Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Tέχνη και μεταφυσική: Η αποκάλυψή τους μέσα από το δραγωνικό ωροσκόπιο της Shirley MacLaine



Γνωρίζουμε πως η επιτυχημένη ηθοποιός (ποιος δεν θυμάται την «Τροτέζα») σε κάποια στιγμή της ζωής της δέχτηκε μια ξαφνική αναλαμπή (που θυμίζει τον σολωμικό στίχο: «άστραψε φως κι εγνώρισε ο νιος τον εαυτό του») και στράφηκε στο Μυστικισμό, γράφοντας μάλιστα και πολλά βιβλία, στα οποία προσπάθησε να μεταδώσει την εμπειρία που βίωσε. Ας δούμε, λοιπόν, πως φωτίζεται η καλλιτεχνική αλλά και η μεταφυσική πλευρά της Shirley MacLaine με την ιδιοσυναστρία τροπικού και δραγωνικού ζωδιακού.


 Α) Η καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία

Ηθοποιός, χορεύτρια, τραγουδίστρια και – αργότερα – συγγραφέας δείχνουν ένα άτομο πληθωρικό καλλιτεχνικά. Ας δούμε, λοιπόν, πως φαίνεται αυτή η καλλιτεχνική πληθωρικότητα:

  • Β. Δεσμός στον «καλλιτεχνικό» 5ο οίκο.
  • Ν. Δεσμός στο «καλλιτεχνικό» - δημιουργικό ζώδιο του Λέοντα.
  • Οι δεσμοί στον άξονα Υδροχόου - Λέοντα σε 5ο - 11ο επιτρέπουν –και ευνοούν-καλλιτεχνική δραστηριότητα (5ος και Λέων) αλλά και ξαφνική ενασχόληση με θέματα New Age (υδροχόος 11ος).
  • Δείτε όμως τώρα το δραγωνικό ωροσκόπο· είναι στις 14ο Σκορπιού περίπου, με αντισκιά ακριβώς πάνω στον τροπικό Β. Δεσμό.
  • Το δραγωνικό πάλι M/C (13ο Λέοντα) είναι σχεδόν πάνω στον άξονα των σεληνιακών Δεσμών.
  • Η Αφροδίτη, πάντα δείκτης καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων, στο τροπικό είναι πανίσχυρη (λόγω έξαρσης) και στο δραγωνικό πάλι πανίσχυρη (λόγω θέσης), μιας και είναι στους Ιχθείς (17ο) και στον Ταύρο (1ο) αντίστοιχα. Η τροπική Αφροδίτη πάλι κάνει τρίγωνο με δραγωνικό ωροσκόπο.
  • Ο Ποσειδώνας, η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης, κατ’ εξοχήν πλανήτης τέχνης, στο τροπικό έχει σύνοδο με Σελήνη στην Παρθένο, σε ζώδιο όμως στο οποίο έχει αδυναμία· στο δραγωνικό πηγαίνει στο Ζυγό πολλαπλώς ισχυρός γιατί:

  1. Είναι στις 23ο Ζυγού, πάνω στον απλανή Spica, απλανή που συνδέεται με επιτυχία.
  2. Έχει αμοιβαία υποδοχή με τροπική Αφροδίτη (πίστεψε με, ψάξτε το, οι υποδοχές τροπικών/δραγωνικών πλανητών έχουν εκπληκτική λειτουργικότητα). Θα μιλήσουμε σε άλλη ευκαιρία γι’ αυτό.

