Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Strauss - Kahn, Άρης, Αφροδίτη & θεωρία των υποδοχών



''Μάρτυράς μου να ναι ο στίχος / ο απλός κι αληθινός ετούτος στίχος''
Άγγελος Σικελιανός

''Δε θέλω τίποτ’  άλλο, παρά να μιλήσω απλά/ να μου δοθεί αυτή η χάρη /γιατί και το τραγούδι το φορτώσαμε με τόσες μουσικές/ που σιγά – σιγά βουλιάζει''
Γιώργος Σεφέρης

Καλή, χρυσή και άγια η Κοσμοβιολογία, η Uranian, η Δραγώνιος και η Ινδική Αστρολογία – έχω άλλωστε, όπως θα ξέρετε, υπηρετήσει όλες αυτές τις μεθόδους και τις σέβομαι όλες ανεξαιρέτως δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ποτέ την κλασική, κλασικότατη Αστρολογία, η οποία μας είναι πολύ χρήσιμη στην περίπτωση του D.S. Kahn.

Αν δει κανείς το ωροσκόπιο του Kahn με τα ‘’εργαλεία’’ των παραπάνω Σχολών - τεχνικών θα κουραστεί να συλλέγει στοιχεία που θα εξηγούν άριστα όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στη ζωή του κ. Δ.Ν.Τ. Ας δούμε, όμως, πόσο εύγλωττα η κλασική Αστρολογία εξηγεί το σκάνδαλο που άλλαξε τη ζωή του Kahn.




Η ισχυρή libido του Kahn φαίνεται ξεκάθαρα από τον πανίσχυρο Άρη (στον Κριό) και την επίσης πανίσχυρη Αφροδίτη (στον Ταύρο) στο γωνιακό 10ο οίκο (ως γνωστόν οι γωνιακοί οίκοι είναι πάντα πιο ‘’δυναμικοί’’ και επιτρέπουν να εκδηλωθεί πιο έντονα μια πλανητική ισχύς).

Αμφότεροι οι ερωτικοί πλανήτες πανίσχυροι (στο ζώδιό τους) είναι λοιπόν σαφέστατη ένδειξη ρωμαλέας (και ακατάβλητης) σεξουαλικότητας, πολύ περισσότερο που ο Άρης κυβερνά τον 5ο οίκο (οίκο της σεξουαλικότητας), μιας και αυτός (ο 5ος οίκος) αρχίζει από το Σκορπιό, το παραδοσιακό ζώδιο του Άρη.

Όμως ο Άρης βρίσκεται σε ζώδιο στο οποίο η Αφροδίτη είναι αδύναμη και η Αφροδίτη σε ζώδιο που ο Άρης είναι αδύναμος, άρα δε φαίνεται να έχουν ‘’συμπάθεια’’ ο ένας προς τον άλλον.

Πανίσχυροι και οι δύο, «εχθρεύονται» όμως ο ένας τον άλλον, άρα βρίσκονται σε κάποιο «πόλεμο»· η Αφροδίτη κυβερνά τον 11ο οίκο του Kahn, οίκο των στόχων, άρα τα ερωτικά του Kahn (5ος οίκος, κυβερνάται από τον Άρη) μπορεί να υπονομεύουν τους στόχους του και τη σχέση του με κάθε μορφή συλλογικότητας (11ος, κυβερνάται από την Αφροδίτη). Αυτή η «σύγκρουση» Άρη-Αφροδίτη εξηγούν εν πολλοίς και την ύπαρξη μιας ισχυρής libido που μπορεί όμως  να γίνει μπούμερανγκ για τον ίδιο το φορέα της.

‘’Καμένοι’’ και ο Άρης και η Αφροδίτη ευνοούν κάθε ‘’κρυφή’’ σχέση αλλά δείχνουν πως μπορούν τα θέματά τους (ερωτικά) να «κάψουν» τον ίδιο το φορέα τους.




Άρης, Β. Δεσμός, Αφροδίτη σε «κρίσιμες» μοίρες κοντά (οι κρίσιμες μοίρες δεν είναι κάτι «μοντέρνο», είναι πανάρχαια γνώση, δικό μας «αρχαιοελληνικό» παιδί) είναι ένδειξη κρίσης από σχέση (Β. Δεσμός) ερωτική (Άρης, Αφροδίτη).
Αφροδίτη τετράγωνο Πλούτωνα, ευνοεί κάθε «μοιραία» ερωτική σχέση, με την Αφροδίτη πάνω στον κάκιστο απλανή Hamal, που συνδέεται με ατυχία, δυστυχίες κ.ά.

Η προηγηθείσα Νέα Σελήνη (14ο Ταύρου) σε ακριβέστατο τετράγωνο με γενέθλιο Πλούτωνα (14ο Λέοντα) και η πανσέληνος της 17 Μάη, σε τετράγωνο με Κρόνο.

Και last but not least: όλα έγιναν στο εξωτερικό, άρα πρέπει να προσέξουμε τον κυβερνήτη του 9ου οίκου, τον Ποσειδώνα, γενέθλιο και διελαύνοντα. Ο γενέθλιος στις 13ο Ζυγού, έχει πάνω του Κρόνο και εκεί έγινε και η Νέα Σελήνη του Κριού, αλλά και η έκλειψη του Γενάρη (13ο Αιγόκερω). Ο διελαύνων πάλι Ποσειδώνας είναι στις 0ο Ιχθύων, απέναντι από το γενέθλιο Κρόνο του.

Συνοψίζοντας, ο «κανόνας» που φαίνεται να προκύπτει από την παραπάνω ανάλυση είναι πως:

Όταν οι δύο «ερωτικοί πλανήτες είναι ισχυροί, αλλά με κακή μεταξύ τους υποδοχή και «καμένοι» αμφότεροι, τότε η ερωτική συμπεριφορά του ατόμου μπορεί, με οποιονδήποτε τρόπο, να είναι επικίνδυνη ή έστω, προβληματική.

Σε επόμενο άρθρο μας για το τροπικό και δραγωνικό του Kahn θα δούμε και όλες τις πληροφορίες που δίνει η ιδιοσυναστρία τους.