Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Παρατηρήσεις πάνω στο μηνιαίο (Lunar) της Ελλάδας




Το Lunar (Σεληνιακή) Return της Ελλάδας άρχισε στις 27.10.2010, ώρα 7.22 π.μ. και έχει ωροσκόπο στις 28ο Ζυγού, ακριβώς πάνω στην προηγηθείσα πανσέληνο. Φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δυναμικό, για τους εξής λόγους:

Α. Στον ωροσκόπο βρίσκονται τα πολύ σκληρά μεσοδιαστήματα Άρη/Ουρανού, Ποσειδώνα/Πλούτωνα, Ουρανού/Ποσειδώνα και Δία/Άρη.

Η εμπλοκή του Asc μ’ αυτά μπορεί να δηλώνει:

1. Έξαψη, ξαφνικά γεγονότα που αφορούν μεγάλο σύνολο ανθρώπων ή που συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι.

2. Πολλές «παρασκηνιακές» δραστηριότητες, «παράξενες» καταστάσεις στο περιβάλλον.

3. Το να είναι κάποιος συνδεδεμένος με γεγονότα που αναδύονται ξαφνικά (κατά λέξη από το Witte: mit ploetzlich auftretenden Ereiguissen verknuepft sein).

4. Το να εγκαταλείπεις κάτι, το να παραιτείσαι, κατά λέξη πάλι από το Regelwerk fur planetenbilder: “eine Sache aufgeben” σελ. 307.

5. «Δήλωση θανάτου», γράφει ανατριχιαστικά ο Witte για την εξίσωση: Ουρανός/Ποσειδώνας = Asc (κατά λέξη: “Todesanzeige” ), δημιουργία σύγχυσης.

6. Γέννηση καινούργιων δεδομένων μέσα από διαδικασίες αποδόμησης.

Β. Ο επικίνδυνος άξονας Άρης/Κρόνος(θάνατος, μπλοκάρισμα, αποδόμηση) αγγίζει: Ήλιο, Αφροδίτη, Σελήνη και με αντισκιά πέφτει πάνω στον Ποσειδώνα. Ο Άρης/Κρόνος στο Lunar είναι 5ο Σκορπιού.

Η κλασική γερμανική Αστρολογία με το στόμα του Witte λακωνικά γράφει γι’ αυτή την εξίσωση: «Στιγμές θανάτου» (Todesstunde, κατά λέξη). Φυσικά, προσθέτουμε με ή, αν θέλετε, διευκρινίζουμε εμείς, θάνατος σημαίνει και αποδόμηση, δεν είναι απαραίτητο να είναι κυριολεκτικός μπορεί να είναι συμβολικός, μεταφορικός.

Γ. Το M/C του Lunar στις 3ο Λέοντος σε εμπλοκή κι αυτό με τον άξονα Άρη/Κρόνου, τετράγωνο με τον Ήλιο (ακριβές) και σε όψη χιαστί με Πλούτωνα, Β.Δ, σε όψη δηλαδή που δηλώνει διλήμματα, τελειώματα, χωρισμούς.

Δ. Κρόνος σε 135ο με Ποσειδώνα, με αντισκιά στους Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας και το Μ/Δ Κρόνου/Ποσειδώνα στις 19ο Τοξότη σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Ελλάδας, σε αντίθεση με Σελήνη και τετράγωνο με Αφροδίτη της Ελλάδας.

Ε. Άρης/Πλούτωνας και Άρης/Β.Δ πάνω στον Άρη/Β.Δ και πάνω στον Άρη της Ελλάδας είναι ένδειξη αναταραχής, έντασης, συγκρούσεων κάθε μορφής.

Στ. Ερμής σε ακριβέστατο τετράγωνο με M/C της Ελλάδας.

Ας δούμε λοιπόν πως θα εξελιχθεί αυτό το εκρηκτικό Lunar στο οποίο περιλαμβάνονται και οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις, στις 7 και 14 Νοέμβρη.

Θα δούμε... και εδώ θα τα αξιολογήσουμε.



Δρ. Χρήστος Παΐζης