Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ωριαία - Θέμα Εργασίας




Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε,  η εργασιακή ανασφάλεια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Άνθρωποι που μέχρι πριν από λίγο καιρό, ορκιζόντουσαν ότι θα πάρουν σύνταξη από την παρούσα εργασία τους, τώρα πια, αγωνιούν έντονα αν την επόμενη μέρα θα εξακολουθούν να έχουν δουλειά. Το ψυχικό τραύμα που προκαλεί μια απόλυση από την εργασία, σύμφωνα με μελέτες, συγκρίνεται με αυτό του θανάτου. Πραγματικά μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη για να την διαχειριστεί κάποιος.

Έχοντας και μείς βιώσει την βάσανο της εργασιακής ανασφάλειας, δεν αρνούμαστε ποτέ να απαντήσουμε σε τέτοιου είδους ερωτήσεις . Έτσι λοιπόν, δεν αρνηθήκαμε να απαντήσουμε, όταν εξαιρετικά προσφιλές άτομο μας προσέγγισε ρωτώντας:

Υπάρχει περίπτωση να απολυθώ από την εργασία μου αυτό το μήνα;

Τα στοιχεία που χωροχρονικά μας προσδιόριζαν την ερώτηση ήταν:

Αθήνα, 15/2/2011, 4:32 μμ

Μια ωριαία που θα βασιστεί στον άξονα 1ου – 10ου . Η ερωτώσα και ο εργοδότης της, η ερωτώσα και η καριέρα της. Ας θέσουμε λοιπόν τους δείκτες για να ξεκινήσουμε την προσπέλαση του Ωριαίου χάρτη.



  • Δείκτης της ερωτώσας ο Ήλιος αλλά και η Σελήνη
  • Δείκτης της εταιρείας ο Άρης αλλά και η Αφροδίτη μιας και το ζώδιο του Ταύρου εμπεριέχεται καθ’ ολοκληρίαν στο 10ο οίκο του ωριαίου χάρτη.

Είναι όμως έτσι; Αν όμως δώσουμε την πρέπουσα βαρύτητα στις θεμελιώδεις δυνάμεις αλλά και τους επικυρίαρχους των μοιρών των ακμών, θα παρατηρήσουμε ότι κυβερνήτης του 10ου  δεν είναι ο Άρης αλλά ο Ήλιος μιας και στη μοίρα ακμής του 10ου οίκου, συγκεντρώνει περισσότερες θεμελιώδεις δυνάμεις, από ότι ο Άρης. Όμως ο Ήλιος είναι και δείκτης της ερωτώσας αφού η ακμή του 1ου, ο ωροσκόπος είναι στο Λέοντα. Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι επιλέγουμε τους δείκτες που αντιπροσωπεύουν καλύτερα το θέμα ή την ερώτηση. Η ερωτώσα είναι γυναίκα (Σελήνη) και το θέμα αφορά επαγγελματικά (Ήλιος). Έτσι λοιπόν η κατανομή των δεικτών θα γίνει ως εξής :

  • Δείκτης της ερωτώσας η Σελήνη
  • Δείκτης της εταιρείας ο Ήλιος αλλά και η Αφροδίτη μιας και το ζώδιο του Ταύρου εμπεριέχεται καθ’ ολοκληρίαν στο 10ο οίκο του ωριαίου χάρτη.

Ας ξεκινήσουμε με μερικές παρατηρήσεις. Η Σελήνη γρήγορη, σημαίνει πως τα όποια γεγονότα θα εξελιχτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού μέχρι το τέλος του μήνα, η εταιρεία θα ανακοίνωνε, αν και ποιοι, θα απολυθούν. Προειδοποιητικά σημάδια δεν υπάρχουν, άρα ξεκινάμε την προσπέλαση του χάρτη. Ας δούμε κατ’ αρχήν την παρούσα κατάσταση των εμπλεκομένων μερών.

