Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΩΡΙΑΙΑ – ΘΕΜΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ



Ένας καλός μας φίλος, το τελευταίο καιρό, διερχόταν μια κρίση. Τσακωμοί με την σύντροφο του, άνευ πραγματικού λόγου και αιτίας, δύσκολες επαγγελματικές καταστάσεις, προβλήματα με το περιβάλλον του, ακόμα και προβλήματα υγείας, χωρίς προφανή λόγο ύπαρξης, τον ταλαιπωρούσαν. Υποψιασμένος για πιθανότητα κάποιας μορφής ψυχικής επίθεσης ήρθε και μας ρώτησε :

Έχω δεχτεί ψυχική επίθεση; Και αν ναι από ποιόν;

Τα χωροχρονικα στοιχεία που χρειαζόμασταν :

Αθήνα, 1/3/2011, 4:41 μ.μ.

Ας εξετάσουμε το πρώτο σκέλος της ερώτησης. Υπήρξε ψυχική επίθεση απέναντι στον ερωτώντα; Εάν όντως υπήρξε χρήση κακόβουλης χρήσης Κοσμικών Ενεργειών, κάποια μορφή ψυχικής επίθεσης, τότε ο Ωριαίος χάρτης θα πρέπει να το δείχνει.

Την μεθοδολογία ανάλυσης ενός τέτοιου ερωτήματος μας την δίνει πάλι ο μεγάλος δάσκαλος , ο W. Lilly

Παραθέτουμε αυτολεξεί απόσπασμα από το έργο του Christian Astrology (2nd Edition, London 1659) με το τρόπο χειρισμού αναλόγων ερωτήσεων από τον μεγάλο Αστρολόγο. Παρατίθεται το κείμενο σε μετάφραση στα Νέα Ελληνικά από το βιβλίο ‘’Η Τεχνική της Ωριαίας Αστρολογίας’’  –Εκδόσεις Cosmic Patterns 2004

Εάν ο Κυβερνήτης του 12ου είναι στο 6ο, ή ο Κυβερνήτης του 6ου στο 12ο, ή ο Κυβερνήτης του Ωροσκόπου στο 12ο, ή ο Κυβερνήτης του 12ου στον Ωροσκόπο, ή ο Κυβερνήτης του 8ου στον Ωροσκόπο, ή ο Κυβερνήτης του Ωροσκόπου στο 8ο, σε μια ερώτηση όπου υπάρχει η υποψία μαγείας, τότε το ενδεχόμενο να υπάρχει μαγεία είναι πιθανό, διαφορετικά όχι. 

Ας δούμε πρωταρχικά το χάρτη και αν αυτός ανταποκρίνεται στα ‘’πρότυπα’’ τα οποία δίνει ο μεγάλος δάσκαλος Lilly.


Κυβερνήτης του 12ου στον 6ο η απάντηση είναι πρόδηλη : 

Ναι έχει δεχτεί ψυχική επίθεση ο ερωτών.

Πάμε λοιπόν στη διερεύνηση του ‘’ποιος ήταν’’ και γιατί στράφηκε ενάντια στον ερωτώντα. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα προκύψει από την ενδελεχή μελέτη του Ωριαίου χάρτη. Πριν ξεκινήσουμε όμως την διερεύνηση, απαραίτητη είναι η ορθή τοποθέτηση των δεικτών.

  • Ακμή 1ου στον Λέοντα, άρα δείκτης Ήλιος για τον ερωτώντα.
  • Ακμή 12ου στον Καρκίνο, άρα δείκτης Σελήνη για αυτόν/αυτήν που εξαπέλυσε την ψυχική επίθεση
  • Ακμή 7ου στον Υδροχόο, άρα δείκτης Κρόνος για την σύντροφο του ερωτώντος, μιας που από ότι είδαμε στην εισαγωγή, εμπλέκεται και αυτή στην υπόθεση.

Ας εξετάσουμε τα εμπλεκόμενα μέρη, μια πάγια τακτική μας στην ανάλυση οιουδήποτε ωριαίου χάρτη ούτως ώστε να τροφοδοτηθούμε με τα απαραίτητα στοιχεία για την εξαγωγή των όποιων συμπερασμάτων.

