Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο αποκαλυπτικός ρόλος του δραγωνικού ωροσκοπίου – Το ωροσκόπιο του Paul - Joseph Goebbels


Είμαστε οι πρώτοι που υποστηρίξαμε (βλ. Χ. Παΐζη «Καρμική και Δραγώνιος Αστρολογία», Αθήνα 2009, εκδ. ΑΛΣ) τη λειτουργικότητα του δραγωνικού ωροσκοπίου, ειδικά στο συσχετισμό του με το «τροπικό» ωροσκόπιο (για τη λειτουργικότητα γενικά της ιδιοσυναστρίας αναφερόμαστε και στο βιβλίο μας «Το ηλιοκεντρικό ωροσκόπιο – όλα  στο φως!»). Ο δραγωνικός πλανήτης λειτουργεί ως πλαίσιο, ως βάση του τροπικού πλανήτη, ως αναγκαίος όρος για να εκδιπλωθεί η δυναμική του. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα από τα πολλά παραδείγματα που αναφέρουμε και στο βιβλίο μας, για να γίνει κατανοητό ότι γράφουμε: έστω τροπικός ήλιος στον αιγόκερω και δραγωνικός στον Ταύρο· ο δραγωνικός ήλιος είναι το αναγκαίο πλαίσιο που θα επιτρέψει να εκδιπλωθεί η δυναμική του τροπικού ήλιου. Πιο συγκεκριμένα, η αιγοκερίσια φιλοδοξία θα εκδιπλωθεί όταν νιώθει πως βρίσκεται σε περιβάλλον ασφάλειας, μπορεί να εκδιπλωθεί όταν επιδιώκει οικονομικούς στόχους (λόγω Ταύρου) και, γενικά, υπάρχει μια τεράστια δυναμική στην οποία συμμετέχουν τα δύο ζώδια που αναφέραμε με τις λέξεις – κλειδιά τους και ο πλανήτης που αναφέραμε, με τις δικές του λέξεις - κλειδιά κι αυτός. Οι δυναμικές που θα εκδιπλωθούν με την ανάλυση των παραπάνω συνδυασμών δίνουν μια νέα ανάγνωση του ωροσκοπίου, που μπορεί να είναι εξαιρετική αποδοτική και λειτουργική και σε επίπεδο πρόβλεψης, αλλά και συμβουλευτικής, ακόμη περισσότερο σε επίπεδο ψυχογραφήματος. Σκοπεύουμε σε επόμενα κείμενά μας πάνω στη Δραγώνιο Αστρολογία να δώσουμε πολλά παραδείγματα ερμηνείας δραγωνικών πλανητών και να δείξουμε πως ερμηνεύεται ο συσχετισμός τους με τις τροπικές θέσεις των πλανητών. Τονίζουμε επίσης πως ειδικά ο δραγωνικός Ήλιος δίνει πληροφορίες για θέματα υγείας ακόμη και για «κληρονομικά» ταλέντα ή ελαττώματα.




Ας δούμε τώρα τη λειτουργικότητα του δραγωνικού ωροσκοπίου - σε σχέση πάντα με το τροπικό – στο ωροσκόπιο του Goebbels:


Ένας «μαζικός δολοφόνος» - έστω κι αν δεν έκανε ο ίδιος τους φόνους, αλλά ήταν ηθικός αυτουργός- πρέπει στο ωροσκόπιό του να έχει έντονο το στοιχείο του Άρη και του Πλούτωνα.

Βλέπουμε στο τροπικό ωροσκόπιο ο Άρης πανίσχυρος στο Σκορπιό (13ο) σε τετράγωνο με τον ωροσκόπο (12ο Λέοντα). Είναι αυτό μία ένδειξη και για άσχημο σώμα (γνωστή η αναπηρία του Goebbels) και για συγκρούσεις με το περιβάλλον, δεν εξηγεί όμως μαζικούς φόνους, φόνους και των ίδιων των παιδιών του που τα δηλητηρίασε για να μη ζήσουν σε έναν κόσμο που δε θα ήταν εθνικοσοσιαλιστικός. Αν δούμε, όμως, το δραγωνικό του ωροσκόπιο, ο Πλούτωνας είναι στις 12ο Λέοντα, πάνω ακριβώς στον τροπικό ωροσκόπο και σε ακριβές σχεδόν τετράγωνο με τον τροπικό Άρη. Έχουμε δηλαδή το σχήμα:

Δραγωνικός Πλούτωνας, σύνοδο με Ωροσκόπο (τροπικό), τετράγωνο Άρη (τροπικό).

2.      Ο τροπικός Ερμής στις 0ο Σκορπιού, πανίσχυρος λόγω της αμοιβαίας υποδοχής του με τον Πλούτωνα (14ο Διδύμων), σε τετράγωνο ακριβέστατο με τους τροπικούς Δεσμούς της Σελήνης, ευνοεί καχυποψία, «σατανικά» σχέδια, υπόγειες διαβουλεύσεις που θίγουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων (το τετράγωνο του Ερμή με τους Δεσμούς της Σελήνης). Ο Δραγωνικός Ερμής στις 0ο αιγόκερω δείχνει πως το υπόστρωμα του Ερμή του Σκορπιού είναι κάτι δομημένο, άκαμπτο, σκληρό, ανελέητο. Αν πάρουμε πάλι υπόψη πως ο Ερμής είναι και δείκτης των παιδιών, ο Ερμής του Goebbels (τροπικός και δραγωνικός) δείχνει το τραγικό τέλος των παιδιών από τον πατέρα τους: ο Ερμής σε ζώδιο θανάτου (Σκορπιός), σε 135ο με Πλούτωνα (θάνατος), πανίσχυρος (λόγω αμοιβαίας υποδοχής με Πλούτωνα)· τριπλή η αναφορά σε θάνατο, τα παιδιά του Goebbels βρίσκονται σε επαφή μ’ αυτόν, όπως φωτογραφίζονται από το ωροσκόπιο του πατέρα. Καμένος ο Ερμής από τον Ήλιο (σύμβολο του πατέρα), ο Ήλιος επίσης κυβερνήτης του ωροσκόπου, που είναι το Εγώ του Goebbels, άρα ποιος «καίει» τα παιδιά; ο πατέρας! Υπόψη πως ο δραγωνικός Ερμής είναι στον Αιγόκερω, ζώδιο που επίσης συνδέεται με πατέρα και σε σύνοδο με τροπική Σελήνη στον Αιγόκερω, κάτι που δείχνει κα μια πολύ σκληρή μητέρα (υπόψη η σύζυγος του Goebbels ήταν πιο σκληρή κι από τον Goebbels, αυτοκτόνησε κι αυτή μαζί του). Ας το δούμε παραστατικά:

Ερμής στο Σκορπιό, τετράγωνο με δραγωνικό Πλούτωνα, δραγωνικός Ερμής στον Αιγόκερω, σε κρίσιμη μοίρα, σύνοδο με Σελήνη. Τροπικός Ερμής καμένος.

Συνεχίζουμε με άλλα άρθρα μας την προσέγγιση του ωροσκοπίου του Goebbels, με χρήση τροπικού και δραγωνικού ζωδιακού.

Το άρθρο έχει δημοσιευτεί και στο www.astrology.gr