Η εταιρεία (Ήλιος). Ακμή 10ου σε αναιρετική μοίρα (29η Κριού) στα όρια του Κρόνου. Η παρουσία της ακμής σε αναιρετική μοίρα στα όρια του Κρόνου, σημαίνει ότι η εταιρεία έχει φτάσει στα όρια της, ‘’ήγγικεν το πλήρωμα του Χρόνου’’ και είναι έτοιμη να ‘’γυρίσει το κοντέρ’’. Είναι μια πρώτη ισχυρή ένδειξη των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

Ο δείκτης της εταιρείας, Ήλιος, βρίσκεται κάκιστα βαθμολογημένος (-10) αδύναμος στον Υδροχόο, στον 10ο της εταιρείας (7ο του ωριαίου χάρτη), σε σύνοδο με Άρη, αλλά και Ποσειδώνα. Έχουμε βέβαια ξαναγράψει ότι στην ωριαία δεν χρησιμοποιούμε τους εξωκρόνιους πλάνητες. Αν όμως αυτοί βρίσκονται σε γωνιακούς οίκους μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε, μόνο όμως ως προς τις ιδιότητες τους.

Η αδυναμία και η κακή βαθμολογία του Ηλίου, σε συνδυασμό με την σύνοδο του, με τον Άρη, μας λέει ότι η εταιρεία βιώνει μια ένταση, μια ανασφάλεια, σχετικά με το μέλλον της. Κάνει βίαιες κινήσεις (αποκλίνουσα σύνοδος Ήλιου – Άρη, αλλά και Ήλιος στα όρια του Άρη και στη τριπλότητα και στο ζώδιο του Κρόνου) δηλαδή μαζικές απολύσεις στο παρελθόν για να μπορέσει να φέρει ‘’ τα του οίκου της σε τάξη’’. Αλλά και η σύνοδος του Ήλιου με τον  Ποσειδώνα μας λέει ότι προς το παρόν το όραμα της, το σχέδιο της, είναι θολό και δεν έχει ξεκαθαρίσει προς τα πού οριστικά θέλει να πάει. Κάτι το οποίο μας επιβεβαιώνει και η ακμή του 10ου (Μεσουρανήματος) της εταιρείας, η οποία βρίσκεται πάνω στη μοίρα της απόλυτης πτώσης του Ποσειδώνα (9η Υδροχόου). Ας το κρατήσουμε σαν διαπίστωση αυτό.

Ο έτερος δείκτης της εταιρίας όμως, η Αφροδίτη, έχει και αυτή κάποιες πληροφορίες να μας δώσει, σχετικά με το ‘’τι εστί και το τι μέλλει γενέσθαι’’. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση, βαθμολογημένη, παραπάνω από επαρκώς (+8) στον Αιγόκερω, αλλά και τον 9ο της εταιρείας. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η εταιρεία είναι αφενός πολυεθνική, αφετέρου ο φυσικός δείκτης των οικονομικών, η Αφροδίτη, βρίσκεται στον 9ο οίκο της εταιρείας αλλά και στον Αιγόκερω, δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι πιθανά θα δεχτεί ισχυρή  οικονομική βοήθεια, από το εξωτερικό. Ας το κρατήσουμε σαν διαπίστωση και αυτό.

Η κατάσταση της ερωτώσας. Μια ισχυρή Σελήνη (η ερωτώσα δουλεύει 19 χρόνια στην εταιρεία, την αισθάνεται σπίτι της), ωστόσο επαρκώς βαθμολογημένη (+5) μιας και βρίσκεται σε κατιόντα οίκο (12ο). Η ερωτώσα βρίσκεται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση σύγχυσης και φόβου, αγωνιά για το μέλλον της. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από τον ωροσκόπο (δείκτη τη ερωτώσας) στην 9η μοίρα του Λέοντος, πάνω στην απόλυτη έξαρση του Ποσειδώνα. Η Σελήνη βρίσκεται στην τριπλότητα της Αφροδίτης (δείκτη καριέρας της ερωτώσας), κάτι το οποίο είναι κάπως παρήγορο μιας και είναι ένα πρώτο σημάδι πως δεν είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας η απόλυση της ερωτώσας. Ωστόσο η παρουσία της Αφροδίτης στην αδυναμία της Σελήνης, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό, μιας και η μετάφραση αυτού μας λέει ότι ο εκπρόσωπος της Αφροδίτης (η εταιρεία) θεωρεί ‘’αδύναμη’’ την Σελήνη (ερωτώσα), άρα και ‘’αναλώσιμη’’.

