Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ωριαία - Θέμα Τυχερών Παιχνιδιών




Έχουμε αρκετές φορές γράψει για το γενέθλιο χάρτη της χώρας μας. Θα έχετε παρατηρήσει την Σελήνη στους Διδύμους (βασικό δείκτη του Λαού στην Κοσμική Αστρολογία). Μια Σελήνη επικοινωνιακή, εύθυμη, μια Σελήνη παιχνιδιάρα. Έτσι λοιπόν δεν είναι απορίας άξιο που πολλοί συμπολίτες μας, το χουν ρίξει στα τυχερά παιχνίδια, πολύ πριν η οικονομική κρίση χτυπήσει την πόρτα μας. Οι Έλληνες στοιχηματίζουν χρόνια τώρα, μεγάλα ποσά, σε όλες τις μορφές τυχερών παιχνιδιών και προσπαθούν πάντα να βρουν τρόπους να κερδίσουν.

Ένας αρχάριος μαθητής μας λοιπόν στα τμήματα Αστρολογίας, παίζοντας ένα αρκετά μεγάλο ποσό στην κλήρωση του Joker (παιχνιδιού του ΟΠΑΠ) της 17/2/2011  μας προσέγγισε σε ρωτώντας μας:

Θα κερδίσω στην κλήρωση του Joker;

Θέλοντας να δείξουμε την χρησιμότητα της Ωριαίας Αστρολογίας στο σύνολο της τάξης, άλλα και να ικανοποιήσουμε την ανάγκη του μαθητή μας να μάθει αν θα κέρδιζε, δεν αρνηθήκαμε και καταστρώσαμε τον Ωριαίο χάρτη. Τα στοιχεία που χρειαζόμαστε είναι ο χωροχρονικός προσδιορισμός, ήτοι:

Αθήνα, 15/2/2011, 1:21 μμ



Ο Asc στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου των Διδύμων καθώς και το γεγονός ότι η Σελήνη είναι γρήγορη, μας λέει ότι το θέμα έχει ήδη κριθεί και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα είναι γρήγορα. Πράγματι τα δελτία συμμετοχής για αυτό το ‘’στοίχημα’’ του μαθητή με τον ΟΠΑΠ έχουν ήδη παιχθεί και κατατεθεί και η κλήρωση που θα ευχαριστήσει ή δυσαρεστήσει τα μαθητή μας απέχει μόνο δυο ημέρες από την κατάστρωση του ωριαίου χάρτη.

Πριν αναλύσουμε το συγκεκριμένο χάρτη και θέσουμε τους δείκτες του έτσι ώστε να προβούμε σε συμπεράσματα, ας δούμε διεξοδικά την μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσουμε σε τέτοιου είδους ερωτήσεις.

Ο ερωτών βάζει στοίχημα με ένα φανερό ‘’εχθρό’’ (ΟΠΑΠ) ο οποίος προφανώς και δεν θέλει να δώσει τα χρήματα. Αυτό αυτόματα μας τοποθετεί σε μια λογική αξόνων 1ου – 7ου οίκου (1ος ο οίκος του ερωτώντα – 7ος ο οίκος των φανερών εχθρών). Όμως η ερώτηση είναι πρωτίστως οικονομική και αυτό που πραγματικά εννοεί είναι αν θα έρθουν χρήματα από την τσέπη του ‘’φανερού εχθρού’’ στη τσέπη του ερωτώντα.

Άρα λοιπόν η ερώτηση μετατρέπεται κυρίως σε εξέταση του άξονα 2ου – 8ου.

Πάμε λοιπόν να θέσουμε τους δείκτες

  • ο ερωτών – Ερμής (ακμή 1ου Δίδυμοι)
  • η τσέπη του ερωτώντα – Σελήνη (ακμή 2ου – Καρκίνος)
  • ΟΠΑΠ – Δίας αλλά & Κρόνος (ακμή 7 Τοξότης – εμπεριεχόμενος Αιγόκερως)
  • Τα χρήματα του ΟΠΑΠ – Κρόνος.

Αυτό που θέλουμε να δούμε σε ένα τέτοιο χάρτη είναι ο δείκτης του 8ου να έχει κάποια θετική σχέση είτε με τον δείκτη του 2ου, είτε με τον δείκτη του 1ου.

Στην εξαιρετική δε περίπτωση που δείκτης του 8ου βρίσκεται καλά τοποθετημένος μέσα στον 2ο πάμε κατευθείαν στην τράπεζα για είσπραξη, προσκομίζοντας μόνο τον ωριαίο χάρτη τυπωμένο και επικυρωμένο από τα Κ.Ε.Π!!

Ας εξετάσουμε λοιπόν την κατάσταση των δεικτών για να προβούμε σε κάποια συμπεράσματα

Κυβερνήτης 1ου ο Ερμής. Βρίσκεται στον Υδροχόο, είναι καμένος από τον Ήλιο, και από θεμελιώδεις δυνάμεις δεν βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση (+1). Αυτό με μια πρώτη ματιά μας λέει ότι ο ερωτών, αν και βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, δεν είναι και τελείως απελπισμένος. Αγαπά τον Κρόνο εκεί που βρίσκεται (θέλει δηλαδή τα λεφτά από τον ΟΠΑΠ) αλλά ο Κρόνος είναι παντελώς αδιάφορος για αυτόν (λογικό).

Ωστόσο ο Ερμής βρίσκεται σε ‘κατιόντα’ οίκο, τον 9ο και η ακμή του 1ου οίκου κάνει σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό ένα από τα πιο κακορίζικα σημεία που υπάρχουν στο ζωδιακό. Η Θεά Τύχη με μια πρώτη μάτια δεν συντροφεύει τον μαθητή μας.

