Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η Αστραία της απομάκρυνσης, της αποχώρησης και της Δικαιοσύνης




 Όπως έχουμε αναφέρει κι άλλη φορά, αυτό γίνεται για πρώτη φορά και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή τη συνεισφορά μας στην αστρολογική φιλολογία της χώρας μας. Επειδή, λοιπόν, σας είχαμε υποσχεθεί πως θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση των πλανητοειδών-αστεροειδών, θα συνεχίσουμε με έναν πολύ σημαντικό αστεροειδή, το σημαντικότερο μετά τους 5 που αναφέραμε, την Αστραία. Υπόψη, τό χουμε ξανατονίσει, πως οι πλανητοειδείς-αστεροειδείς δεν είναι «το κερασάκι στην τούρτα» ενός ωροσκοπίου αλλά άκρως λειτουργικά και σημαντικά στοιχεία για ακριβή προσδιορισμό της ψυχοδομής κάποιου ατόμου. Ας πάμε λοιπόν στην Αστραία.

       Η ΑΣΤΡΑΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ
Ένας από τους πιο μεγάλους αστεροειδείς, με λαμπρή επιφάνεια που ανακαλύφθηκε από τον K.L. Hencke το 1845. Στα αστρολογικά προγράμματα δηλώνεται με τον αριθμό 5.

       Η ΑΣΤΡΑΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ
Θεά της Δικαιοσύνης, γι’ αυτό και ονομαζόταν και Δίκη, εκτός από Αστραία. Λέγεται πως όσο υπήρχε δικαιοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους, ζούσε κι αυτή ανάμεσά τους και όταν έπαψε να υπάρχει δικαιοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους, απομακρύνθηκε κι αυτή εγκατέλειψε τη Γη και έγινε αστέρι στον Ουρανό, στα πλαίσια του αστερισμού της Παρθένου, κοντά στο βασικό αστέρα αυτού του αστερισμού, το Στάχυ. Γι’ αυτό και η Αστραία παριστάνονταν να κρατά στο ένα της χέρι μια ζυγαριά (σύμβολο της Δικαιοσύνης) και στο άλλο χέρι ένα στάχυ.



Από τη μυθολογία λοιπόν της Αστραίας βγάζουμε κάποια συμπεράσματα που θα μας επιτρέψουν να προσδιορίσουμε την αστρολογική της λειτουργικότητα (μην ξεχνάμε, τόχουμε αναφέρει κι άλλες φορές σ’ αυτή τη στήλη, «ο μύθος κρύπτει νουν αληθείας», όπως εξαίρετα έγραψε ο Α. Κάλβος)· η Αστραία είναι βασικός δείκτης δικαιοσύνης, δείχνει το πόσο έντονο είναι σε ένα χάρτη το ένστικτο της δικαιοσύνης, πόσο έντονη είναι η διάθεση κάποιου να αγωνιστεί για τη δικαιοσύνη, όχι μόνο για το δικό του δίκαιο αλλά για τη Δικαιοσύνη ως έννοια, αν θέλετε ως Ιδέα. Δείχνει επίσης η Αστραία πώς αντιδρά κάποιος όταν νιώθει πως αδικείται, ευρύτερα πώς απομονώνεται όταν θίγεται από κάτι, πού καταφεύγει όταν απομακρύνεται, τους χώρους από τους οποίους εύκολα μπορεί να απομακρυνθεί αλλά και τους χώρους στους οποίους μπορεί να καταφύγει, όταν απομακρύνεται.

Μετά από αυτά, ας δούμε ποια είναι η αστρολογική λειτουργία της Αστραίας και τι πληροφορίες μπορεί να μας δώσει η θέση της σε ένα ζώδιο και οίκο.

      Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΙΑΣ

Αστρολογικά η Αστραία μπορεί σε ένα χάρτη να δηλώνει τα εξής:

       Το πόσο έντονο είναι το αίσθημα της Δικαιοσύνης (φυσικά θα προσμετρηθούν και πλανήτες στο Ζυγό, στον Τοξότη, κατ’ εξοχήν ζώδια δικαιοσύνης, πλανήτες στον 7ο και τον 9ο οίκο, οίκους που συνδέονται με δικαιοσύνη, και βέβαια θα ληφθεί πολύ σοβαρά ο Δίας καθώς και ο άξονας της δικαιοσύνης, το μεσοδιάστημα Δία/Κρόνου). Πάντως η Αστραία στο Ζυγό, τον Τοξότη, στον 7ο και τον 9ο οίκο δείχνει έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης.
       Την ευθιξία σε θέματα δικαιοσύνης, τη μαχητικότητα για την υπεράσπισή της.
       Τον τρόπο με τον οποίο κάποιος διεκδικεί τα δίκαιά του, την αντίδρασή του όταν αυτά καταπατούνται.
       Τους χώρους από τους οποίους απομακρύνεται όταν νιώθει πως αδικείται.
       Γενικά την ικανότητά του να απομονώνεται, να απομακρύνεται, να αποστασιοποιείται.
Ας δούμε λοιπόν πώς μπορεί να λειτουργήσει η Αστραία στο ζώδιο του Ταύρου, ζώδιο εκρηκτικό, επιθετικό, ιδιαίτερα δυναμικό αλλά και ενθουσιώδες, μαχητικό.

