Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ





Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 4 Μάρτη 2011, ώρα 10.45μ.μ. στην 14ο του Ιχθύων, σε ακριβές σχεδόν τετράγωνο με τον Άρη της Ελλάδας και ακριβέστατη όψη 150ο με τον Κρόνο της. Με αντισκιά η Νέα Σελήνη είναι ακριβώς – με λίγα πρώτα λεπτά ανοχή – με τον Κρόνο, που είναι στις 16ο Ζυγού. Την ίδια μέρα ο Άρης είναι στις 7ο Ιχθύων σε άριστη όψη με τον Πλούτωνα, που είναι 7ο Αιγόκερω (η άριστη - και μόνη - καλή όψη της ημέρας), η Αφροδίτη στις 3ο του Υδροχόου, που με αντισκιά πέφτει πάνω στο βαρύ μεσοδιάστημα Κρόνου/ Πλούτωνα, ο Ερμής αδύναμος και πτωτικός στις 21ο Ιχθύων, πάνω στο βαρύ μεσοδιάστημα Κρόνου/ Ποσειδώνα, μεσοδιάστημα που ενεργοποιεί συγχρόνως και Σελήνη, Αφροδίτη, Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας. Ο Ουρανός από τις 29ο Ιχθύων κάνει ακριβέστατο τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, που είναι στις 29ο Τοξότη/ Διδύμων, σε επαφή με τον επικίνδυνο άξονα Άρη/ Κρόνου. Ο Δίας από τις 8ο Κριού σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνο Δία/ Πλούτωνα της Ελλάδας, που είναι στις ίδιες μοίρες που τώρα επαναλαμβάνεται το τετράγωνο. Τέλος ο Ποσειδώνας στις 29ο Υδροχόου βρίσκεται πάνω στον Ερμή της Ελλάδας. Πολύ δυνατή φαίνεται η Νέα Σελήνη που, σημειωτέον, γίνεται στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οίκο που συνδέεται με πολιτική, κόμματα, κοινοβούλιο, γι’ αυτό πιστεύομε πως αυτή η Νέα Σελήνη θα σημειοδοτήσει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις. Ας σημειώσουμε πως ο Asc του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης είναι στις 8ο Σκορπιού και ενεργοποιεί με σκληρές όψεις 45ο και 135ο Σελήνη, Αφροδίτη της Ελλάδας, τον Ερμή της Ν. Σελήνης και είναι στον άξονα των ασθενειών, του άξονα Κρόνου/ Ποσειδώνα. 

Το M/C πάλι της Νέας Σελήνης είναι στις 15ο Λέοντα, σε επαφή με Ήλιο/ Κρόνο της Ελλάδας.




Ας δούμε προσεκτικά τις αντιστοιχίες Νέας Σελήνης με ωροσκόπιο της Ελλάδας στον πίνακα που ακολουθεί: 



Πολύ ισχυρή ομολογουμένως δυναμική! Ας προσπαθήσουμε, όσο γίνεται, με τα εργαλεία της Τέχνης μας να την αποκωδικοποιήσουμε:


