Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

1η ΣΕΦΙΡΑ - ΚΕΤΕΡ




Η πρώτη Σεφίρα συνδέεται με τον πλανήτη Ποσειδώνα, γι’ αυτό και έχει έντονα το χρώμα αυτού του πλανήτη, ο οποίος συνδέεται με οτιδήποτε ιδεαλιστικό, ρομαντικό και μεταφυσικό, είναι ο πλανήτης της έμπνευσης, της πίστης, της φιλανθρωπίας στην καλή του εκδοχή ενώ στη δύσκολη εκδοχή του συνδέεται με σύγχυση, με απάτη, δόλο, γενικότερα με «παραμόρφωση του ειδώλου», δηλαδή συντελεί στο να βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα απ’ ότι είναι· γι’ αυτό και η σύνδεσή του με την ψευδαίσθηση και την απάτη.

Άλλωστε η Τέχνη, με την οποία συνδέεται κατ’ εξοχήν ο Ποσειδώνας και ειδικά η ποίηση με την οποία ειδικότερα συνδέεται, στο βαθμό που δεν έχει ρεαλιστικό χαρακτήρα είναι πάντα μία ψευδαίσθηση. Γι’ αυτό όσο ρεαλιστική και εάν είναι μία Τέχνη ακόμα και εάν κάνει «φωτογραφική» απεικόνιση της πραγματικότητας, η φωτογραφία δεν είναι ποτέ η ίδια η πραγματικότητα, και στη φωτογραφία μπαίνει ο υποκειμενισμός του φωτογράφου, που μπορεί να μεγεθύνει ή να ελαττώνει, να τονίζει ή να παραλείπει.

Απάτη λοιπόν η Τέχνη, και όπως πολύ ωραία είχε γράψει και τραγουδήσει ο περίφημος Ιταλός τραγουδοποιός Fabrizio de André “I poeti, che strane creature, ogni volta che parlano, é una truffu” («οι ποιητές, τι παράξενα πλάσματα, κάθε φορά που μιλάν είναι μια απάτη»).
Ο πλανήτης λοιπόν της παραμόρφωσης δίνει τον τόνο του σε αυτή την Σεφίρα και γι΄ αυτό το λόγο η θέση που κατέχει σε ένα ωροσκόπιο από ζώδιο και από οίκο δίνει εξαιρετικές πληροφορίες για τις δυνατότητες έμπνευσης του ατόμου, την προέλευση των εμπνεύσεών του, τη σχέση του με την τέχνη αλλά και τους τομείς στους οποίους μπορεί να έχει την μεγαλύτερη σύγχυση ή τη μεγαλύτερη απάτη.

Επειδή η Σεφίρα αυτή συνδέεται με το πρωταρχικό στοιχείο από το οποίο παράγονται τα πάντα η Σεφίρα αυτή δίνει σημαντικές πληροφορίες για την αρχική βάση από την οποία μπορεί να εκδιπλώνεται όλη η δυναμική της· δίνει πληροφορίες για το τι είναι αυτό που μπορεί να μας συγκινήσει και να μας οδηγήσει σε δημιουργική δραστηριότητα· άρα μελετώντας σε ένα ωροσκόπιο τη θέση του πλανήτη Ποσειδώνα από ζώδιο και οίκο παίρνουμε πληροφορίες για τα εξής:

Α) Τους τομείς στους οποίους έχουμε ψευδαισθήσεις (π.χ. Ποσειδώνας στο Ζυγό δείχνει πάντα προβλήματα σχέσεων, συνεργασιών, «θολές» απόψεις για το γάμο και τη σχέση, ουτοπικές σχέσεις και άλλα).

Β) Στους τομείς από τους οποίους αντλούμε την έμπνευση (π.χ. Ποσειδώνας στο Ζυγό και τον 12ο οίκο δείχνει πως μία κρυφή σχέση ή μία φανταστική σχέση ή μία ασθενική σχέση μπορεί να είναι πηγή έμπνευσης και αφετηρία για να εκδιπλωθούν ταλέντα κρυμμένα σε τομείς κυρίως Τέχνης και Μεταφυσικής).

Φυσικά και σκοπεύουμε στο να γίνει αναλυτική παρουσίαση σε όλα τα ζώδια και οίκους της δυναμικής αυτής της Σεφίρας με άξονα τον πλανήτη Ποσειδώνα.