Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η Λίλιθ & οι Πλανήτες



Λιλιθ /  Ήλιος


Σε όψη με τον Ήλιο είναι έντονη ανάγκη να εκφραστεί η Λιλιθ κι όχι μόνο να εκφραστεί αλλά και να πραγματωθεί. Αν η Λιλιθ βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο όσο κι αν απέχουν θεωρείται πως είναι σε σύνοδο. Όταν από πρόοδο συναντηθούν θα είναι η πρώτη ενεργοποίηση και φανέρωση του σκοτεινού Εγώ.

Αν η Λιλιθ βρίσκεται σε σκληρή όψη με τον Ήλιο εκτός συνόδου, η ανάγκη έκφρασης θα υπάρχει πάντα αλλά θα είναι πολύ βασανιστική για το άτομο κι όταν γίνει, θα έχει σίγουρα παρενέργειες.

Στους τόπους της (Αιγόκερω, Λέοντα) η Λιλιθ μπορεί εύκολα να πετύχει τη μεταφυσική ή την πραγμάτωση των σκοτεινών της επιδιώξεων χωρίς παρενέργειες.


Λιλιθ /  Σελήνη

Η Σελήνη δηλώνει το τμήμα του ψυχισμού που είναι αντιληπτό σε μας μέχρι και τα πρώτα στρώματα του υποσυνείδητου, ενώ η Λιλιθ συνδέεται με τα βαθύτερα στρώματα του υποσυνείδητου ακόμα και με το ασυνείδητο.

Γι’ αυτό το λόγο τα δύο αυτά δεν έχουν ποτέ καλό αποτέλεσμα όταν βρίσκονται σ’ επαφή, γιατί το ένα θέλει να ελέγξει το άλλο. Ο πολύ βαθύς ψυχισμός επιδιώκει να εγκατασταθεί στη σφαίρα του συνειδητού ψυχισμού κι ο συνειδητός ψυχισμός επιδιώκει να εξοβελίσει κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να του δημιουργήσει αναταραχή.



Σελήνη - Ψυχισμός ελεγχόμενος και γνωστός

Λιλιθ - Βαθιά στρώματα ψυχισμού



Διαρκής πάλη ώστε να ξορκιστούν οι δαίμονες της Λιλιθ κι αφετέρου να διατηρηθεί η ψυχική ηρεμία για την οποία η προσωπικότητα έχει κάνει αγώνες. Εφιαλτική κατάσταση είναι όταν Λιλιθ και Σελήνη είναι στον Αιγόκερω ή στο Σκορπιό γιατί εκεί η Λιλιθ έχει τίτλους, ενώ η Σελήνη είναι τελείως αδύνατη κι επίσης είναι τραγική στη συναστρία (ανοχή 2ο – 3ο).


Λίλιθ / Ερμής

Ο ορθολογισμός του Ερμή προσπαθεί να συγκρατήσει το πάθος της Λιλιθ ή έστω να το εκλογικεύσει. Σε τέτοιο συνδυασμό οι εκφράσεις μπορεί να είναι οι εξής:

- λεκτική αποφόρτιση ακραίου πάθους, κυρίως μέσα από ψυχαναλυτική διαδικασία.

- λεκτική σεξουαλική επικοινωνία.

- ορθολογιστική διαχείριση παθών

- χρήση του δυναμικού της Λιλιθ σε δραστηριότητες φύσεως Ερμή. Για παράδειγμα, συγγραφή βιβλίων για τη σεξουαλικότητα, μελέτη έργων ακραίου ερωτικού πάθους, επικοινωνία με άτομα που έχουν την ικανότητα να μας εντυπωσιάζουν με τις δράσεις τους, όποιες και να είναι.

Γενικά Ερμής σε εμπλοκή με Λιλιθ λειτουργεί θετικά μόνο μέσα από διαδικασίες αναγνώρισης κι εξήγησης των πιο κρυμμένων μας επιθυμιών. Αν σε συναστρία ο Ερμής του ενός συνδέεται με τη Λιλιθ του άλλου, ο πρώτος δρα θεραπευτικά μιας και βοηθά τον άλλον να μιλήσει για τον κρυμμένο του εαυτό.



Λιλιθ / Αφροδίτη

Εδώ η Αφροδίτη φορτίζεται καθαρά αισθησιακά δίνει ακραίο πάθος κι έναν έντονο ναρκισσισμό ο οποίος μπορεί να φτάσει και σε σημείο έρωτα με τον εαυτό, ή γενικεύοντας με το φύλο του και θεωρείται αυτό η ισχυρότερη ένδειξη ομοφυλοφιλίας.