Η ΑΣΤΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Ο Ταύρος, ως ζώδιο της Αφροδίτης, είναι φυσικά ένα ήρεμο ζώδιο (γι’ αυτό και ο επιθετικός Άρης είναι αδύναμος σ’ αυτό το ζώδιο) που κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει την ηρεμία του και την ασφάλειά του· όταν όμως νιώσει πως αυτά απειλούνται, τότε μπορεί να γίνει... «εν υαλοπωλείω» ταύρος μαινόμενος. Μην το ξεχνάμε ποτέ, η αυτοσυντήρηση στον Ταύρο είναι ιδιαίτερα έντονη, ίσως περισσότερο από ότι σε οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Γι’ αυτό και όταν νιώσει ότι αδικείται, δυναμικά θα διεκδικήσει το δίκιο του φτάνοντας ακόμα και σε εκρηκτικές αντιδράσεις που μπορεί να θυμίζουν λίγο και την αντίδραση Κριού. Πάντως, αν παρά τις αντιδράσεις του δε δικαιωθεί, σίγουρα δεν ξεχνά την αδικία (μην ξεχνάμε, αφενός είναι σταθερό ζώδιο και αφετέρου απέναντι από τον Ταύρο βρίσκεται ο «εκδικητικός» Σκορπιός και η πολικότητα, το ξέρουμε καλά αυτό, «παίζει» πολύ και πάντα στην Αστρολογία), θα «κρατά μούτρα» σίγουρα σ’ αυτούς που τον έχουν αδικήσει και με κάθε τρόπο θα δείχνει τη δυσαρέσκειά του. Πάντως ο Ταύρος θα έχει ευθιξία σε θέματα δικαιοσύνης όταν θίγεται προσωπικά ή θίγονται «δικά» του πρόσωπα (μην ξεχνάμε ποτέ την κτητικότητα του Ταύρου...)· γενικά για θέματα δικαιοσύνης ίσως η ευθιξία του να μην είναι τόσο έντονη. Τέλος, όταν απομακρύνεται από κάπου επειδή θίχτηκε, απομακρύνεται αφού πρώτα διεκδικήσει και αφού «τα πει» όσα θέλει να πει. Διακριτική αποχώρηση, έστω και με «παγωμένο» τρόπο δεν είναι κάτι που ταιριάζει στον αψύ θερμό Ταύρο.


ΑΣΤΡΑΙΑ & ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος, ζώδιο αντιφατικό, - μιας και σ’ αυτόν συνυπάρχει η συντηρητική αρχή του Κρόνου, του παραδοσιακού κυβερνήτη του, αλλά και η επαναστατική αρχή του Ουρανού, του μοντέρνου κυβερνήτη του - , έχει ως λέξεις –κλειδιά την ανανέωση, την αλλαγή, την ανατροπή, τον αιφνιδιασμό, την επανάσταση, τη συλλογικότητα αλλά και το όραμα (μην ξεχνάμε είναι ζώδιο που συνδέεται με στόχους και επιθυμίες· βέβαια το όραμα στον Υδροχόο έχει πάντα και κάποιο ορθολογιστικό - ρεαλιστικό χαρακτήρα, μιας και είναι Κρόνιο ζώδιο, δεν έχει το χιμαιρικό - ουτοπικό χαρακτήρα που έχει στους Ιχθύες).
Η Αστραία λοιπόν σ’ αυτό το απρόσωπο, όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν ζώδιο, μπορεί να εκδηλωθεί ως εξής:

  •  Πρωτοποριακές αντιλήψεις για τη δικαιοσύνη, που μπορούν να οδηγήσουν και σε έναν έντονο ακτιβισμό, ο οποίος θα εκδηλωθεί ακόμα και με ανατρεπτικό-επαναστατικό τρόπο που μπορεί ακόμα και να αιφνιδιάζει.
  • Απρόβλεπτες αντιδράσεις όταν παραβιάζονται τα δίκαιά του, αντιδράσεις που μπορεί να πάρουν ακόμα και εκρηκτικό χαρακτήρα.
  • Δίνει τον τύπο αυτού που αγωνίζεται για δικαιώματα συλλογικών μορφωμάτων (ενώσεων, κομμάτων, κινημάτων κ.ά.).
  • Ψυχρότητα, απομάκρυνση από έναν χώρο, όταν νιώθει πως αυτός του έχει παραβιάσει δικαιώματά του (εδώ η αντίδρασή του θυμίζει τον Αιγόκερω, άλλωστε τα δύο αυτά ζώδια έχουν κοινά στοιχεία, τα «ενώνει» ο Κρόνος).
  • Προχωρά σε ανατροπές προκειμένου να υλοποιήσει τις απόψεις του για τη δικαιοσύνη.