Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΣΕΦΙΡΑ ΧΕΣΕΝΤ






Η 4η Σεφίρα συνδέεται με τον πλανήτη Δία που όπως όλοι ξέρουμε από την κλασική Αστρολογία συνδέεται με ευεργεσία κάθε μορφής· γι΄ αυτό το λόγο και η 4η Σεφίρα συνδέεται με τα εξής:

Τους τομείς της ζωής στους οποίους μπορεί να έχουμε ευεργεσία και προστασία.
Τους τομείς στους οποίους πρέπει να επιδεικνύουμε συμπόνια και έλεος.
Δείχνει τις ευκαιρίες που μπορεί να μας παρουσιασθούν και σε ποιους τομείς αυτές θα εμφανισθούν.
Δείχνει τους τομείς που, αν τους αξιοποιήσουμε, θα έχουμε κέρδος.
Είναι γενικός δείκτης ασφάλειας και προστασίας, προστασίας ακόμα και από δυνάμεις που είναι πέρα από εμάς.

Για να τα εμπεδώσουμε όλα αυτά θα δουλέψουμε όπως και με τις προηγούμενες Σεφίρες (σφαίρες), θα σχηματίσουμε δηλαδή τρεις στήλες, στη μία θα αναφέρουμε τα περιεχόμενα της 4ης Σεφίρας, στην δεύτερη τα περιεχόμενα του ζωδίου που μας ενδιαφέρει και στην τρίτη τις σημασίες του οίκου που μας αφορά· ας δούμε λοιπόν ένα παράδειγμα με ένα Δία στην Παρθένο στο 2ο οίκο.



Ας δούμε λοιπόν με βάση τα περιεχόμενα της 4ης Σεφίρας πως ο πλανήτης που συνδέεται με αυτή μπορεί να λειτουργήσει στην Παρθένο και στο 2ο οίκο:

Επειδή ο Δίας στην Παρθένο βρίσκεται σε αδύναμη θέση μιας και η θέση του είναι στους Ιχθείς και η Παρθένος είναι απέναντι από αυτούς, η ευεργεσία μπορεί να μην είναι εξαιρετικά ισχυρή (όχι όμως ανύπαρκτη) ή μπορεί το άτομο να μην αισθάνεται αυτή την προστασία ή ακόμα και εάν την έχει συνειδητοποιήσει να μην μπορεί εύκολα να την βιώσει. Πάντως θέλουμε να ξεκαθαρισθεί πως αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει η προστασία του Δία, πλανήτη της 4ης Σεφίρας.

Το άτομο μπορεί να έχει εύνοια στον εργασιακό τομέα, σχεδόν ποτέ δεν θα μείνει χωρίς δουλειά και αν κάνει υπαλληλική εργασία θα έχει εύνοια από τους προϊσταμένους του ή από τους μηχανισμούς διοίκησης.

Η υγεία του θα είναι σε καλή κατάσταση, θα είναι ισχυρό το ανοσοποιητικό σύστημα γιατί, μην το ξεχνάμε αυτό, Παρθένος και Ιχθείς συνδέονται με το ανοσοποιητικό σύστημα.

Θα μπορούσε να διαπρέψει σε επαγγέλματα που συνδέονται με προσφορά (Παρθένος) παροχή υπηρεσιών και βέβαια σε επαγγέλματα που συνδέονται με υγεία μιας και Παρθένος, Ιχθείς συγκροτούν τον άξονα της υγείας. Πολλές φορές άτομα με Δία στην Παρθένο έχουν συγγενείς (Δίας) που ασχολούνται με θέματα υγείας (Παρθένος).

Μεγάλη προστασία σε οικονομικά θέματα ακόμα και την τελευταία στιγμή μπορεί το άτομο να γλιτώσει οικονομικές δυστοκίες, ακόμα και την τελευταία στιγμή «σώζεται».

Διδασκαλία (Δίας) σε μαθητές (Παρθένος, κυβερνήτης ο Ερμής, δείκτης των παιδιών) που φέρνει οικονομικό όφελος.

