Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ TOY IOYNIOY



Η έκλειψη γίνεται στις 2.6.2011 στις 12.03 π.μ. (θερινή ώρα), ακριβώς δηλαδή στα μαύρα μεσάνυχτα! Στο ωροσκόπιο που θα καταστρώνουμε γι’ αυτήν την έκλειψη ο ωροσκόπος είναι στη 0ο Υδροχόου και το M/C στις 22ο Σκορπιού, μοίρα «βαριά» για την οποία επανειλημμένα έχουμε γράψει και για την οποία θα ξαναμιλήσουμε παρακάτω.




Ας δούμε, όμως, τη δυναμική των πλανητών και των σημείων τη μέρα της έκλειψης Ηλίου.

Ήλιος, Σελήνη στην 11ο Διδύμων, πάνω σε πολύ σκληρά μεσοδιαστήματα, τα οποία παρακάτω θα αναφέρουμε, αλλά και σε τρίγωνο με Κρόνο, κάτι που είναι εξαιρετικά καλό «αμορτισέρ».

Ερμής στις 28ο Ταύρου, σε πολύ κακούς απλανείς (Algol, Πλειάδες) και σε σκληρή όψη με Ποσειδώνα.

Αφροδίτη πανίσχυρη στον Ταύρο (20ο), σε πολύ ισχυρές εμπλοκές με Πλούτωνα, M/C και πολλά μεσοδιαστήματα.

Άρης αδύναμος στις 16ο Ταύρου, σε σύνοδο με Αφροδίτη, τετράγωνο με Ήλιο, Κρόνο της Ελλάδας και πάνω στα «μοιραία» μεσοδιαστήματα Πλούτωνα/ Β. Δεσμού και Κρόνου/ Β. Δεσμού.



Δίας στην 29ο Κριού, αλλά και σε εμπλοκή με τον άξονα του Θανάτου, τον άξονα Άρη/ Κρόνου.

Κρόνος στις 10ο Ζυγού, σε τρίγωνο όπως είπαμε με τη Νέα Σελήνη.

Ουρανός 4ο Κριού σε τετράγωνο με Πλούτωνα, που είναι στις 6ο Αιγόκερω και σε σκληρή όψη 45ο με την Αφροδίτη.

Ποσειδώνας 0ο Ιχθύων, ενεργοποιεί το πολύ καλό μεσοδιάστημα Δία/ Ουρανού (ξαφνική τύχη) μόνο που η ενεργοποίηση αυτού του πολύ καλού μεσοδιαστήματος από τον Ποσειδώνα δεν είναι και ότι το καλύτερο.

Ωροσκόπος στις 0ο Υδροχόου, ενεργοποιεί το «περίεργο» μεσοδιάστημα Ουρανού/ Ποσειδώνα, που συνδέεται με κάθε τι «περίεργο», ακόμη και με φαινόμενα που αγγίζουν τη σφαίρα του ιδεαλισμού αλλά και... της επανάστασης κάθε μορφής.



M/C στις 22ο Σκορπιού, σε εμπλοκή με Κρόνο/ Πλούτωνα, Κρόνο/ Ουρανό, Ουρανό/ Πλούτωνα.

Εξαιρετικά ισχυρή η δυναμική της Νέας Σελήνης - έκλειψης, γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε να την αποκωδικοποιήσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή! Πάντως Κρόνος, που κάνει άριστη όψη με τη Ν. Σελήνη, με αντισκιά είναι ακριβώς πάνω στους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας και ο ωροσκόπος εμπλέκεται με τον άξονα της αποδόμησης και του θανάτου (Άρη/ Κρόνο) με τον οποίο, όπως πιο πάνω γράψαμε, εμπλέκεται και ο Δίας.



Ας δούμε λοιπόν τη Νέα Σελήνη:

Νέα Σελήνη και έκλειψη στους Διδύμους δείχνει να είναι σημαντική σε θέματα επικοινωνίας, ενημέρωσης, μεταφοράς, ακόμα και σε θέματα εκπαίδευσης, εμπορίου.

Το τρίγωνο του Κρόνου (ακριβές μάλιστα, στο όριο της μοίρας) σίγουρα βοηθά και συγκρατεί τη βαρύτητα που – έτσι κι αλλιώς- πάντα έχει μια έκλειψη – όμως η δυναμική του περιορίζεται αφενός λόγω της ανάδρομης φοράς του, αφετέρου λόγω της επαφής του με Μαύρη Σελήνη Ελλάδας και Δεσμούς Σελήνης Ελλάδας (με αντισκιά, όπως πιο πάνω γράψαμε), κάτι που δείχνει χωρισμό, μοναξιά, ακόμα και λύπη.


Ο Ερμής σε κάκιστους απλανείς (υπόψη και Κυβερνήτης της έκλειψης), σε αναιρετική μοίρα και σε τετράγωνο με Ποσειδώνα είναι κάκιστος δείκτης για κάθε μορφής επικοινωνίας, ευνοεί κάθε μορφή σύγχυσης και εξαπάτησης, αλλά κυρίως ευνοεί κάθε μορφή αυταπάτης.