Λιλιθ /  Άρης

Άρης σημαίνει ένταση, Λιλιθ είναι αισθησιασμός. Άρα ο αισθησιασμός θα εξωτερικευθεί με ένταση, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως σεξουαλική ικανοποίηση υπάρχει μόνο όταν συνδέεται με βία, όχι απαραίτητα σωματική. Το ίδιο το άτομο μπορεί να αρέσκεται να ασκεί βία στον ίδιο του τον εαυτό και γι’ αυτό το λόγο οι σαδομαζοχιστικές πρακτικές είναι σχεδόν κανόνας σ’ αυτή την αντιστοιχία.

Σε συναστρία ο ένας παράγει πόνο στον άλλον και η σχέση λειτουργεί σαδομαζοχιστικά όπου είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι εξουσίας.



Λιλιθ /  Δίας

Δίας σημαίνει επέκταση, Λιλιθ είναι αισθησιασμός και γι’ αυτό πολλές φορές παρατηρείται η διάθεση για επέκταση του αισθησιασμού μέχρις εκεί που μπορεί να φτάσει. Λένε πως μια τέτοια αντιστοιχία δίνει διάθεση για συχνή αλλαγή parteneur ή για συμμετοχή σε ομαδικά όργια. Εάν η όψη είναι ευνοϊκή είναι κατ’ εξοχήν η περίπτωση που η Λίλιθ εξουδετερώνεται ή μπορεί να πραγματώσει τις ακόρεστες ορέξεις της με το πιο παρασκηνιακό τρόπο μιας κι έχει την ομπρέλα του Δία. Σε συναστρία επεκτείνει τη σεξουαλικότητα.



Λιλιθ /  Κρόνος

Η πιο αποκλίνουσα σεξουαλικότητα που όμως είναι σχεδόν αδύνατο να πραγματωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει μια άκρως συμπλεγματική συμπεριφορά, τόσο που να νιώθει πως σαν να το έχουν καταραστεί.

Σε γυναικείο ωροσκόπιο δείχνει αξεπέραστα προβλήματα με το αντρικό πρότυπο και είναι από τους σοβαρότερους δείκτες γυναικείας ομοφυλοφιλίας, ειδικά αν ο Κρόνος είναι σε θηλυκά ζώδια και υπάρχουν εμπλοκές από Ουρανό και Πλούτωνα (γεννημένες ’65, ’66).



Για τους άνδρες προβλήματα στη σεξουαλική ζωή.

Σε συναστρία φέρνει δυσκολία στην έκφραση του ερωτισμού.



Λιλιθ / Ουρανός

Εκκεντρική ερωτική συμπεριφορά με ξαφνικές διακυμάνσεις και με κύρια χαρακτηριστικά τον διαρκή πειραματισμό στην ερωτική σχέση ή ακόμα και δημιουργία ερωτικών σχέσεων σε πλαίσια απόλυτης εκκεντρικότητας ή σχέσεις μέσω τεχνολογίας ή ερωτική ικανοποίηση πάλι μέσω αυτής.



Λιλιθ / Ποσειδώνας

Δύσκολη πραγμάτωση σχέσης σε επίπεδο πραγματικότητας, αλλά πανεύκολη η πραγμάτωση σχέσης στο φαντασιακό επίπεδο. Εύκολα στη σφαίρα της φαντασίας μπορεί να πραγματωθεί κάθε σχέση μέσω φαντασιώσεων ή ονειρώξεων και βέβαια σ’ αυτό βοηθά περισσότερο η χρήση ψυχοτρόπων κάθε μορφής.

Γενικά και στην ερωτική πράξη υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ενός φαντασιακού πλαισίου που να δίνει την αίσθηση ονείρου. Εύκολη η μετουσίωση του ερωτικού στοιχείου μέσω της τέχνης. Αγαπημένη ερωτική πρακτική ο αυνανισμός.

Γενικά στη συναστρία μπορεί να δώσει μια σχέση που ποτέ να μη πάρει σαρκική υπόσταση.



Λιλιθ / Πλούτωνας

Το σεξ εδώ γίνεται ηφαιστειογενές, κυριαρχούν οι σαδομαζοχιστικές πρακτικές κι έχει σκοπό το θάνατο του συντρόφου ή έστω το μεγάλο πόνο του. Για απόλαυση της ακραίας ηδονής μπορεί να φτάσει μέχρι τον θάνατο ( Η αυτοκρατορία των αισθήσεων – του Κουροσάβα).



Λιλιθ / Asc

Όταν η Λιλιθ είναι κοντά στον ωροσκόπο μπορεί να δώσει έντονο αισθησιασμό που ποτέ δεν ηρεμεί.



Λιλιθ / Mc

Όταν βρίσκεται κοντά στο Μεσουράνημα δίνει έναν έντονο μαγνητισμό που κάνει το άτομο να μη περνά απαρατήρητο.

Λιλιθ / B.& N. Δεσμός

Στους δεσμούς της Σελήνης, η Λίλιθ κοντά μπορεί να δώσει προβλήματα με σχέσεις και να δυσκολεύει τις συνεργασίες.