Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ωριαία - Θέμα Εγκυμοσύνης




Η ερωτώσα και ο σύζυγος της, όχι στη πρώτη νεότητα πλέον και οι δυο, θέλουν διακαώς να αποκτήσουν παιδί. Έτσι κάποια στιγμή, όταν βιολογικοί παράγοντες έδειξαν στοιχεία πιθανής εγκυμοσύνης, η ερωτώσα έθεσε αμέσως το ερώτημα:

Είμαι έγκυος;

Τα χωροχρονικά στοιχεία της ερώτησης

Αθήνα, 22/2/2011, 10:19 μμ




Μερικές πρώτες παρατηρήσεις για τον συγκεκριμένο Ωριαίο χάρτη. Ωροσκόπος και Σελήνη στη Κεκαυμένη Οδό (Via Combusta). Σαφέστατα προειδοποιητικά σημάδια για ενδελεχή μελέτη του χάρτη. Υποδηλούν όμως προφανώς και την ψυχική ένταση της ερωτώσας η οποία όπως και στην αρχή αναφέραμε επιθυμεί διακαώς, ‘’καίγεται’’ για, την απόκτηση ενός παιδιού. Το ότι η Σελήνη είναι γρήγορη υποδηλώνει ότι η απάντηση στο ερώτημα της θα έρθει γρήγορα. Η πρόοδος της Ιατρικής τεχνολογίας στις μέρες μας κάνει την απάντηση τέτοιων ερωτημάτων εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη.

Για να δούμε τώρα πως θα ανιχνεύσουμε την ύπαρξη ή μη της εγκυμοσύνης στον Ωριαίο χάρτη της ερωτώσας. Όπως όλοι οι κλασικοί της Ωριαίας διδάσκουν, η έρευνα του χάρτη σε μια τέτοιου είδους ερώτηση, γίνεται με την εξέταση των εμπλεκομένων οίκων, που είναι ο 1ος που σηματοδοτεί την ίδια την ερωτώσα και το φυσικό της σώμα και ο 5ος που αντιπροσωπεύει τα παιδιά. Ιδανικά οι δυο αυτοί οίκοι για να σηματοδοτήσουν εγκυμοσύνη πρέπει να βρίσκονται σε γόνιμα ζώδια, αυτά του νερού δηλαδή, το Σκορπιό, τους Ιχθείς και τον Καρκίνο.

Κατόπιν θα πρέπει να εξεταστούν οι κυβερνήτες των δυο αυτών οίκων, καθώς και η Σελήνη φυσικός δείκτης εγκυμοσύνης σε ένα ωριαίο χάρτη. Στην εξέταση των κυβερνητών σπουδαίο ρόλο παίζουν τόσο η μελέτη των θεμελιωδών δυνάμεων τους όσο και οι υποδοχές που αναπτύσσουν μεταξύ τους. Επιπρόσθετα στοιχεία όπως η μελέτη του Κλήρου των Παιδιών και του Κλήρου της Τύχης, θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή των ασφαλέστερων δυνατών συμπερασμάτων.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την έρευνα μας πάνω στον Ωριαίο χάρτη. Ακμή 1ου στις 25ο Ζυγού, δύσκολη μοίρα, όντας εντός της Via Combusta. Δύσκολη μοίρα επίσης γιατί βρίσκεται σχεδόν σε σύνοδο (με ανοχή 1ο) με το μεσοδιάστημα της απόλυτης πτώσης των Φώτων (Ηλίου/Σελήνης) στις 26ο Ζυγού. Αυτό με μια πρώτη ματιά μας προϊδεάζει για  πιθανά προβλήματα υγείας της ερωτώσας. Μη ξεχνάμε ότι ο Ωροσκόπος είναι βασικός δείκτης υγείας σε ένα χάρτη, πολύ περισσότερο που σημειοδοτεί και το φυσικό σώμα του ανθρώπου που θέτει την ερώτηση. Πράγματι όπως μας αποκάλυψε η ερωτώσα ταλαιπωρείται αυτή την εποχή από κάποια μικρά προβλήματα υγείας, τα οποία παρότι δεν επικίνδυνα, δεν παύουν να είναι ενοχλητικά και να της δημιουργούν άγχος και εκνευρισμό. Σίγουρα δεν είναι θετικό για την ύπαρξη πιθανότητας εγκυμοσύνης, το γεγονός ότι η ακμή του 1ου βρίσκεται σε άψυχο ζώδιο (βλέπε Χ. Παϊζης ‘’Το σύστημα της Ωριαίας Αστρολογίας’’ – Εκδόσεις Ηλίανθος 2007). Συνεχίζοντας την έρευνα μας όμως για τον 1ο οίκο, δεν μπορούμε παρά να διαπιστώσουμε την ύπαρξη εντός του, της Σελήνης, η οποία όπως προείπαμε είναι και φυσικός δείκτης εγκυμοσύνης. Μιας Σελήνης, η οποία βρίσκεται σε γόνιμο ζώδιο αυτό του Σκορπιού και είναι ένα δυνατό σημάδι εγκυμοσύνης. Υποδηλώνει ακόμα μια φορά ότι η ερωτώσα το ‘’θέλει κολασμένα’’ αυτό το παιδί, όμως δεν αρκεί για να μπορέσει να οριστικοποιήσει την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Πάμε να δούμε και τον 5ο οίκο, μήπως εκεί μπορέσουμε να εξαγάγουμε πιο στέρεα συμπεράσματα. Ακμή 5ου στους Ιχθείς (γόνιμο ζώδιο), σε σύνοδο με βασιλικό αστέρα, το Fomalhaut, και σε σύνοδο με τον Ήλιο, αλλά και σε κρίσιμη μοίρα. Αυτό είναι ένα δυνατό σημάδι πιθανής εγκυμοσύνης.  Όμως μόνο του δεν αρκεί για να σηματοδοτήσει εγκυμοσύνη. Αποτελεί σίγουρα μια καλή ένδειξη, αλλά δεν επαρκεί. Δείχνει επίσης ότι ο σύζυγος της, την αγαπάει, μιας και κυβερνά από έξαρση τον 7ο οίκο της ερωτώσας και περνά καλά μαζί του μιας και ο δείκτης του συζύγου, Ήλιος, βρίσκεται μέσα στο 5ο της οίκο.

