Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Δραγωνικές και Τροπικές εμπλοκές στο ωροσκόπιο μιας φιλοσοφικής ιδιοφυΐας: G.W.F. Hegel




‘’Die Weltgeschichte ist das Weltgericht’’
‘’Η Παγκόσμια Ιστορία είναι το Παγκόσμιο Δικαστήριο’’

Όλοι όσοι ασχολούνται με την φιλοσοφία δέχονται πως ο Hegel σφράγισε την νεότερη φιλοσοφία και συστηματοποίησε όλη την προ αυτού φιλοσοφία, θεωρείται μάλιστα ο κατεξοχήν συστηματικός φιλόσοφος, μιας και εντάσσει κάθε δραστηριότητα πνευματική (επιστήμη, τέχνη, φιλοσοφία, θρησκεία) μέσα στα πλαίσια ενός ενιαίου ολιστικού συστήματος.

Όλα τα φιλοσοφικά ρεύματα των νεώτερων χρόνων «συνομίλησαν» με το σύστημα του Hegel είτε συμφωνώντας με αυτό είτε αμφισβητώντας το. Υπαρξισμός και αναλυτική φιλοσοφία ανδρώθηκαν στην προσπάθεια αναίρεσης του Εγελιανού συστήματος, ενώ ο Μαρξισμός κυρίως, αλλά ακόμα και η φαινομενολογία ακολουθούν ορολογία του Εγελιανού συστήματος.

Σε επίπεδο πάλι πολιτικό τα τρία βασικότερα καθεστώτα που σφράγισαν τον 20ο αιώνα (κομουνισμός, φασισμός, εθνικοσοσιαλισμός) συνδέονται με τον Hegel έστω και εάν μεταξύ τους έχουν κηρύξει πόλεμο.

Ας δούμε λοιπόν πως φαίνεται αρχικά στο τροπικό ωροσκόπιο η φιλοσοφική ιδιοφυΐα:




Α) Παρατηρούμε πως ο Ερμής, ο κατεξοχήν διανοητικός πλανήτης, βρίσκεται στην απόλυτη έξαρσή του, στις 14ο της Παρθένου, σε σχηματισμό μεγάλου τριγώνου με Πλούτωνα (15ο Αιγόκερω) και Ουρανό (15ο Ταύρου), ενώ ήδη βρίσκεται σε σύνοδο με τον πλανήτη της έμπνευσης, τον Ποσειδώνα στις 11ο της Παρθένου, ο οποίος είναι σε απλανή που συνδέεται με μεγάλη εξυπνάδα, στον Zosma, στο Δέλτα του Λέοντα.

Β) Εμπλοκή του Ερμή με τον πλανήτη της ιδιοφυΐας τον Ουρανό, τον πλανήτη της έμπνευσης τον Ποσειδώνα και τον πλανήτη του βάθους, τον Πλούτωνα εξηγούν πολύ καλά τις βαθείες ενόρασεις του φιλοσόφου.

Γ) Πώς όμως φαίνεται η αυστηρή δομή και το σύστημα; Αυτό μας το δείχνει το Δραγωνικό ωροσκόπιο, που δείχνει πως όλοι οι πλανήτες που στο τροπικό ήταν στο ζώδιο της Παρθένου, έχουν περάσει στο ζώδιο της δομής και του συστήματος, τον Αιγόκερω, σε ακριβέστατη σύνοδο με τροπικό Πλούτωνα.

Δ) Ο πλανήτης της φιλοσοφίας είναι ο Δίας, ως γνωστόν· με αντισκιά πηγαίνει στις 15ο Αιγόκερο, πάνω στον τροπικό Πλούτωνα αλλά και στον Δραγωνικό Ερμή. Υπόψιν πάλι πως Δίας και Ερμής κυβερνούν τους Δεσμούς της Σελήνης.

Ε) Ο Δραγωνικός δεσμός σε ακριβείας τρίγωνο με τον τροπικό δεσμό.

Τέλος αξίζει να δούμε πως ο Δραγωνικός Κρόνος βρίσκεται σε βασιλικό Αστέρα (Antares) σε αντίθεση με τροπικό Άρη που βρίσκεται και αυτός σε βασικό Αστέρα στον (Aldebaran). Αξιοπρόσεκτο επίσης είναι πως και η Δραγωνική και η Τροπική Σελήνη βρίσκονται σε «Πύλες», η Σελήνη σε πύλη της Αφροδίτης στο Δραγωνικό (27ο Ιχθύων) και στο Τροπικό στην πύλη της Σελήνης και του Ουρανού, στη «Μαγική» πύλη της 27ο Σκορπιού.

Θα συνεχίσουμε δείχνοντας τον ρόλο των ενεργειακά φορτισμένων σημείων στο ωροσκόπιο του Hegel.




Ενεργειακά φορτισμένα σημεία στο ωροσκόπιο του Hegel, τροπικό και δραγωνικό

Ενεργειακά φορτισμένα σημεία είναι κάποια «σημεία» στο ζωδιακό κύκλο που θεωρούνται ως σημεία με ιδιαίτερη δυναμική, θετική και αρνητική. Τέτοια σημεία θεωρούνται:

