Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ, ΣΕΛΗΝΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ


Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 7.10.2010, ώρα 9.45μ.μ. στη 14ο του Ζυγού, ακριβώς πάνω στον άξονα Άρη/ Κρόνου της Ελλάδας, άξονα αποδόμησης, ενώ ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης είναι στις 12ο Διδύμων σε σκληρή όψη 135ο με τον ίδιο άξονα της Νέας Σελήνης (ο άξονας Άρη/Κρόνου στη Ν. Σελήνη είναι στις 27ο Ζυγού). Διπλή ενεργοποίηση του άξονα της αποδόμησης είναι ισχυρό δείγμα για συνθήκες άρδην αλλαγών. Επίσης το M/C της Ν. Σελήνης είναι στις 19ο Υδροχόου, σε εμπλοκή με τον άλλο «σκληρό» άξονα, τον άξονα Κρόνου/ Πλούτωνα, άξονα που συνδέεται με πάσης φύσεως ανατροπές, καταλύσεις και περιορισμούς. Ο Ερμής στις 7ο Ζυγού σε σύνοδο ακριβή σχεδόν με τον Κρόνο, στις 8ο Ζυγού, ενώ Αφροδίτη και Άρης σε σύνοδο στις 13ο και 15ο του Σκορπιού αντίστοιχα, σε τετράγωνο με Ήλιο/Κρόνο της Ελλάδας. Οι άλλοι πλανήτες, από το Δία έως τον Πλούτωνα έχουν την ίδια περίπου θέση που είχαν και στην Πανσέληνο, μιας και οι πλανήτες αυτοί, όπως σίγουρα θα ξέρετε, κινούνται αργά.

Ας δούμε, λοιπόν, τη δυναμική αυτής της Ν. Σελήνης:


● Νέα Σελήνη στο Ζυγό πάντα έχει να κάνει με θέματα συνεργασιών, θέματα διπλωματίας· όμως η εμπλοκή της με Άρη/ Κρόνο, της Ελλάδας είναι ένδειξη πλήρους αναδόμησης, δημιουργίας νέων συλλογικών μορφωμάτων με τρόπους ελπίζουμε όχι ιδιαίτερα δύσκολους, μιας και η Σελήνη και ο Ήλιος κάνουν τρίγωνο στον Ήλιο της Ελλάδας και εξάγωνο στον Κρόνο της.

● Η Νέα Σελήνη στον 5ο οίκο του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε γι’ αυτήν δείχνει σημαντικά δρώμενα σε θέματα εκπαίδευσης, σε θέματα που έχουν να κάνουν ακόμα και με αλλαγές δομικές μιας και ο 5ος, τόχουμε ξαναγράψει είναι ο 8ος του 10ου και πολλές φορές η ενεργοποίηση 5ου οίκου συνδέεται και με άρδην αλλαγές σε επίπεδο ακόμη και θεσμών ή, έστω, παγιωμένων καταστάσεων.

● Ο ωροσκόπος της Ν. Σελήνης σε εμπλοκή με Άρη/ Κρόνο είναι ένδειξη δυσκολιών, εμποδίων, ακόμα και κάποιας απώλειας, κάποιου χωρισμού.

● Το M/C σε σύνδεση με Κρόνο/Πλούτωνα δείχνει αναγκαιότητα υπέρβασης μιας δύσκολης κατάστασης μέσω της εφαρμογής συνεκτικότητας και υπομονής· δείχνει επίσης αυστηρότητα, παραίτηση, κατάλυση- ανατροπή μιας δεδομένης κατάστασης.

● Ο Άρης σε τετράγωνο ακριβές με Ήλιο/Κρόνο της Ελλάδας δείχνει σκληρό αγώνα, δυναμικές προσπάθειες, μπορεί όμως να δηλώνει και κάποιες καταστάσεις βίας που με τη σειρά της μπορεί να φέρει και κάποιους τραυματισμούς.

● Η Αφροδίτη σε τετράγωνο κι αυτή με τον ίδιο άξονα είναι σαφέστατη ένδειξη χωρισμού, «αφύσικων» συνεργασιών, επιφυλάξεων και, φυσικά, πάντα είναι δύσκολος δείκτης σε θέματα συναισθηματικά.

● Ο Ερμής σε σύνοδο με Κρόνο δείχνει σοβαρές σκέψεις (στην καλή του εκδοχή) αλλά και «ξεροκεφαλιά», όπως επίσης αποξενώσεις, ρήξεις, διακοπή σχέσεων ή σκέψεις για χωρισμό· πάντως η εμπλοκή των δύο πλανητών σε όψη με τον Πλούτωνα της Ελλάδας είναι ένδειξη για «μακροπρόθεσμα σχέδια», σχεδιασμούς που μπορεί να καθορίσουν μακροχρόνια και όχι ευκαιριακά.

● Σημαντικό πάντως θεωρούμε το ότι αυτή η Νέα Σελήνη έχει ίδια σχεδόν δομή με το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας· όταν έχουμε κάτι τέτοιο η δυναμική της Ν. Σελήνης (ή της Πανσελήνου) είναι έντονη.