Ο ερωτών αντιπροσωπεύεται από τον Ήλιο. Έναν Ήλιο υποτονικό, ο οποίος βρίσκεται στους Ιχθύες και στον 7ο, στερούμενος έτσι θεμελιωδών αλλά και συμπτωματικών δυνάμεων αντίστοιχα, γι αυτό και η κάκιστη βαθμολόγηση του μέσα στο χάρτη. Όμως μόνο αυτή η αδυναμία του δεν εξηγεί το γιατί εύκολα δέχτηκε την ψυχική επίθεση. Πρέπει ο χάρτης να δίνει περισσότερα στοιχεία. Και πράγματι τα δίνει. Ο Ήλιος, δείκτης του ερωτώντος με αντισκια βρίσκεται στις 20 Ζυγού – μοίρα έξαρσης του Κρόνου και Πύλη ((βλ Χ. Παιζη – ‘’οι Πύλες του Carrelli’’) που συνδέεται εν πολλοίς με τέτοια θέματα. Επιπρόσθετα δε ο Ήλιος κάνει συγκλίνουσα όψη τετραγώνου με επερχόμενη Ηλιακή έκλειψη, κάτι το οποίο τον κατέστησε εύκολο στόχο στο να δεχτεί αρνητικές ενέργειες.

Είναι όμως πράγματι τόσο αδύναμος ο Ήλιος; Η ψυχική επίθεση θα έπρεπε να τον είχε καταβάλλει. Το γιατί δεν τον γονάτισε, το εξηγούν άψογα οι υποδοχές του δείκτη του. Εκεί που βρίσκεται ο Ήλιος, λατρεύει τον Δία και ο Δίας λατρεύει τον Ήλιο. Έχουν αμοιβαία υποδοχή από θέση και έξαρση, αλλά ταυτόχρονα ο Ήλιος βρίσκεται στα πρόσωπα και τα όρια του Δία. Ο Δίας δε, κυβερνά το 5ο και τον 8ο του ερωτώντος, αλλά και βρίσκεται ως πλανήτης στον 8ο. Η δεσποτεία αλλά και η παρουσία του Δία στον οίκο που κατ’ εξοχήν συνδέεται με τέτοιες ενέργειες (8ος) προστάτεψε τον ερωτώντα από τα χειρότερα.

Η σύντροφος έχει ως δείκτη της τον Κρόνο. Ένας Κρόνος πανίσχυρος από όλες τις απόψεις, μιας και βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσης του. Βρίσκεται στον 3ο του ερωτώντος και στον 9ο δικό της. Και αυτό είναι θετικό γιατί της εξασφαλίζει εξαιρετική προστασία η παρουσία του δείκτη της στον 9ο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κυβερνήτης της, βρίσκεται σε έναν οίκο, που στο θησαυρό της Αρχαίας Ελληνικής Αστρολογίας ονομάζεται ο ‘’Ο Οίκος του Θεού’’.

Εκεί που βρίσκεται ο Κρόνος ‘’περιφρονεί’’ τον Ήλιο, λατρεύει όμως την Αφροδίτη και τον εαυτό του. Λατρεύει δηλαδή τον εαυτό της, μιας και ο Κρόνος κυβερνά τον 1ο της, το σπίτι της, και την οικογένεια της, μιας και η Αφροδίτη κυβερνά τον 10 του χάρτη (4ο της συντρόφου). Ωστόσο δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι ο Κρόνος με αντισκια πάει στις 13ο Ιχθύων, σε σύνοδο δηλαδή με τον Ήλιο, κάτι το οποίο ανακουφίζει τις άσχημες υποδοχές μεταξύ τους.


