Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΣΕ ΑΝΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΟΙΡΑ



Η πανσέληνος γίνεται στις 19.3.2011, ώρα 8.10 μ.μ. σε αναιρετική μοίρα κι αυτή όπως όλες οι πανσέληνοι από τον Οκτώβρη του ’10 και μετά, κάτι που δηλώνει ''τελειώματα'' καταστάσεων, προετοιμασία για αλλαγή σκηνικού. Γίνεται μάλιστα η Πανσέληνος αυτή όχι απλώς σε αναιρετική μοίρα, αλλά στην τελευταία μοίρα του Ζωδιακού, στην 29ο Ιχθύων (ο Ήλιος) και η Σελήνη στην 29ο Παρθένου περίπου με αμεσότατη εμπλοκή του εκρηκτικού Ουρανού, που είναι στις 0ο Κριού (μπήκε στον Κριό στις 11.3, μία βδομάδα πριν) και τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης και όλα αυτά σε σκληρές όψεις 45ο, 135ο με τον Κρόνο και τον Ήλιο της Ελλάδας. Την ίδια μέρα ο Άρης στις 19ο Ιχθύων ενεργοποιεί Σελήνη, Αφροδίτη, Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας, βρίσκεται μάλιστα πάνω στο Νότιο Δεσμό. Κάνει επίσης ο Άρης ακριβέστατη χιαστί (150ο) όψη, όψη διλημμάτων, χωρισμών, με τον ωροσκόπο του ωροσκοπίου της Πανσελήνου, που είναι στις 19ο Ζυγού, στην απόλυτη πτώση του Ήλιου και σε εμπλοκή με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας (με όψη τετραγώνου) εμπλοκή ακριβέστατη (με αντίθεση) έχει και το M/C της Πανσελήνου με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας (το M/C είναι 21ο Καρκίνου και ο Ποσειδώνας της Ελλάδας στις 21ο Αιγόκερω). Ακριβής είναι και η χιαστή όψη Σελήνης με Ποσειδώνα, ενώ ο Κρόνος στις 15ο Ζυγού, ανάδρομος, ενεργοποιεί το σκληρό μεσοδιάστημα Άρη/ Κρόνου της Ελλάδας. Πάντως και η Πανσέληνος (όπως και η Νέα Σελήνη) γίνεται στον 11ο οίκο της Ελλάδας, οίκο της πολιτικής, κάτι που σημειοδοτεί ακόμα περισσότερο σημαντικά πολιτικά δρώμενα.




Πριν κλείσουμε τη συλλογή των δεδομένων της πανσελήνου, θέλουμε να τονίσουμε πως ο άξονας της βίας, ο άξονας Άρη/ Πλούτωνα, είναι στις 14ο Υδροχόου και ενεργοποιεί με απόλυτη ακρίβεια Ήλιο/ Κρόνο της Ελλάδας, ενώ ο άξονας Άρη/ Κρόνου (αποδόμηση) με αντισκιά εμπλέκεται με τους Δεσμούς της Σελήνης με απόλυτη ακρίβεια. Ας δούμε λοιπόν τι προσπαθεί να μας πει αυτή η «αναιρετική» Πανσέληνος «συλλαβίζοντας το αλφαβητάρι των άστρων» (Σεφέρης) ακόμη μια φορά:

Όπως είπαμε αναιρετική Πανσέληνος στην τελευταία μοίρα του Ζωδιακού και μόνο σημειολογικά να το δούμε δείχνει πως «πέφτει η αυλαία», τελειώνουν πολλά και το κοντέρ πρέπει να γυρίσει· αυτό όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ήλιος, Σελήνη, Ουρανός είναι ένδειξη αναστάτωσης, «εσωτερικής ανταρσίας», όπως κατά λέξη γράφει ο Ebertin, δείκτης ξαφνικών γεγονότων σε σχέσεις, δείκτης συγκρούσεων, χωρισμών.

Ήλιος, Σελήνη, Δεσμοί Σελήνης δείχνουν ένα νέο ξεκίνημα συνεργασιών μέσα από διαδικασίες διάλυσης.

Ουρανός/ Β. Δεσμός, σε εμπλοκή με Ήλιο/ Κρόνο Ελλάδας είναι η πλέον σαφής ένδειξη για ξαφνικές αναταραχές, που προκαλούν ρήξεις σε συλλογικά πλαίσια και που οδηγούν πιθανόν σε νέα συλλογικά μορφώματα.

Άρης/ Κρόνος σε εμπλοκή με Δεσμούς Σελήνης είναι ένδειξη για φαινόμενα αποδόμησης πάσης μορφής.
Η ακριβής αντίθεση Ερμή/ Κρόνου είναι άλλη μια ένδειξη ρήξεων, τσακωμών, χωρισμών. Γενικά σ’ αυτήν την Πανσέληνο φαίνεται να κυριαρχεί το στοιχείο της απομάκρυνσης, του χωρισμού, της διαίρεσης.

Τέλος η εμπλοκή Άρη/ Πλούτωνα με Ήλιο/ Κρόνο Ελλάδας είναι ένδειξη βίας, κάποιου «σοκ» αλλά και επίδειξης εξαιρετικής αντοχής, για υπέρβαση μιας δύσκολης κατάστασης. Υπόψη πως όλη αυτή η δυναμική αναπτύσσεται τη στιγμή που ο εκρηκτικός Ουρανός ξαναμπαίνει στη «σημαδιακή» μοίρα του 0ο Κριού, για την οποία έχουμε ξαναγράψει και που, όταν ενεργοποιήθηκε στο παρελθόν από τον Ουρανό, συνδέθηκε πάντα με οικονομικές κρίσεις εθνικές ή παγκόσμιες (1843, 1929). Αν δούμε τώρα σ’ αυτήν την πανσέληνο με την οποία ο Ουρανός έχει τόσες εμπλοκές σε τι καινούργια μονοπάτια θα μας οδηγήσει. Ας ευχηθούμε πως, τελικά, θα λειτουργήσει η πρωτοποριακή φύση του Κριού και θα μας οδηγήσει σε κάποια συνειδησιακά ανοίγματα μιας και, μην το ξεχνάμε, ο Ουρανός είναι ο ιεραρχικός κυβερνήτης του Κριού και ίσως τώρα που είναι σ’ αυτό το ζώδιο βγάλει τις ανώτερες εκφάνσεις του έστω και μέσα από επώδυνες διαδικασίες.