Η φιλοσοφία (Δίας) ως επάγγελμα (Παρθένος) που δίνει οικονομικές απολαβές (2ος οίκος).

Δαπάνη χρημάτων (2ος οίκος) για μικρά ζώα (Παρθένος) από τα οποία αντλεί χαρά (Δίας).

Όταν έχει διευθυντική θέση η θέση εξουσίας πρέπει να είναι ανεκτικός με τους υφισταμένους, να δείχνει έλεος προς αυτούς και ποτέ να μην κάνει κατάχρηση εξουσίας.

Μεγάλη εύνοια από γραφειοκρατικούς μηχανισμούς (Παρθένος), αν είναι άνδρας εύνοια στο στρατό (η Παρθένος συνδέεται με τον 6ο οίκο που είναι οίκος του στρατού).

Γενικά ο Δίας στη Παρθένο βοηθά αυτόν που το έχει εκεί είτε να σταδιοδρομήσει σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς και να εξελιχθεί στην ιεραρχία είτε γενικά να αντιμετωπίζει εύκολα ζητήματα γραφειοκρατικής φύσεως.

Ο Δίας στο 2ο οίκο ευνοεί αποκτήματα κάθε μορφής μέσα βέβαια από σκληρή εργασία (Παρθένος).

Μεγάλη ικανότητα στο λόγο (λόγω Ερμή κυβερνήτη της Παρθένου) που μπορεί να φέρει σημαντικά έσοδα (2ος οίκος).

Εύνοια από διδασκαλία (Δίας) που έχει και οικονομικές απολαβές.

Κέρδη (2ος οίκος) από κάθε μορφή παροχής υπηρεσιών.

Μεγάλη κριτική ικανότητα (Παρθένος) αλλά και προστασία από κακόβουλες κριτικές.

Ένας τέτοιος Δίας απαιτεί έμπρακτη απόδειξη συμπόνιας (Δίας) προς μικρά ζώα (Παρθένος) αρρώστους και γενικά σε πρόσωπα που είναι σε μειονεκτική θέση.

Ένα τέτοιο άτομο αν συνδυάζει εργατικότητα (Παρθένος) με ρεαλισμό (Γη) μπορεί να αποκτήσει σημαντικά υλικά αγαθά που θα του δίνουν ασφάλεια.

Προστασία γενικότερα στην καθημερινή ζωή, απλά γεγονότα που θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνα αποφεύγονται.
Πηγές εσόδων μπορεί να έχει το άτομο από το χώρο του οίκου που κυβερνά ο Δίας στο ωροσκόπιο (π.χ. αν ο Δίας κυβερνά τον 5ο οίκο πηγή εσόδων μπορεί να είναι η διδασκαλία).

Γενικά όλοι η θετική δυναμική του Δία θα εκδηλωθεί αν στο ωροσκόπιο είναι έντονο το στοιχείο του Τοξότη και ο 9ος οίκος, ο δε Δίας έχει πολλές όψεις μέσα στο ωροσκόπιο.

Είδαμε λοιπόν πως μπορεί να λειτουργήσει η 4η Σεφίρα σε ένα ωροσκόπιο με κεντρικό άξονα τον πλανήτη Δία εκφραστή αυτής της Σεφίρας· στον οίκο και στο ζώδιο που βρίσκεται ο Δίας πρέπει να αναζητούμε την προστασία και την εύνοια. Όμως πάντα θα πρέπει να αποφεύγουμε την υπερβολή στους τομείς αυτούς, γιατί η υπερβολή είναι η αρνητική εκδοχή του Δία και μπορεί να οδηγηθούμε σε αυτήν· δηλαδή με Δία στην Παρθένο προστασία στην υγεία υπάρχει αλλά πρέπει και εμείς να το φροντίζουμε, μην επαναπαυθούμε στην προστασία που έχουμε. Μην ξεχνάμε ποτέ τους σοφούς προγόνους μας: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».