  • Νέα Σελήνη στους Ιχθύες έχει πάντα να κάνει με παρασκήνιο, θάλασσα, χώρους εγκλεισμού, εκκλησία αλλά και με κάθε μορφή αποδόμησης (μην ξεχνάμε, τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού είναι και εσωτερικός του κυβερνήτης ο Πλούτωνας, ο πλανήτης της αποδόμησης).
  • Γίνεται στον οίκο της πολιτικής, στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας και γι’ αυτό πιστεύουμε πως θα επηρεάσει όλο το πολιτικό σκηνικό.
  • Η εμπλοκή της Νέας Σελήνης με τον Κρόνο συνηγορεί για φαινόμενα διάλυσης, φθοράς, κατάπτωσης, καταπίεσης.
  • Όμως το τετράγωνό της με τον Άρη της Ελλάδας δείχνει εντάσεις, συγκρούσεις αλλά και κάποια έντονη αντίδραση σε καταστάσεις φθοράς.
  • Η έντονη παρέμβαση Κρόνου/ Ποσειδώνα στη Ν. Σελήνη είναι ένδειξη απαισιόδοξων σκέψεων, ακόμα και αρρωστημένων σκέψεων, δυσκολιών σε επικοινωνίες (εμπλοκή με Ερμή), εξασθένησης σε θέματα οικονομικά (εμπλοκή με Αφροδίτη) και γενικά η εμπλοκή του με Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας, δείχνει εσωστρέφεια, καταπίεση, στενοχώρια αλλά και «το να υποφέρει κανείς με άλλους», όπως γράφουν τα αξιόπιστα συγγράμματα Αστρολογίας γι’ αυτό το συνδυασμό.
  • Αφροδίτη σε εμπλοκή με Κρόνο/ Πλούτωνα δείχνει ασκητισμό, κάκιστος δείκτης για θέματα οικονομικά και ένδειξη προβλημάτων σε σχέσεις – συνεργασίες.
  • Αφροδίτη σε δύσκολες όψεις με Δεσμούς Σελήνης δείχνει δυσαρμονικές ενώσεις ή προβλήματα σε κάθε μορφή ένωσης (είτε είναι η ένωση κάποιο πολιτικό κόμμα είτε είναι κάποιος υπερεθνικός οργανισμός).
  • Η ενεργοποίηση του γενεθλίου τετραγώνου Δία/ Πλούτωνα της Ελλάδας από το επαναλαμβανόμενο αυτής της μέρας τετράγωνο Δία/ Πλούτωνα είναι ένδειξη σοβαρής οικονομικής αναταραχής (όχι μόνο σε στενά εθνικό επίπεδο) και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, μιας και επηρεάζει όχι μόνο το ωροσκόπιο της Ελλάδας αλλά και το ωροσκόπιο άλλων κρατών της Ε.Ε. αλλά και το ίδιο το ωροσκόπιο της Ε.Ε.
  • Ο Ουρανός ενεργοποιώντας Ήλιο/ Κρόνο Ελλάδας με «σκληρές» όψεις είναι ένδειξη συναισθηματικής έντασης, αλλά και ξαφνικών δυσάρεστων γεγονότων, δείχνει χωρισμούς, απομονώσεις ακόμα και πένθος, στη χειρότερη εκδοχή του.
  • Ουρανός σε τετράγωνο (ακριβέστατο) με Δεσμούς της Σελήνης δείχνει ξαφνικά περιστατικά στα πλαίσια μιας, μικρής ή μεγάλης, κοινότητας και την εμπειρία της αναστάτωσης μαζί με άλλους.
  • Δεσμοί της Σελήνης σε εμπλοκή με Ήλιο/ Κρόνο Ελλάδας είναι από τις πλέον σαφείς ενδείξεις χωρισμού, πολύ περισσότερο που στη δυναμική αυτή παρεμβαίνει και το M/C και ο Ουρανός της Νέας Σελήνης.
  • Τέλος Ποσειδώνας πάνω σε Ερμή της Ελλάδας (προσοχή! Ο Ερμής κυβερνά και τον ωροσκόπο και την Σελήνη της Ελλάδας) είναι σαφέστατη ένδειξη σύγχυσης, αναισθησίας και παράλυσης). 




Ευτυχώς που ο Κρόνος κάνει καλές όψεις με Ήλιο, Κρόνο, Άρη της Ελλάδας, κάτι που δείχνει πως η παρέμβαση συνετών προσώπων μπορεί μέσα στη γενικότερη διάλυση να προφυλάξει από τα χειρότερα· δείχνει επίσης πως τελικά η σύνεση και ο ορθολογισμός μπορούν να «κρατήσουν μπόσικα».