Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΑ & ΥΔΡΟΧΟΟΣ



Η διεκδικητικότητα είναι ιδιαίτερα έντονη, μπορεί να εκδηλωθεί με εκρηκτικό τρόπο (ιδιότητα του κυβερνήτη του ζωδίου, του Ουρανού) και να οδηγήσει ακόμα και σε ανατρεπτικές ενέργειες, να εκδηλωθεί ξαφνικά ακόμα και με κραυγαλέο τρόπο.

Επειδή ο Υδροχόος είναι σταθερό ζώδιο και έχει παραδοσιακό κυβερνήτη τον Κρόνο (μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό) λειτουργεί συσσωρευτικά, «μαζεύει» και μια στιγμή ξαφνικά «η ποσότητα της πίκρας αναπόφευκτα φτάνει στην ποιοτική της μεταβολή και ακούγεται σαν εκπυρσοκρότηση, σαν πυροβολισμός» (παράφυση στίχου του Άρη Αλεξάνδρου) και πραγματικά τότε δε μένει... τίποτα όρθιο, ειδικά αν το άτομο έχει και δυνατό Ουρανό στο ωροσκόπιο του ή πολλούς πλανήτες στον Υδροχόο.

Η διαπραγμάτευση γίνεται με έξυπνο και ευφυή τρόπο (βασικά χαρακτηριστικά αυτού του ζωδίου) και κάποιες φορές με πολύ σπινθηροβόλα επιχειρήματα ή τεχνικές. Δίνει άριστο πολιτικό, συνδικαλιστή, ακτιβιστή που ξέρουν να παίζουν σε όλη τη γκάμα της διαπραγματευτικότητας και, έτσι, να πετυχαίνουν βέβαια τους στόχους τους.

● Μεγάλη ροπή προς οποιαδήποτε πρωτοποριακή δραστηριότητα, ικανότητες μεγάλες στην Αστρολογία, περισσότερο από σε οποιαδήποτε άλλη εσωτερική επιστήμη και τέχνη.

● Μεγάλη θέση για πραγμάτωση στόχων και ελπίδων (μην ξεχνάμε πως ο Υδροχόος είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο των στόχων).

● Προστατευτικότητα προς τους φίλους ή προς την ομάδα στην οποία ανήκει.

● Η στοργή εκδηλώνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη στερεί την ελευθερία του άλλου και με τον ίδιο τρόπο επίσης ζητά να του δείχνουν τη στοργή.