Ας εξετάσουμε όμως και τον φορέα της ψυχικής επίθεσης, καθώς και τα όποια κίνητρα του/της. Όπως είδαμε καθορίζονται από την ακμή 12ου του ερωτώντος και καταδεικνύονται από την Σελήνη. Άρα μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι κοσμικές ενέργειες, με την μια ή με την άλλη μορφή, έχουν εξαπολυθεί από κάποια γυναίκα. Ας δούμε καταρχήν αν μπορεί να μας την φωτογραφίσει ο χάρτης. 

Σαφέστατα μιλάμε για μια γυναίκα με Κρόνια χαρακτηριστικά (Σελήνη στον Υδροχόο) ήτοι σκούρα χρώματα μελαχρινή με έντονη μύτη. Είναι μια γυναίκα επιτυχημένη επαγγελματικά (Σελήνη στον 6ο), αρκετά εκκεντρική και απρόβλεπτη.

Εκεί που βρίσκεται η Σελήνη ‘’αγαπάει’’ τον Κρόνο (δηλαδή την σύντροφο του ερωτώντος) και βρίσκεται στον 12ο της. Αυτό μας υποδεικνύει ότι είναι από το περιβάλλον – φίλη της – και η φιλία αυτή έχει οδηγήσει σε σχέση εξάρτησης (12ος). Από την  άλλη η Σελήνη αυτή ‘’μισεί’’ τον Ήλιο και βρίσκεται στον 6ο του. Αυτή η γυναίκα για κάποιο λόγο μισεί την καθημερινότητα αλλά και την εργασία του ερωτώντος.

Άρα ένα πιθανό κίνητρο της γυναίκας αυτής, είναι η απομάκρυνση της φίλης της μετά την σύναψη δεσμού της με τον ερωτώντα , δημιουργώντας έτσι αρνητικά συναισθήματα απέναντι του/τους απαραίτητο υπόβαθρο, αλλά και αναγκαία προϋπόθεση, για μια έντονη ψυχική επίθεση.

Η συγκεκριμένη Σελήνη κυβερνά, τον 12ο του ερωτώντος και κατ’ επέκταση τον 6ο της συντρόφου του. Η Σελήνη χρησιμοποίει λοιπόν τις ενέργειες τις για να επηρεάσει την καθημερινότητα, αλλά και την ψυχική ηρεμία του ερωτώντος και της συντρόφου του. Όπως θα έλεγε και ο θυμόσοφος λαός τους ‘’γλωσσοτρώει’’ αυτούς τους δυο.

Προχωρώντας την ερεύνα μας, αν παρατηρήσουμε προσεκτικά θα δούμε επίσης ότι η Σελήνη κάθεται με αντισκια πάνω στο μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα, του κατ’ εξοχήν άξονα που εμπλέκεται με τέτοιες αρνητικές ενέργειες. Μια ενδελεχεστερη ματιά επίσης θα μας δείξει ότι ο Κλήρος της Μαγείας, βρίσκεται στον άξονα 4ου - 10ου του χάρτη , στους οίκους δηλαδή που αντιπροσωπεύουν το σπίτι για τον ερωτώντα και την σύντροφο του. Αλλά και ο Κλήρος της κακογλωσσιάς, βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο, ενισχύοντας και αυτό με την σειρά του τα μέχρι τούδε συμπεράσματα.

Για να δούμε όμως πως θα εξελιχτεί η υπόθεση. Όπως είδαμε, κύριος παράγοντας προστασίας για τον ερωτώντα, αλλά και ευρύτερα, υπήρξε ο Δίας, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση in Hayz . Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ευεργεσία του στο ερώτημα του συγκεκριμένου χάρτη, θα παραμείνει αλλά και θα ενισχυθεί. Και να μην ξεχνάμε ότι όπως είδαμε, Ήλιος & Δίας, βρίσκονται σε μια πολύ ισχυρή αμοιβαία υποδοχή.

Επιπρόσθετα το συγκλίνων εξάγωνο της Σελήνης με τον Δία, αλλά και το τρίγωνο με τον Κρόνο, μας κάνει να αισιοδοξούμε, ότι το ζευγάρι θα ηρεμήσει από τις αρνητικές ενέργειες τις οποίες εξαπολύει η Σελήνη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.