Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Δείκτες ερωτικής δυστοκίας σ’ ένα χάρτη




Όσο κι αν η οικονομική κρίση μας ταλανίζει όλους, όσα κι αν η περιρρέουσα κοινωνικοπολιτική ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο ρευστή, ο έρωτας δε θα πάψει να είναι πάντα ένα ζητούμενο, μιας και «το πρώτο πράγμα που έφτιαξε ο Θεός/είναι η αγάπη», για να θυμηθούμε το Σεφέρη.

Γι’ αυτό όλοι λίγο – πολύ ενδιαφερόμαστε να δούμε πώς δείχνουν οι τάσεις του ωροσκοπίου την «τύχη» ή… την «ατυχία» μας σε θέματα ερωτικά, μερικοί – ή και αρκετοί, αν θέλετε – που δεν έχουν ιδιαίτερη τύχη σ’ αυτόν τον τομέα αναρωτιούνται αν και το ωροσκόπιό τους συνηγορεί σ’ αυτήν την ερωτική δυστοκία, κάποιοι πάνε ακόμα πιο πέρα και ρωτούν πώς θα μπορούσαν να χειριστούν αυτή τη δυστοκία, κάποιοι ακόμα πιο… προχωρημένοι, θέλουν τις καρμικές ρίζες και τους καρμικούς σκοπούς αυτής της δυστοκίας.

Θα προσπαθήσουμε σε μια σειρά από άρθρα μας να χειριστούμε αυτό το θέμα της ερωτικής - συμβουλευτικής Αστρολογίας.

Ας δούμε όμως τώρα ποιοι παράγοντες σε ένα ωροσκόπιο μπορούν να λειτουργούν ως «δείκτες» μιας ερωτικής δυστοκίας. Προσοχή, όσα θα γράψουμε, μην τα εκλάβετε μοιρολατρικά, η Αστρολογία είναι τασιολογική επιστήμη και τέχνη και, όσοι ασχολούμαστε μ’ αυτήν, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε το  βασικό της μεσαιωνικό αξίωμα: “astra inclinant, non iterclinant” («τα άστρα δείχνουν τάσεις, δεν προδικάζουν»).

Άλλωστε την Αστρολογία τη σπουδάζουμε για να βελτιωθούμε, να εξελιχθούμε, όχι να... «ψυχοπλακωθούμε». Ας δούμε λοιπόν τους αστρολογικούς δείκτες ερωτικής δυστοκίας:



Οι δύο κατεξοχήν ερωτικοί δείκτες, ο Άρης και η Αφροδίτη σε αδυναμία ή πτώση (π.χ. Άρης στο Ζυγό, Αφροδίτη στην Παρθένο κ.ά.).

Εμπλοκή των δύο δεικτών που αναφέραμε με Κρόνο (με σκληρές όψεις) κυρίως αλλά και με εξωκρόνιους πλανήτες (Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα) ακόμα και Χείρωνα.

Με όσο περισσότερους εξωκρόνιους εμπλέκονται οι 2 ερωτικοί πλανήτες (πάντα με σκληρές όψεις), τόσο και πιο έντονη θα είναι και η ερωτική πλησμονή, αλλά τόσο και πιο έντονη η ερωτική επιθυμία, ειδικά αν υπάρχει εμπλοκή με Πλούτωνα.

Εμπλοκή Αφροδίτη – Άρη με βαριά μεσοδιαστήματα κυρίως με:

Κρόνο/ Πλούτωνα (δικτατορία, κακοδαιμονία)
Άρη/ Κρόνο (μπλοκαρισμένη ενέργεια, θάνατος)
Αφροδίτη/Κρόνο (συναισθηματικό μπλοκάρισμα)
Αφροδίτη/Πλούτωνα (ακραίο πάθος, πολλές φορές καταστροφικό).

Εμπλοκή προσωπικών πλανητών, ειδικά του κυβερνήτη του 5ου οίκου, με την προγενέθλια έκλειψη.

Άρης, Αφροδίτη, κυβερνήτης 5ου, ακμή 5ου οίκου σε βαριές μοίρες του ζωδιακού, όπως:

22ο-23ο Σκορπιού - Ταύρου
27ο Αιγόκερω -27ο Καρκίνου
26ο Ταύρου -26ο Σκορπιού
27ο Παρθένου (απόλυτη πτώση της Αφροδίτης) κ.ά.

Κρόνος στον 5ο οίκο, αδύναμος, πτωτικός και με πολλές άλλες κακώσεις ή κυβερνήτης 5ου ο Κρόνος.

Μεσοδιάστημα Αφροδίτη/Άρη σε εμπλοκή με προγενέθλια έκλειψη ευθέως ή με αντισκιά.

Εμπλοκή ερωτικών πλανητών με βαρείς υποθετικούς πλανήτες της Uranian Σχολής, όπως Admetos, Hades.

Ερωτικοί πλανήτες στο 12ο· ο 12ος είναι κατεξοχήν οίκος σεξουαλικότητας, στην Ινδική Αστρολογία συνδέεται με τις «ηδονές του κρεβατιού»· είναι λογικό, είναι ο 5ος του 8ου και ο 8ος του 5ου, με τη θεωρία των παράγωγων οίκων.

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι δείκτες, η εμπειρία μας, δείχνει αυτούς ως σπουδαιότερους.

Φυσικά, όσο περισσότερους από τους 10 παράγοντες που αναφέραμε έχει κάποιος, τόσο ίσως πιο «προβληματική» μπορεί να είναι η σεξουαλικότητά του, ποτέ όμως δεν είναι κάτι «αναπόδραστο», αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ.

Θα συνεχίσουμε τη διερεύνηση της σεξουαλικότητας μέσω της Αστρολογίας.