Οι πολλές εμπλοκές – και σκληρές εμπλοκές της Αφροδίτης με τους μακρινούς (εξωτερικούς) πλανήτες και ταυτόχρονα η ακριβής εμπλοκή της με το M/C δείχνει εντάσεις, ανακατατάξεις σε σχέσεις και συνεργασίες και σίγουρα είναι δείκτης σημαντικών δρώμενων σε θέματα οικονομικά. Πολύ θετική η σύνοδός της με τον Άρη αλλά και οι άριστες όψεις που κάνει με πολλούς παράγοντες του ωροσκοπίου της Ελλάδας, όπως τρίγωνο με Ποσειδώνα, εξάγωνο και τρίγωνο με Δεσμούς Σελήνης, εξάγωνο με Αφροδίτη· αυτή η Αφροδίτη (που είναι σε γωνιακό οίκο) είναι το μεγάλο «ατού» της χώρας σ’ αυτήν την έκλειψη που, μην τον ξεχνάμε είναι και στο ζώδιό της.

Ο Άρης σε τετράγωνο με Ήλιο/Κρόνο Ελλάδας είναι ένδειξη βίας, έντασης, ακόμα και τραυματισμών· η εμπλοκή του με τα σκληρά μεσοδιαστήματα που παραπάνω αναφέραμε, συνηγορεί για χωρισμούς, στενοχώριες, ακόμα και για απώλειες, μπορεί να δείχνει φαινόμενα δύσκολα που να επηρεάζουν μεγάλη πλήθη (αυτό ισχύει και για στενά εθνικό αλλά και για παγκόσμιο επίπεδο).

Η έκλειψη σε εμπλοκή με Άρη/ Πλούτωνα και Άρη/ Ουρανού, πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα, πιστεύουμε πως είναι το hot point αυτής της έκλειψης: Άρης/Ουρανός συνδέεται με επεμβάσεις κάθε μορφής, σε εμπλοκή με την έκλειψη δείχνει ξαφνική προσαρμογή σε νέες περιστάσεις, γέννηση κάποιου καινούργιου πράγματος με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο· μπορεί, όμως, να συνδεθεί και με εξεγέρσεις κάθε μορφής, μιας και αυτός ο άξονας (Άρης/Ουρανός) είναι άξονας «της απόλυτης ελευθερίας, της επανάστασης, της ανεξαρτησίας, των ξαφνικών γεγονότων», όπως κατά λέξη γράφουν τα κλασικά βιβλία Αστρολογίας γι’ αυτή τη δυναμική. 

Φυσικά η δυναμική αυτή επηρεάζει όλον τον κόσμο, δεν επιδρά, όπως είπαμε και πιο πάνω, μόνο σε στενά εθνικό επίπεδο, μπορεί λοιπόν να έχουμε εξεγέρσεις παντός τύπου σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως τον περασμένο Φλεβάρη, που είχαμε εξέγερση σε όλη τη Βόρεια Αφρική. Πάντως η εμπλοκή αυτή δείχνει τουλάχιστον ξαφνικά γεγονότα που, όπως ξέρετε, μπορεί να μην εκδηλωθούν τη μέρα της έκλειψης αλλά λίγο αργότερα.

Ο άλλος βαρύς άξονας που εμπλέκεται με την έκλειψη είναι ο άξονας της βίας, του πολέμου, ο άξονας Άρης/Πλούτωνα που σε εμπλοκή με την έκλειψη δείχνει κάποια αναστάτωση, ακόμα και κάποια «κατάρρευση», συνδέεται ακόμα και με ιδιόμορφη φυσικά φαινόμενα. Ας δούμε όμως πως θα εκδηλωθεί αυτή η ισχυρή δυναμική.

Το M/C του ωροσκοπίου της έκλειψης σε εμπλοκή με Κρόνο/ Πλούτωνα δείχνει αυστηρότητα, πίεση και, σε κάποιες περιπτώσεις δείχνει ακόμα και φαινόμενα αυτοθυσίας. Ευτυχώς με το M/C εμπλέκονται και πολλοί θετικοί άξονες (π.χ. Δίας/Πλούτωνας) που μπορούν να βοηθήσουν στο να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, μπορούν να δώσουν αίσθηση αισιοδοξίας, έστω και ουτοπικής, σε συνθήκες που δε φαίνεται εύκολα «φως στο τούνελ».

Ο Δίας σε εμπλοκή με Άρη/ Κρόνο μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο μια κατάσταση αποδόμησης. Όμως η εμπλοκή του ωροσκόπου με τον ίδιο άξονα είναι ένδειξη δυσκολίας, εμποδίων, ακόμη και απώλειας κυριολεκτικής ή μεταφορικής.

Ο Ποσειδώνας σε Δία / Ουρανό μπορεί να δηλώνει τύχη αλλά μετά από απώλειες.

Τέλος ωροσκόπος σε εμπλοκή με Ουρανό Ποσειδώνα συνηγορεί για καταστάσεις λύπης ή, έστω, καταπίεσης.