Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ωριαία - Θέμα Χρημάτων




Η οικονομική ασφυξία στην αγορά έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι ακάλυπτες επιταγές πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο κάθε μήνα, καθιστώντας έτσι τις εμπορικές συναλλαγές (αφού τα μετρητά πλέον αναζητούνται με τα ‘’κιάλια’’) ένα παιχνίδι ρίσκου, του οποίου κανείς δεν γνωρίζει την έκβαση, μια ιδιότυπη ‘’ρωσική ρουλέτα’’ που κανείς δεν ξέρει πότε θα ‘’χτυπήσει’’ η πιστολιά.

Έτσι δεν μας φάνηκε περίεργο, όταν εξαιρετικά αγαπημένο μας πρόσωπο, το οποίο είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του, σε μια εταιρεία, ως ανεξάρτητος συνεργάτης, ήρθε και μας ρώτησε:

Θα εισπράξω αύριο την επιταγή που μου χρωστάνε;

Τα χωρόχρονικά στοιχεία που μας προσδιόριζαν την ερώτηση ήταν:

Αθήνα, 15/2/2011, 7:08 μμ

Μια κλασσική ωριαία του άξονα 2ου – 8ου . μεταβίβαση δηλαδή οικονομικών πόρων από την ‘’τσέπη’’ του συνεργάτη στη ‘’τσέπη’’ του ερωτώντα.  



Ας κάνουμε πρώτα μερικές παρατηρήσεις για τον ωριαίο χάρτη. Σελήνη γρήγορη, άρα τα γεγονότα θα εξελιχθούν γρήγορα μιας και η απάντηση στο ζητούμενο του ερωτώντος απέχει μόνο μια μέρα.

Πάμε να ορίσουμε τους δείκτες για να ξεκινήσουμε την έρευνα μας

  • Δείκτης του αγαπημένου προσώπου (ο ερωτών) ο Ερμής μιας και η ακμή του 1ου οίκου βρίσκεται στην Παρθένο.
  • Δείκτης της εταιρείας ο Δίας
  • Δείκτης των οικονομικών του ερωτώντος η Αφροδίτη
  • Δείκτης των οικονομικών της εταιρείας ο Άρης.

Είναι όμως έτσι; Έχουμε ξανά-τονίσει ότι όταν ένας πλανήτης,  έχει μεγαλύτερες θεμελιώδεις δυνάμεις από τον κυβερνήτη του ζωδίου, στο οποίο βρίσκεται η ακμή του οίκου προς διερεύνηση, ή περιγράφει το ερώτημα καλύτερα, καλό είναι να χρησιμοποιούμε αυτόν ως δείκτη. Έτσι μια προσεκτικότερη ματιά θα μας δείξει ότι οι δείκτες μεταβάλλονται ως εξής:



  • Δείκτης του ερωτώντος ο Ερμής αλλά και η Σελήνη (πάντα συγκυβερνήτης του ερωτώντος).
  • Δείκτης της εταιρείας η Αφροδίτη
  • Δείκτης των οικονομικών του ερωτώντος ο Κρόνος
  • Δείκτης των οικονομικών της εταιρείας ο Άρης.
 Ξεκινάμε την έρευνα μας με τη σχέση των δεικτών ερωτώντος & εταιρείας μεταξύ τους. Ο Ερμής & Αφροδίτη δεν έχουν όψη μεταξύ τους. Οι υποδοχές μεταξύ τους αντικατοπτρίζουν ‘’αδιαφορία’’. Εκεί που είναι ο Ερμής είναι αδιάφορος για την Αφροδίτη και εκεί που είναι η Αφροδίτη είναι αδιάφορη για τον Ερμή. Λατρεύουν όμως και οι δυο τον Κρόνο, και ο Κρόνος είναι, μη ξεχνάμε, ο δείκτης των οικονομικών του ερωτώντος, η ‘’τσέπη’’ του. Αυτό είναι ένα πρώτο θετικό σημάδι ότι τα λεφτά θα έρθουν πιθανά στη τσέπη του.

Ας εξετάσουμε τόσο τον ερωτώντα, όσο και την εταιρεία, πάμε να δούμε την κατάσταση τους, την ώρα της ερώτησης.

Θα παρατηρήσουμε ότι ο Ερμής είναι καλά βαθμολογημένος (+4), μιας και βρίσκεται αφενός στην τριπλότητα του, αφετέρου στα πρόσωπα του. Αυτό μας λέει καταρχήν  ότι ο ερωτών δεν είναι σε απελπιστική οικονομική κατάσταση. Το ότι ο Ερμής βρίσκεται στα όρια της Αφροδίτης δείχνει ότι υπάρχει μεταξύ τους ένα πρώτο επίπεδο συνεννόησης.

Από την άλλη η Αφροδίτη και αυτή ισχυρή (+5) βρίσκεται στην τριπλότητα της Σελήνης  (συγκυβερνήτη του ερωτώντος), αλλά και στην αδυναμία της. Αυτό σε ένα πρώτο επίπεδο μας λέει ότι η εταιρεία ‘’χρειάζεται’ τον ερωτώντα, αλλά αν της ήταν εύκολο δεν θα τον πλήρωνε. Ας το κρατήσουμε σαν διαπίστωση αυτό.

