπλοκή με τους Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας. Ας δούμε αυτή την «αναιρετική» Πανσέληνο λοιπόν.


● Ο Ερμής με τις δύσκολες εμπλοκές που αναφέραμε δηλώνει δυσάρεστα νέα, απαισιόδοξες σκέψεις, επειδή όμως έχει καλές όψεις με δεσμούς Σελήνης επιτρέπει συλλογική δράση για αντιμετώπιση όποιων δύσκολων καταστάσεων, επιτρέπει κάθε μορφής διακανονισμούς.

● Άρης/ Πλούτωνας σε εμπλοκή με Άρη Ελλάδας συνηγορεί για εντάσεις κάθε μορφής, «υπόγεια» χτυπήματα, διαμάχες με άλλα κράτη, μιας και ο Άρης της Ελλάδας βρίσκεται στον 7ο οίκο, οίκο που συνδέεται με άλλα κράτη, κυρίως εχθρικά (φανερά ή μη, εκ προθέσεως ή εξ αντικειμένου).

● Κρόνος/ Ποσειδώνας σε εμπλοκή με Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας δείχνει μια περίοδο λύπης, καταπίεσης, τουλάχιστον εσωστρέφειας, «περίοδο παραμονής σε νοσοκομείο», όπως κατά λέξη γράφει ο Ebertin.

Γενικά όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ευρύτερα σύνολα (υπερεθνικά, παγκόσμια) η Πανσέληνος και όλα τα φεγγάρια του Ζυγού φαίνονται να έχουν ιδιαίτερη δυναμική, μιας και όλο το μήνα οι βαρείς πλανήτες βρίσκονται σε γιγαντομαχία και οι Δεσμοί Σελήνης εμπλέκονται σε συνδυασμούς που επηρεάζουν «κοινό πεπρωμένο» και συνδέονται με κυριαρχία της παρακμής, της φθοράς και της έλλειψης σε όλα τα επίπεδα.

Ας δούμε πώς θα εκφραστεί - εθνικά και παγκόσμια- όλη αυτή η πλανητική δυναμική