Πάμε στο επόμενο μέρος της εξέτασης μας, που είναι η μελέτη των κυβερνητών 1ου και του 5ου οίκου. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, παίρνουμε ως κυβερνήτη του 1ου την Αφροδίτη και ως κυβερνήτη του 5ου τον Δία. Αν όμως δώσουμε την πρέπουσα βαρύτητα στις θεμελιώδεις δυνάμεις αλλά και τους επικυρίαρχους των μοιρών των ακμών, θα παρατηρήσουμε ότι κυβερνήτης του 1ου είναι η Αφροδίτη, η οποία όμως είναι και κυβερνήτης του 5ου μιας και στους Ιχθείς συγκεντρώνει περισσότερες θεμελιώδεις δυνάμεις από ότι ο Δίας. Έτσι λοιπόν δίνουμε:

  • Κυβερνήτη του 1ου δηλ. της ερωτώσας, που είναι και φυσικός δείκτης της εγκυμοσύνης, την Σελήνη (και είναι πάντα συγκυβερνήτης του ερωτώντος).
  • Κυβερνήτη του 5ου την Αφροδίτη.


Η Αφροδίτη με την Σελήνη, δεν σχηματίζουν όψη μεταξύ τους. Το μόνο παρήγορο είναι ότι η Αφροδίτη, ευρισκόμενη στη τριπλότητα της Σελήνης , δεν καθιστά παντελώς απαγορευτική την πιθανότητα εγκυμοσύνης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως το ερώτημα ύπαρξης πιθανής εγκυμοσύνης πρέπει να αποκλειστεί. Και αυτό γιατί οι υποδοχές μεταξύ των δυο βασικών δεικτών είναι ‘’άγριες’’. Ευρισκόμενη η μια στην αδυναμία της άλλης,  ηχηρά λένε ‘’δεν θα υπάρξει εγκυμοσύνη αυτή την φορά’’. Η Αφροδίτη στην αδυναμία της Σελήνης και η Σελήνη στην αδυναμία της Αφροδίτης (και πτωτική μάλιστα η Σελήνη).

Για να ενισχύσουμε αυτό το συμπέρασμα, καλό θα είναι να ρίξουμε μια μάτια και στους κυριότερους κλήρους. Το Κλήρο της Τύχης και τον Κλήρο των Παιδιών.

Ο Κλήρος της Τύχης, στο ζώδιο του Υδροχόου, μια παραδοσιακά άσχημη θέση γι αυτόν δεν προδιαθέτει σε ευνοϊκή απάντηση. Ο δε Κλήρος των παιδιών στις 5ο του Ταύρου , σε αντίθεση, σχεδόν ιδιομοιρίας, με το φυσικό δείκτη εγκυμοσύνης, την Σελήνη, έρχεται να δώσει και αυτός μια ξεκάθαρη απάντηση.

Τέλος της υπόθεσης

Κυβερνήτης 4ου ο Κρόνος, με την ακμή 4ου σε αναιρετική μοίρα και σε ‘’πύλη’’ βίας. Ο Κρόνος δε βρίσκεται στις 16ο Ζυγού ανάδρομος. Ο Κρόνος δεν σχηματίζει όψη με την Σελήνη, δεν σχηματίζει επίσης όψη με την Αφροδίτη. Έχει όμως μαζί της εξαιρετικές υποδοχές. Ο ένας ‘’λατρεύει’’ τον άλλο. Η Σελήνη στην πορεία της θα σχηματίσει εξάγωνο με την Αφροδίτη, η δε Αφροδίτη όπως είδαμε βρίσκεται στη τριπλότητα της Σελήνης.

Αυτό οδηγεί σε συμπέρασμα ότι εγκυμοσύνη θα υπάρξει, δύσκολα ομολογουμένως, αλλά σίγουρα όχι μέχρι το τέλος του 3μηνου.