Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Λόγος Επετειακός




“…und was zuvor geschah, doch Kaum gefühlt, ist offenbar erst jetzt
Friedrich Hölderlin, “Wie wenn am Feiertage…”

«Κι ότι πιο πριν συνέβη, κι έγινε λίγο αισθητό/ τώρα μόλις αρχίζει να γίνεται φανερό»· αυτό σημαίνουν οι παραπάνω στίχοι του κορυφαίου γερμανού ποιητή από το ποίημά του «Σαν σε γιορτή» και νομίζουμε πως περιγράφουν άριστα και τη δική μας επέτειο· την επέτειο ενός χρόνου αυτού του Ιστοτόπου, που, όπως ομολογούν ακόμα και «άσπονδοι» φίλοι έδωσε ένα άλλο στίγμα στο χώρο της διαδικτυακής Αστρολογίας.

Το άλλο αυτό στίγμα πιστεύουμε πως έγκειται σε τρία επίπεδα, σε επίπεδο πληροφοριακό – ενημερωτικό, σε επίπεδο δεοντολογικό και σε επίπεδο αισθητικό.

Αρχικά σε επίπεδο πληροφοριακό προσπαθήσαμε να καλύπτουμε συνεχώς με πρωτότυπα, δικά μας άρθρα (ούτε καν μεταφράσεις δικές μας δεν έχουμε βάλει) όλους τους τομείς της Αστρολογίας, αλλά και όλων των Εσωτερικών Τεχνών, τις οποίες υπηρετούμε. Ωριαία, Πολιτική, Κοσμοβιολογία, Uranian, Ινδική, Συστήματα Πρόβλεψης, Εσωτερική, Δραγώνιος υπάρχουν στο πλήθος των άρθρων που έχουμε δημοσιεύσει.

Επίσης άρθρα για Ρούνους, Ταρώ, Αριθμολογία, Καμπαλά, μαντεία του Παράκελσου – όλα γραμμένα με τρόπο αυστηρά επιστημονικό – έχουν «παρελάσει» από την ιστοσελίδα μας. 

Σε επίπεδο πάλι ενημερωτικό, κάθε μήνα παρουσιάζουμε και αναλύουμε Πανσελήνους και Νέες Σελήνες, το ετήσιο ωροσκόπιο της Ελλάδας και κάθε σημαντικό πολιτικό δρώμενο.

Σε επίπεδο δεοντολογικό πάλι φροντίσαμε να μη θίξουμε ποτέ κανένα άτομο του χώρου, γιατί επειδή έχουμε δεχθεί πολλές επιθέσεις ξέρουμε πόσο επώδυνη είναι η άδικη – και χυδαία πολλές φορές – επίθεση. Σε όσους πάλι εξακολουθούν να μας υπονομεύουν, θα τους απαντήσουμε με την Ταοϊστική πρακτική της «μη-δράσης» (γου-γει) και να είναι σίγουροι πως αυτοί θα είναι οι χαμένοι σε κάθε περίπτωση.

Τέλος σε επίπεδο αισθητικό φροντίσαμε, κάθε κείμενο να συνοδεύεται από φωτογραφικό και – κάποιες φορές – και μουσικό και ποιητικό υλικό, ώστε να είναι και πιο ευχάριστη η διαδικασία της ανάγνωσής του.

Με την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε μέσα από αυτόν τον Ιστότοπο να προωθούμε τη διάδοση του Επιστημονικού – Ορθολογιστικού πνεύματος στο χώρο των Εσωτερικών Τεχνών και ειδικότερα στο χώρο της Αστρολογίας, εύχομαι σε όλους μας μία ακόμα πιο δυναμική και εποικοδομητική χρονιά και φυσικά, ακόμα κι αν προκληθούμε από «άσπονδους» εχθρούς εμείς θα προτιμήσουμε να συνεχίσουμε τη μοναχική μας πορεία παρά να μπούμε σε διαδικασίες χυδαίας και φθοροποιούς αντιπαράθεσης.

Άλλωστε «όποιος βρεθεί με το άλογο / του μένει να τραβήξει καβαλάρης», για να θυμηθούμε – παραλλάσσοντας λίγο – ένα στίχο του Άρη Αλεξάνδρου. Και με στίχο του ίδιου ποιητή κλείνουμε αυτόν τον επετειακό λόγο; Που ο στίχος αυτός είναι και μια υπόσχεση προς όλους εσάς, που μας τιμήσατε μελετώντας τα άρθρα της ιστοσελίδας μας:

 «Δεσμώτης τήδε ίσταμαι τοις ένδον ρήμασι πειθόμενος».




Καλό Καλοκαίρι
Δρ. Χρήστος Παΐζης