 Για να εξαγάγουμε συμπεράσματα ας δούμε τις υποδοχές που έχουν οι δείκτες μεταξύ τους, τις όψεις (αποκλίνουσες & συγκλίνουσες) που έκαναν ή θα κάνουν καθώς και ότι άλλο στοιχείο μας προσφέρει ο ωριαίος χάρτης .

Η Σελήνη αδιάφορη για τον Ήλιο, όπως και αυτός απέναντι της, μιας και δεν ανταλλάσουν υποδοχές, ούτε σχημάτισαν ή θα σχηματίσουν πτολεμαϊκή όψη στα ζώδια στα οποία βρίσκονται. Ο Ήλιος ευρισκόμενος στα πρόσωπα της Σελήνης εκδηλώνει απλά ένα ελάχιστο ενδιαφέρον της εταιρείας για την ερωτώσα, τόσο μικρό όμως, που δεν επιτρέπει την περαιτέρω αισιοδοξία. Από την άλλη η Αφροδίτη ‘’μισεί’’ την Σελήνη, η Σελήνη όμως  είναι ‘αδιάφορη’ για την Αφροδίτη. Και την μισεί γιατί την φοβάται μιας και η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιο της αδυναμίας της Σελήνης, εν προκειμένω η Σελήνη ‘’έχει ανάγκη’’ την Αφροδίτη. Αφροδίτη και Σελήνη είχαν όψη αντίθεσης (αποκλίνουσα) στο παρελθόν. Πράγματι  όπως μας ενημέρωσε η ερωτώσα, ‘’το κεφάλι της’’ παραλίγο να κοπεί, στο πρόσφατο παρελθόν και στα πρώτα κύματα απολύσεων, κυρίως λόγω προβλημάτων που είχε με κάποιους προϊσταμένους της.


Τέλος της υπόθεσης

Κυβερνήτης 4ου οίκου επειδή συγκεντρώνει τις περισσότερες θεμελιώδεις δυνάμεις στην συγκεκριμένη μοίρα (29η Ζυγού) ο Κρόνος. Είναι ένας Κρόνος πανίσχυρος. 

Η Σελήνη με τον Κρόνο, έκαναν τετράγωνο στο παρελθόν μιας και η όψη η οποία σχηματίζουν είναι αποκλίνουσα. Η Σελήνη ‘’μισεί’’ τον Κρόνο όμως ο Κρόνος ‘αδιαφορεί’ για την Σελήνη. Η αποκλίνουσα μορφή της όψης σε συνδυασμό με τις κακές υποδοχές του Κρόνου με τη Σελήνη μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για το άμεσο μέλλον η ερωτώσα αποφεύγει την απόλυση, ωστόσο δεν θα πρέπει να εφησυχάζει γιατί η δυναμική της αρνητικής υποδοχής (Σελήνη στην αδυναμία του Κρόνου) πρέπει κάπου να διοχετευτεί. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η Σελήνη θα κάνει τετράγωνο με την ακμή 4ου μας οδηγεί σε ένα πιθανό συμπέρασμα, είτε μιας εργασιακής, είτε μιας οικονομικής υποβάθμισης της ερωτώσας, από την εταιρεία. Σε αυτό συνηγορεί και το τετράγωνο που θα κάνει η Αφροδίτη (δείκτης της εταιρείας αλλά και των οικονομικών της) με τον Κρόνο.

Πηγαίνοντας την έρευνα μας ένα βήμα παρακάτω δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο Ήλιος θα κάνει τρίγωνο με την ακμή του 4ου. Επιπρόσθετα το γεγονός ότι ο Ήλιος βρίσκεται in Hayz δείχνει να είναι ένα καλό σημάδι για την εταιρεία, προσφέροντας μια δυνατότητα σταδιακής υπέρβασης των προβλημάτων της. Η εταιρεία για το άμεσο μέλλον δεν πρόκειται να κλείσει.