Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ωριαια σε θεματα εργασίας



Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε με την επέλαση του ΔΝΤ και την γενικότερη οικονομική δυσπραγία το σύνολο σχεδόν των ερωτήσεων που δέχεται ένας αστρολόγος αφορά οικονομικά θέματα και θέματα εργασίας με όλα τα υπόλοιπα να καταλαμβάνουν πολύ μικρότερα ποσοστά από ότι πιο πριν.


Έτσι λοιπόν πολύ προσφιλές μας πρόσωπο το οποίο ταλανίζεται από την βάσανο της εργασιακής ανασφάλειας , και μη έχοντας άλλο χρόνο διαθέσιμο μας προσέγγισε την παραμονή των Χριστουγέννων και μας τοποθέτησε το ερώτημα .

‘’Θα παραμείνω στην εργασία μου ; ‘’

Δύσκολο να αρνηθούμε όταν το πρόσωπο είναι προσφιλές και το ερώτημα τόσο καίριο όχι μόνο για την ευμάρεια του αλλά και την ψυχική του ηρεμία. Έτσι λοιπόν χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της τέχνης μας προσπαθήσαμε να δώσουμε μια όσο το δυνατόν πληρέστερη απάντηση .



Για την κατανόηση του ερωτήματος αλλά και για την ορθή εξεύρεση των δεικτών είναι αναγκαίο να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι η ερωτώσα είναι συμβασιούχος στο Δημόσιο και η πραγματική ερώτηση είναι

‘’ θα ανανεωθεί η σύμβαση μου; ‘’

Δείκτης λοιπόν του ερωτήματος αλλά και της ερωτώσας ο Ήλιος και συγκυβερνήτης της ερωτώσας η Σελήνη

Ας πάμε λοιπόν προσεκτικά να εξετάσουμε τα δεδομένα που μας δίνει το Σύμπαν στη συγκεκριμένη στιγμή. Απαγορευτικά σημάδια δεν υπάρχουν , οπότε πάμε να δούμε και να αναλύσουμε τους δείκτες της ερώτησης.

Ήλιος στον Αιγόκερω (δημόσιο) στο 5ο οίκο (φυσικός οίκος του) σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό. Σε μια πρώτη ανάγνωση η εξέταση του δείχνει ικανοποιητική για την θετική έκβαση του ερωτήματος. Όμως υπάρχουν άλλα στοιχεία που να συνηγορούν σε αυτήν την άποψη; Μα φυσικά , τόσο ο Ήλιος όσο και ο Βόρειος Δεσμός βρίσκονται σε τρίγωνο ακριβείας με το Μεσουράνημα. Σε ανοιχτή σύνοδο δε με τον Ήλιο και ο Κλήρος της τύχης.


Αλλά και ο έτερος δείκτης η Σελήνη δεν στερείται πλεονεκτημάτων και θεμελιωδών δυνάμεων.

Τοποθετημένη στον 1ο οίκο (της ερωτώσας) βρίσκεται στον Λέοντα (με χορηγό τον Ήλιο – βασικό δείκτη της ερώτησης αλλά και της ερωτώσας) και είναι κυβερνήτης του Μεσουρανήματος (από έξαρση) αλλά και του 12ου (από θέση). Την ακριβή ανάλυση των θέσεων της θα αναπτύξουμε παρακάτω.

Σχηματίζει και εξαιρετικές όψεις , συγκλίνων τρίγωνο με Ερμή (κυβερνήτη 2ου – των οικονομικών- και 11ου και αποκλίνων εξάγωνο με το Κρόνο. (κυβερνήτη 6ου).

Όλα αυτά προδιαθέτουν για μια ευνοϊκή απάντηση και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα – 5 ημερών.