  • Στον 5ο οίκο υπάρχει ο κυβερνήτης του 5ου οίκου, που είναι και κυβερνήτης του Β. Δεσμού, ο οποίος πάλι είναι στον 5ο. Γνωστόν πως όταν ο κυβερνήτης ενός οίκου είναι στον οίκο του, ενδυναμώνει, ειδικά και αν είναι δυναμωμένος λόγω θεμελιωδών δυνάμεων, όπως είναι ο Κρόνος στον Υδροχόο, στο ζώδιό του.
  • Στο δραγωνικό ο Β. Δεσμός είναι στον 5ο οίκο (φυσικά και είναι στις 0ο Κριού, όλοι έχουμε εκεί δραγωνικό Βόρειο Δεσμό, απλώς σε άλλο οίκο ο καθένας μας) και, προσέξτε το καλά αυτό – κάνει τρίγωνο ιδιομοιρίας με τον παντοδύναμο (λόγω θέσης) Δία, κυβερνήτη του 5ου οίκου, που είναι στις 0ο Τοξότη.
  • Και, για να μην ξεχνάμε την Κοσμοβιολογία, ο άξονας της επιτυχίας σε τροπικό και δραγωνικό ωροσκόπιο εξισούται με τη Σελήνη (τροπική και δραγωνική). Ως γνωστόν, βέβαια, φήμη και επιτυχία συνδέονται με Δία/Πλούτωνα.

Ας προσέξουμε επίσης πως στο τροπικό ωροσκόπιο της Shirley υπάρχει ένα ακριβέστατο τρίγωνο Δία (16ο Ζυγού)/ Β. Δεσμού (16ο Υδροχόου), και ο τροπικός Ερμής από τις 15ο Κριού, την «πύλη του αρχηγού» (βλ. βιβλίο μας «Οι πύλες του Carelli») το υπερτονίζει με το να εμπλέκεται στο μεσοδιάστημά τους, κάτι που δείχνει επιτυχία σε κάθε μορφή λόγου (ο ηθοποιός κατ’ εξοχήν δουλεύει με το Λόγο)· στο δραγωνικό τώρα ωροσκόπιο ο Ήλιος (17ο Διδύμων) και ο Άρης (15ο Διδύμων) κάνουν:
  • Τρίγωνα με Δία.
  • Εξάγωνα με Ερμή και Β. Δεσμό.
  • Τρίγωνα με Β. Δεσμό.


Συγκροτούν δηλαδή 2 χαρταετούς (kite), σχηματισμός που θεωρείται «το κοκαλάκι της νυχτερίδας» και στους σχηματισμούς αυτούς μετέχουν:
  • Ο δραγωνικός Ήλιος, σε ζώδιο Λόγου, κίνησης (Δίδυμοι), κυβερνήτης Ν. Δεσμού.
  • Ο τροπικός Ερμής, σε «αρχηγική» μοίρα.
  • Οι τροπικοί Δεσμοί της Σελήνης.
  • Ο τροπικός ευεργέτης Δίας.
  • Ο δραγωνικός δυναμικός Άρης, σε ζώδιο Λόγου (Δίδυμοι), & κίνησης.
  • Ο δραγωνικός Ουρανούς (με ανοχή, έστω) κυβερνήτης του Β. Δεσμού (κι αυτός στους Διδύμους).


Υπόψη, για να θυμηθούμε την κλασική θεωρία των υποδοχών, που είναι καθαρά αρχαιοελληνική, «δικό» μας παιδί, και τα αμερικανάκια και τα εγγλεζοπούλια καλό είναι να μην την καπηλεύονται – πως ο τροπικός Ερμής του Κριού «αγαπά» Ήλιο και Άρη που, στο τροπικό, δεν «αγαπούν» τον Ερμή, αδιαφορούν γι΄ αυτό, (είναι στον Ταύρο) ενώ στο δραγωνικό τον λατρεύουν (λόγω Διδύμων). Νομίζουμε πια πως φαίνεται ξεκάθαρα η καλλιτεχνική – και όχι μόνο – επιτυχία της Shirley. Στο επόμενο άρθρο θα δούμε πως φαίνεται η μεταφυσική της εμπειρία και η ροπή της στο Μυστικισμό.


 Το άρθρο έχει δημοσιευτεί και στο astrology.gr