Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Η Πανσέληνος γίνεται στις 13 Αυγούστου 2011, ώρα 9.58μ.μ. (θερινή), κοντά στη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου (θυμίζουμε, κι αυτό ας το δείτε μόνο σημειολογικά, το 2005 Δεκαπενταύγουστο είχαμε την πτώση του κυπριακού σκάφους «ΗΛΙΟΣ» και το 2007 την ίδια ημερομηνία προκήρυξη εκλογών από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή· φορτισμένη αυτή η μέρα για τη χώρα, από κάθε άποψη, ας μη θυμηθούμε παλαιότερους Δεκαπενταύγουστους).


Η Πανσέληνος λοιπόν γίνεται στις 21ο περίπου του άξονα Λέοντα- Υδροχόου, κι αυτή - όπως και η Νέα Σελήνη, κοντά σε κρίσιμη μοίρα (8ο και 22ο σταθερών είναι κρίσιμες μοίρες), σε σκληρές όψεις (ακρίβειας) 45ο και 135ο με τον Πλούτωνα, αλλά και σε ακριβέστατο τρίγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης (οι οποίοι, είναι σε βαρύ μεσοδιάστημα και κάνουν σκληρές όψεις με το ωροσκόπιο της Ελλάδας).

Ο Ερμής ανάδρομος στις 26ο Λέοντα, σε ακριβέστατη εμπλοκή με τον άξονα της κατάλυσης (Κρόνος/Πλούτωνας) και τον άξονα του θανάτου (Άρης/ Κρόνος) και σε προσεγγίζουσα αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Αυτός ο Ερμής νομίζουμε πως είναι το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της Πανσελήνου.

Υπόψη πως και η Πανσέληνος είναι ακριβώς πάνω στο βαρύ μεσοδιάστημα Άρη/ Ουρανού (επεμβάσεις, εξεγέρσεις, βία). Τη μέρα πάλι της Πανσελήνου έχουμε ένα επικίνδυνο «Ταυ» Τετράγωνο με Άρη, Πλούτωνα, Ουρανό (5ο Καρκίνου, 5ο Αιγόκερω, 4ο Κριού) που, αν δώσουμε λίγη ανοχή, γίνεται «σταυρός» με την εμπλοκή του Κρόνου από την κρίσιμη μοίρα της 13ο Ζυγού.

Βόμβα, μας φαίνεται αυτή η καλοκαιρινή πανσέληνος, που έχει όλες τις γωνίες στην κρίσιμη μοίρα των παρορμητικών ζωδίων (0ο Κριού Ωροσκόπος, 0ο Αιγόκερω Μεσουράνημα).

Ας προσπαθήσουμε να την αποκωδικοποιήσουμε, όσο είναι δυνατόν:

Η Πανσέληνος σε σκληρή όψη με τον Πλούτωνα είναι ένδειξη κάποιου «ψυχικού  σπαραγμού», αλλαγής καταστάσεων, κρίσης σε σχέσης και αναστάτωσης εξαιτίας κάποιου πιθανού χωρισμού.

Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη σε εμπλοκή με Άρη/ Ουρανό, δείχνει παράφορη ευερεθιστικότητα, ξαφνική προσαρμογή σε νέες συνθήκες, τραυματισμό, ατύχημα, γέννηση κάτι καινούργιου αλλά με εξαιρετικά δύσκολο τρόπο.

Πλούτωνας σε εμπλοκή με Άρη/ Ουρανό είναι ένδειξη - όχι αναγκαστικά σε στενό εθνικό επίπεδο - για εξαναγκασμό, βίαιη μεσολάβηση, ακόμα και για ξαφνικά εκρηκτικά βίαια γεγονότα.

Ερμής σε Άρη/Κρόνο είναι ένδειξη για δυσάρεστα νέα, απαισιόδοξη σκέψη, κίνδυνος για κάθε μορφή επικοινωνίας και μεταφορών, πολύ περισσότερο που ο Ερμής είναι και ανάδρομος. Πάντως η εμπλοκή του Ερμή και με Κρόνο/Πλούτωνα δείχνει και διάθεση αντιμετώπισης με σοβαρό τρόπο προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Η Πανσέληνος στο ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται σε οίκους που συνδέονται με εξουσία και στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν σε οίκους που συνδέονται με παρασκήνιο, κρυφούς εχθρούς αλλά και δημόσια τάξη (6ος,12ος).

Πάντως το επικίνδυνο «Ταυ» τετράγωνο Άρη, Ουρανού, Πλούτωνα μπορεί να συνδεθεί, όπως γράφουν τα κλασικά βιβλία Αστρολογίας με «καταστροφές, πλήγματα με μεγάλες συνέπειες».

Ίσως σε κάποιο σημείο του πλανήτη να έχουμε πάλι ιδιόμορφα φυσικά φαινόμενα και ας ελπίσουμε η ιδιαίτερη ταλαιπωρημένα τα τελευταία χρόνια χώρα μας, να μην ταλαιπωρηθεί και από αυτή την ιδιαίτερη δύσκολη Πανσέληνο.