Το ευνοϊκό δε μεσοδιάστημα Ηλίου/Δια βρίσκεται σε επαφή μαζί της (άμεσα , από μια ανοιχτή αντίθεση μαζί της ) αλλά και με αντισκια πάνω στην Αφροδίτη (χορηγού του Μεσουρανήματος) απαλύνοντας αφενός το δύσκολο τετράγωνο που αυτή κάνει με τη Σελήνη , αλλά και της αδύναμης θέσης της στο ζώδιο του Σκορπιού.

Πάμε όμως να εξετάσουμε τους 2 βασικούς δείκτες (που τυχαίνει σε αυτήν την περίπτωση να είναι τα φώτα). Οι δείκτες δεν κάνουν απολύτως καμία Πτολεμαϊκή όψη μεταξύ τους. Έχει μια βαρύνουσα σημασία αυτό. Ωστόσο όπως είδαμε η Σελήνη είναι στην Θέση του Ηλίου και ο Ήλιος στην αδυναμία της Σελήνης , έχουν δηλαδή μια ιδιότυπη μη κανονική (και το τονίζουμε αυτό) αμοιβαία υποδοχή μεταξύ τους.

Πως αποκωδικοποιείται όμως αυτό:

Ο Ήλιος (δείκτης της ερωτώσας) δεν είναι ψυχολογικά καλά (βρίσκεται στην αδυναμία της Σελήνης). Επιπρόσθετα δηλώνει πως η ερωτώσα βρίσκεται σε θέση εξάρτησης από τα θέματα Σελήνης (ψυχολογική εξάρτηση από το χώρο εργασίας . Μη ξεχνάμε ότι η Σελήνη είναι κυβερνήτης 12ου (ψυχολογία) αλλά και του 10ου (εργασία).

Η παρουσία της Σελήνης στη θέση του Ήλιου δείχνει πως το επάγγελμα βρίσκεται σε πολύ δυνατό σημείο (δημόσιο και μόνη πηγή εσόδων της ερωτώσας).


Πράγματι λοιπόν προς επίρρωση της ορθότητας αποκωδικοποίησης των σημαδιών του Σύμπαντος η ερωτώσα μας ειδοποίησε μετά από 5 ημέρες ότι η σύμβαση της ανανεώθηκε

Όμως αυτό ήταν το σκέλος της ερώτησης όπως αποκωδικοποιήθηκε στην κατανόηση της ερώτησης – θα ανανεωθεί η σύμβαση μου; - .

Το αρχικό όμως ερώτημα όπως αυθόρμητα τέθηκε στον αστρολόγο, άρα και κατευθείαν στο Σύμπαν , του οποίου τα σημάδια πασχίζουμε κάθε φορά να καταλάβουμε ήταν ‘’θα παραμείνω στην εργασία μου;’’. και το Σύμπαν αδέκαστο και ανεπηρέαστο από ανθρώπινα συναισθήματα και ανάγκες δίνει την απάντηση του και για αυτό.

Πάμε να δούμε την ακμή του 4ου οίκου. Βρίσκεται στην απόλυτη πτώση της Σελήνης. Τι σημαίνει όμως αυτό; Ότι η ανανέωση της συμβάσεως θα γίνει, δεν θα είναι όμως οριστική και θα έχει πολλά αρνητικά κυρίως ψυχολογικού χαρακτήρα για την ερωτώσα. Ο Άρης κυβερνήτης του 4ου (παντοδύναμος στον Αιγόκερω) ετοιμάζεται να κλείσει (σε 4μήνες) τετράγωνο με τον Κρόνο (παντοδύναμο στον Ζυγό). Η καλύτερη δυνατή ερμηνεία για αυτό είναι πώς σε 4 περίπου μήνες θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην εργασία και ίσως αυτή χαθεί…Μην ξεχνάμε πώς ο Κρόνος στο Ζυγό είναι στην αδυναμία του Άρη, άρα δεν του έχει καμιά συμπάθεια, παρόλη τη συμπάθεια που του δείχνει ο Άρης οποίος βρίσκεται στο ζώδιο του.