Ας δούμε όμως και σε τι κατάσταση είναι η ‘’τσέπη’’ του ερωτώντος. Κυβερνήτης 2ου η Σελήνη, αλλά μια προσεκτικότερη ματιά θα μας οδηγήσει στο να συνυπολογίσουμε και τον Ήλιο ως δείκτη μιας και το ζώδιο του Λέοντος εμπεριέχεται σε μεγάλο μέρος.
Η Σελήνη βρίσκεται ισχυρή (+5) στον 1ο οίκο (τα οικονομικά του ερωτώντος δεν είναι σε απελπιστική κατάσταση). Ετοιμάζεται να μπει στον 2ο οίκο, κάτι το οποίο θα μπορούσε να είναι μια θετική ένδειξη. Όμως δεν είναι, γιατί η Σελήνη εκεί που βρίσκεται , απεχθάνεται το Κρόνο (δείκτη του ΟΠΑΠ αλλά και των χρημάτων του) μιας και είναι στην αδυναμία του (τα λεφτά δεν έρχονται) και ακόμα χειρότερα έχει τετράγωνο ακριβείας μαζί του. Εμπόδια δηλαδή στο να έρθουν τα χρήματα του ΟΠΑΠ στη τσέπη του ερωτώντος. Γιατί όμως υπάρχουν αυτά τα εμπόδια ;

Ο έτερος δείκτης των οικονομικών του ερωτώντος, ο Ήλιος,  βρίσκεται αδύναμος στον Υδροχόο και στον κατιόντα 9ο οίκο. Ακόμα μια φορά το Σύμπαν μας λέει ότι ο ερωτών σε αυτό το στοίχημα δεν έχει την τύχη μαζί του. Εκεί που βρίσκεται ο Ήλιος ‘’λατρεύει’’ τον Κρόνο (θέλει τα λεφτά του ΟΠΑΠ) όμως ο Κρόνος τον ‘’υποτιμά’’ (δεν πρόκειται να του δώσει τίποτα).

Ας δούμε τον ΟΠΑΠ και την ‘’τσέπη’’ του μήπως από κει προκύψει κάτι θετικό. Ο Κρόνος, βρίσκεται πανίσχυρος στον Ζυγό (+13) και στον 4ο οίκου του ωριαίου χάρτη , δηλαδή το δικό του Μεσουράνημα. Είναι πανίσχυρος λοιπόν από όλες τις απόψεις και από αυτή την θέση ‘’υποτιμά’’ και ‘’μισεί’’ και τους δυο δείκτες των οικονομικών του ερωτώντος. Είναι προφανές ότι δεν θέλει να τους δώσει τίποτα και μπορεί να το κάνει μια και ο μοναδικός ικανός σύμμαχος του ερωτώντος, η Θεά Τύχη όπως είδαμε δεν είναι μαζί του.




Το τέλος της υπόθεσης

Κυβερνάται από την Αφροδίτη (από θέση) και από τον Κρόνο (από έξαρση). Η Αφροδίτη ισχυρή (+8) στον Αιγόκερω έχει ήδη κάνει αντίθεση με την Σελήνη δείκτη οικονομικών του ερωτώντος (η όψη είναι αποκλίνουσα που σημαίνει ότι το τέλος της υπόθεσης κρίθηκε στο παρελθόν, και μάλιστα άμεσο γιατί η Σελήνη – το ταχύτερο των δυο σωμάτων δεν έχει απομακρυνθεί πολύ. Πράγματι το τέλος της υπόθεσης κρίθηκε όταν ο ερωτών επέλεγε τα νούμερα για την κλήρωση).

Αλλά και ο Κρόνος κάνει όπως είδαμε τετράγωνο ιδιομοιρίας με την Σελήνη. Αυτά τα στοιχεία μαζί με την ανάλυση των δεικτών μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο μαθητής μας, δεν έχει απολύτως καμία πιθανότητα επιτυχίας σε αυτήν την κλήρωση.

Επιπρόσθετα ο Κλήρος της Τύχης στον Σκορπιό τελείως δυσοίωνος από ζώδιο, έρχεται να επιβεβαιώσει την έλλειψη τύχης του ερωτώντος και να επισφραγίσει τα όσα τόσο περιγραφικά έδειξε η μελέτη των επτά πλανητών στον ωριαίο χάρτη.

Πράγματι όπως μας ενημέρωσε στο επόμενο μάθημα, σε αυτή την κλήρωση δεν κατόρθωσε να κερδίσει τίποτα.


ΟΙ ΚΑΤΙΟΝΤΕΣ ΟΙΚΟΙ

Οι κατιόντες οίκοι (3,6,9,12) από τους κλασικούς της Ωριαίας Αστρολογίας όπως ο Lilly, δεν θεωρούνται τυχεροί ποτέ, ακόμα και ο ευνοϊκός 9ος οίκος. Απλώς θεωρείται ο λιγότερο κακός κατιών οίκος. Κατά τους Ινδούς μάλιστα, στους κατιόντες οίκους, οι ευμενείς είναι χείριστοι, χάνουν τελείως την ευεργεσία τους, ενώ αντιθέτως οι δυσμενείς μπορεί να είναι και θετικοί. Μη ξεχνάμε πως κατά την Αρχαία Ελληνική Αστρολογία, οι ‘’κακεργέτες’’ Άρης & Κρόνος, έχουν την ‘’χαρά’’ τους σε κατιόντες οίκους, τον 6 & τον 12ο αντίστοιχα.