Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ωριαία - Θέμα ''Προστασίας''



Ζούμε σε εποχές έντονης ανησυχίας. Πράγματα που μέχρι πρότινος μας φαίνονταν απλά και εύκολα στην επίλυση τους τώρα αποτελούν πηγές άγχους και ανησυχίας.

Έτσι λοιπόν δεν εκπλαγήκαμε καθόλου όταν φίλη μας επί σειρά ετών, η οποία μόλις συνταξιοδοτήθηκε και είχε λάβει το προβλεπόμενο από τη θέση της ‘’εφ’ άπαξ’’ , μας πλησίασε ρωτώντας μας , όχι προφανώς πως θα το επενδύσει, αλλά:

Έχω προστασία οποιασδήποτε μορφής σε οικονομικά θέματα;

Τα χωροχρονικα στοιχεία που χρειαζόμασταν :

Αθήνα, 1/5/2011, 4:59 μμ

Μερικές πρώτες παρατηρήσεις για τον Ωριαίο χάρτη, για το συγκεκριμένο ερώτημα.


Έχουμε ξανατονίσει ότι απαγορευτικά σημάδια, με την αυστηρή αφοριστική έννοια σε έναν Ωριαίο χάρτη δεν υπάρχουν, και αποτελούν μόνο ένδειξη για τον Αστρολόγο για μια πιο ενδελεχή εξέταση του χάρτη.

Πρώτες μοίρες στον Ωροσκόπο , μας δηλώνουν ότι τώρα το συγκεκριμένο ερώτημα αρχίζει να απασχολεί έντονα την ερωτώσα, μιας και οι φημολογίες περί πτωχεύσεως της χώρας και επικειμένης οικονομικής καταστροφής, την έχουν κάνει να ανησυχεί για τα ελάχιστα χρήματα της, μιας και αυτά αποτελούν την μόνη της περιουσία. Σε αυτό συνηγορεί και η παρουσία του Κρόνου στον 1ο οίκο μιας και το συγκεκριμένο θέμα έχει αγχώσει σε απίστευτο βαθμό την ερωτώσα.

Ας πάμε να δούμε λοιπόν διεξοδικά το ερώτημα.

Την προστασία, και μάλιστα του είδους που αναζητά η φίλη μας , μιας και δεν μας ρώταγε για τράπεζες , επενδύσεις, ή εταιρείες φύλαξης, αλλά στην ουσία μας ρώταγε αν το Σύμπαν συνηγορεί στο να κρατήσει τα χρήματα της, μπορούμε να την αναζητήσουμε μόνο σε έναν οίκο. Αυτό που στο θησαυρό της Αρχαίας Ελληνικής Αστρολογίας ονομάζεται ο ‘’Ο Οίκος του Θεού’’. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον 9ο οίκο.

Άρα όλο το ‘’παιχνίδι’’ της απάντησης που θα προσπαθήσει με σεβασμό προς τα σημάδια του Σύμπαντος , να δώσει ο Αστρολόγος, θα κριθεί μεταξύ των δεικτών του 1ου (η ερωτώσα), του 2ου (τα οικονομικά της ερωτώσης) και του 9ου (η προστασία).

Δείκτης της ερωτώσης η Αφροδίτη, μιας και η ακμή του 1ου οίκου βρίσκεται στο Ζυγό, η Αφροδίτη, φυσικός δείκτης και των οικονομικών, μη το ξεχνάμε αυτό. Αλλά και δείκτης των οικονομικών της ερωτώσης είναι επίσης η Αφροδίτη , μιας και η ακμή του 2ου οίκου βρίσκεται και αυτή στο Ζυγό. Αυτό είναι μια εξαιρετικά ευνοϊκή πρώτη διαπίστωση η οποία μας δείχνει ότι τα λεφτά παραμένουν στην ερωτώσα , είναι δικά της (ο του 2ου στο 1ο). Σε τι κατάσταση βρίσκεται όμως αυτή η Αφροδίτη, δείκτης της ερωτώσης αλλά και των οικονομικών της ;
  
Κάποιος βιαστικός ή αδαής θα έλεγε ότι είναι μια Αφροδίτη κακή , ‘’αδύναμη’’ μιας και βρίσκεται σον Κριό . Είναι όμως έτσι; Ας την δούμε όμως προσεκτικότερα.