Α) Οι απόλυτες εξάρσεις και πτώσεις των πλανητών, κάτι στο οποίο έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα οι αρχαίοι Έλληνες (και που, βέβαια, δεν υπάρχει τίποτα αυθαίρετο, δεν είναι καμιά «εξ αποκαλύψεως αλήθεια»·  γι’ αυτά τα σημεία σκοπεύουμε να γράψουμε σε επόμενα άρθρα μας),
Β) Σημεία που βρίσκονται σημαντικοί απλανείς, κυρίως οι 4 βασιλικοί αστέρες (Antares, Fomalhaut, Regulus, Aldebaran),
Γ) Κρίσιμες μοίρες (που συνδέονται με τους περίφημους σεληνιακούς κόμβους, κάτι στον οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα η Ινδική Αστρολογία αλλά και κάποιες τάσεις εσωτεριστικής Αστρολογίας),
Δ) Οι Δεσμοί των πλανητών (εκτός από τους γνωστούς μας Δεσμούς της Σελήνης υπάρχουν και οι δεσμοί των άλλων πλανητών, που μετακινούνται βέβαια πολύ-πολύ πιο αργά από τους Δεσμούς της Σελήνης στο Ζωδιακό, υπάρχουν δηλ. δεσμοί της Αφροδίτης, του Κρόνου, του Ουρανού κ.ο.κ.).
Ε) Οι «πύλες» για τις οποίες έχει μιλήσει ο γνωστός Ιταλός Αστρολόγος Andriano Carelli και έχουμε γράψει κι εμείς στο βιβλίο μας «Οι πύλες του Carelli».

Όταν, λοιπόν, σ΄ ένα ωροσκόπιο υπάρχουν πολλοί πλανήτες σε ενεργειακά φορτισμένα σημεία είναι ένδειξη σοβαρή πως κάτι σοβαρό έχει να μας πει το ωροσκόπιο. Ας δούμε, λοιπόν, τι ‘’διαθέτει’’ το ωροσκόπιο του Hegel σε Ενεργειακά Φορτισμένα Σημεία.

Ο Ερμής, πλανήτης που κατεξοχήν παίζει ρόλο σε ωροσκόπιο φιλοσόφου, στις 14ο Παρθένου, σχεδόν πάνω στην απόλυτη έξαρσή του (15ο Παρθένου) και στην «πύλη του Αλχημιστή, του οργανωτή»· μην ξεχνάμε ο Hegel προσπάθησε να οργανώσει όλη τη γνώση στα πλαίσια ενός συστήματος (System der Wissenschaft). Επίσης απέναντι από τον Alcherlar, απλανή που ευνοεί τη φιλοσοφία.

Ο Ουρανός, κατεξοχήν πλανήτης ευφυΐας, στο δραγωνικό βρίσκεται στην ίδια μοίρα (15ο Παρθένου).

Ο Πλούτωνας στις 15ο Αιγόκερω, στον άριστο απλανή Vega (αλλά και στην απόλυτη πτώση του Δία· μην ξεχνάμε πως για κάποιο διάστημα το σύστημα του Hegel είχε πέσει σε ανυποληψία, τη θεωρούσαν μάλιστα και ‘’ψόφιο σκυλί’’ (Toter Hund) κατά λέξη. Ο K. Marx βέβαια, καυτηρίασε αυτούς ‘’τους κυρίους στη Γερμανία που θεωρούν τη διαλεκτική του Hegel ψόφιο σκυλί’’. Πάντως η 15ο Αιγόκερω (πτώση του Δία) δείχνει αυτή την «ανυποληψία» που άδικα υπέστη το χεγγελιανό σύστημα δείχνει όμως και το ότι χρησιμοποιήθηκε από ποικίλους ολοκληρωτισμούς πολλαπλών χρωματικών αποχρώσεων ...




Ο Ήλιος στις 4ο Παρθένου, σε κρίσιμη μοίρα φύσεως Δία, σε σεληνιακό κόμβο και στην «Πύλη του Μάγου» του ταχυδακτυλουργού, κατά A. Carelli, απέναντι από το βασιλικό αστέρα Fomalhaut.

Η Σελήνη στις 27ο Σκορπιού στο Τροπικό, στην ‘’πύλη του Ουρανού & της Σελήνης» και στις 27ο Ιχθύων στο δραγωνικό, στην απόλυτη έξαρση της Αφροδίτης.

Τροπικός Άρης στις 9ο Διδύμων, στον απλανή Aldebaran.

Τροπική Αφροδίτη στις 13ο Ζυγού, σε κρίσιμη μοίρα και σεληνιακό κόμβο φύσεως Ερμή.

Δραγωνικός Δίας στις 14ο Κριού, κοντά στην ‘’αρχηγική’’ πύλη της 16ο Κριού (κυριολεκτικά «αρχηγός» των φιλοσόφων).

Τροπικός Ποσειδώνας στις 11ο Παρθένου, στο Δέλτα του Λέοντα, που δηλώνει ευφυΐα.

Τροπικός Κρόνος στην κρίσιμη μοίρα της 9ο Λέοντα, στην «πύλη του Θεραπευτή» και δραγωνικά στις 9ο Τοξότη, στο βασιλικό αστέρα Antares (και πάντα στον 9ο οίκο, τον οίκο της Φιλοσοφίας).

Δραγωνικός ωροσκόπος (16ο Ιχθύων) στον ευνοϊκό απλανή Alchernar (κυρίως ευνοεί θρησκεία και φιλοσοφία).

Τροπικό M/C 4ο Παρθένου, σε κρίσιμη μοίρα, απέναντι από βασιλικό αστέρα.

Τρεις από τους 4 βασιλικούς αστέρες εμπλέκονται στο ωροσκόπιο, όλοι οι πλανήτες και τα σημεία σε Ενεργειακά Φορτισμένα Σημεία και, τέλος, όλοι οι δραγωνικοί πλανήτες και σημεία απέχουν 120ο από τους τροπικούς (ακριβέστατα τρίγωνα) και, βέβαια, ο τροπικός δεσμός απέχει 120ο από το σημαδιακό σημείο της Οο Κριού.

Το άρθρο έχει δημοσιευτεί και στο Astrology.gr