Πάμε να δούμε όμως και τις ‘’τσέπες’’ των εμπλεκομένων. Δείκτης των οικονομικών του ερωτώντος ο Κρόνος. Και ο Κρόνος βρίσκεται πανίσχυρος (+10) εντός του 2ου οίκου του, δηλαδή της τσέπης του. Αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικό σημάδι για τον ερωτώντα. Ο Κρόνος εκεί που βρίσκεται ανταλλάσει υποδοχές με τον Ερμή (θέση – τριπλότητα αντίστοιχα), κάτι που ενισχύει την διαπίστωση, ότι τα οικονομικά του ερωτώντος δεν είναι άσχημα. Από την άλλη ο Κρόνος εκεί που βρίσκεται ‘’λατρεύει’’ την Αφροδίτη (εταιρεία) και αντίστοιχα τον ‘’λατρεύει’’ και αυτή. Έχουν αμοιβαία υποδοχή μεταξύ τους. Βλέπουμε ότι μεταξύ εταιρείας και της ‘’τσέπης’’ του ερωτώντος τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ιδανικά. Αυτό αποτελεί ίσως το πιο ενθαρρυντικό σημάδι μέχρι τώρα, ότι ο ερωτών θα τα πάρει τα λεφτά του από την εταιρεία.

Ας προχωρήσουμε όμως την έρευνα μας και στα οικονομικά της εταιρείας. Δείκτης οικονομικών της, η ‘’τσέπη’’ της, ο Άρης. Τα οικονομικά της, αντιπροσωπεύονται από ένα Άρη, ο οποίος βρίσκεται στον Υδροχόο, άσχημα βαθμολογημένος (-5) και σε κατιόντα οίκο τον 12ο. Τα οικονομικά της εταιρείας δεν θα μπορούσαν να είναι πιο άσχημα. Ο Άρης εκεί που βρίσκεται ‘’λατρεύει’’ τον Κρόνο, ενώ ο Κρόνος είναι αδιάφορος για τον Άρη , τον ‘’υποτιμά’’. Αυτό είναι ένα ακόμα σημάδι της ιδιότυπης σχέσης που υπάρχει μεταξύ τους. Τα οικονομικά της εταιρείας (Άρης) ‘’φοβούνται’’ τις αντιδράσεις του Κρόνου (η τσέπη του ερωτώντα – οι ενέργειες που αυτός μπορεί να κάνει για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του) ο οποίος βρίσκεται σε έξαρση (είναι δηλαδή υπερτιμημένος). Ας κρατήσουμε και αυτή τη διαπίστωση. 

Δεν πρέπει στο σημείο αυτό να παραβλέψουμε το γεγονός ότι Ερμής (ο ερωτών) και Άρης (η τσέπη της εταιρείας) βρίσκονται σε χαλαρή σύνοδο μεταξύ τους στο 12ο της εταιρείας. Οι δυο αυτοί πλανήτες είναι εχθρικοί μεταξύ τους. Ο Άρης δεν θέλει τον Ερμή και αντίστροφα. Ενισχύεται έτσι η άποψη μας ότι η εταιρεία , αν μπορούσε, δεν θα έδινε τα λεφτά στον ερωτώντα. Ο Ερμής είναι ένας πλανήτης κρύος & ξηρός, ενώ ο Άρης ζεστός & ξηρός. Η καλή βαθμολογία όμως του Ερμού (+4) έναντι της κακής βαθμολογίας του Άρη (-5) μας λέει ότι σε αυτή τη περίπτωση ο Άρης ‘’φοβάται’’ τον Ερμή, και έτσι θα προσπαθήσει να μην  τραβήξει τα πράγματα και να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

 Αν μελετήσουμε περισσότερο τα οικονομικά της εταιρείας, θα διαπιστώσουμε ότι ένας ισχυρός Δίας (+5), αφού βρίσκεται στην τριπλότητα και στα όρια του, κάνει σύνοδο ακριβείας, με την ακμή 8ου (ο 2ος του 7ου – η ‘’τσέπη’’ της εταιρείας’’). Τα χρήματα που δεν υπάρχουν, το είδαμε αυτό στην ανάλυση μας, θα βρεθούν για να πληρωθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις της. Μη υποτιμάμε το γεγονός ότι Άρης & Δίας έχουν αμοιβαία υποδοχή από θέση και όρια. Τα λεφτά θα έρθουν στο ταμείο της εταιρείας. Άρα και οι όποιες υποχρεώσεις της απέναντι στο ερωτώντα θα καλυφθούν, ανεξάρτητα από τα οποία συναισθήματα της.


Το τέλος της υπόθεσης

Κυβερνήτης 4ου ο Δίας. Εντός του 4ου οι δυο ευεργέτες Αφροδίτη και Βόρειος Δεσμός. Η Σελήνη (συγκυβερνήτης του ερωτώντος), η πρώτη όψη που θα κάνει είναι τρίγωνο με τον Δια και αμέσως μετά εξάγωνο με τον Κρόνο τα λεφτά θα εισπραχτούν από τον ερωτώντα. Πράγματι η επιταγή εισπράχτηκε κανονικά την επόμενη ημέρα