Είναι μια Αφροδίτη εξαιρετικά ενδυναμωμένη μιας και έχει αμοιβαία υποδοχή με τον Ήλιο, τον οποίο λατρεύει όπως την λατρεύει και αυτός. Και ο Ήλιος κυβερνά τον 11ο οίκο , τον οίκο του ‘’Αγαθού Δαίμονος’’ το οποίο είναι άλλη μια καλή ένδειξη για τν ερωτώσα. Επιπρόσθετα θα παρατηρήσει κανείς ότι η συγκεκριμένη Αφροδίτη είναι ακριβώς επάνω, με ακρίβεια λεπτού της μοίρας, στο εξαιρετικά ευνοϊκό μεσοδιάστημα Δία/Ουρανού Επιπρόσθετα βρίσκεται σε σύνοδο με τον απλανή Alpheratz ο οποίος σύμφωνα με τον Πτολεμαίο είναι φύσεως Δία-Αφροδίτης και θεωρείται ευνοϊκός για οικονομικά ζητήματα. Ακόμα ένα ευνοϊκό σημάδι για τα οικονομικά της ερωτώσης.

Όμως και ο έτερος δείκτης της ερωτώσης, η Σελήνη δεν στερείται πλεονεκτημάτων. Πανίσχυρη και αυτή λόγω της αμοιβαίας υποδοχής της με τον Ήλιο, και μάλιστα από έξαρση , που θεωρείται μια εκ των ιδανικότερων αστρολογικών καταστάσεων, αλλά και σε σύνοδο με ένα εξαιρετικό Δία (μιας και βρίσκεται στην τριπλότητα του). Ακόμα ένα ευνοϊκό σημάδι για την ερωτώσα.

Όμως η ερώτηση , μη ξεχνάμε αφορά προστασία οποιασδήποτε μορφής. Πάμε λοιπόν να δούμε τον 9 οίκο, που όπως είπαμε είναι ο οίκος στον οποίο θα αναζητήσουμε την προστασία την οποία εναγωνίως αναζητά η ερωτώσα.

Δείκτης του 9ου η Αφροδίτη. Άρα έχουμε κοινό δείκτη 1ου (ερωτώσα), 2ου (τα οικονομικά της) και 9ου (η προστασία). Και ο κοινός αυτός δείκτης είναι η Αφροδίτη την οποία ήδη έχουμε αναλύσει. Άρα τα οικονομικά της ερωτώσης αλλά και κατ’ επέκταση η ίδια η ερωτώσα , δέχονται την εξαιρετική προστασία του Σύμπαντος τη δεδομένη στιγμή της ερώτησης. ‘’Τι χρεία έχουμε ετέρων μαρτύρων’’ θα έλεγε κανείς, αλλά ας πάμε να δούμε και το τέλος της υπόθεσης , σεβόμενοι κατά γράμμα την μεθοδολογία ανάλυσης που μας παρέδωσαν οι μεγάλοι δάσκαλοι της Ωριαίας Αστρολογίας.

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Δείκτης του τέλους της υπόθεσης , μιας και η ακμή 4ου βρίσκεται στον Αιγόκερω ο Κρόνος αλλά και η Αφροδίτη (μιας και ευρισκόμενη στη τριπλότητα έχει την ίδια βαθμολογία με το Κρόνο στη συγκεκριμένη μοίρα).
Άρα σε πρώτη φάση έχουμε θετική εμπλοκή 1ου, 2ου , 4ου (το τέλος της υπόθεσης) και 9ου (η προστασία). Ο Κρόνος αγαπά την Αφροδίτη (η ερωτώσα αλλά και τα θέματα της) μιας και βρίσκεται στο ζώδιο της. Αλλά και ο επιβαρυντικός παράγοντας της σχέσης αυτών των δυο (Κρόνου – Αφροδίτης) που είναι η όψη αντίθεσης που έχουν είναι αποκλίνουσας μορφής, που σημαίνει ότι το άγχος σταδιακά απομακρύνεται, μόλις η όψη απομακρυνθεί κι άλλο και σβήσει.
Αλλά και ο έτερος δείκτης της ερωτώσας, η Σελήνη σχηματίζοντας σύνοδο με τον Δία (φυσικό κυβερνήτη του 9ου) αλλά και κυβερνώντας το Μεσουράνημα του συγκεκριμένου Ωριαίου χάρτη συνηγορεί σε θετική έκβαση του θέματος της ερωτώσης.

Την κατευοδώσαμε ευχόμενοι τα καλύτερα στην έκβαση των θεμάτων της.