Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΩΡΙΑΙΑ – ΘΕΜΑ ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ



Ένας εξαιρετικός μας φίλος, πιεσμένος απίστευτα οικονομικά, αποφάσισε να διεξάγει, , κάποια σεμινάρια ούτως ώστε να συμπληρώσει το εισόδημα του. Με αρκετή αγωνία είναι αλήθεια αναζήτησε τις προοπτικές του εγχειρήματος του αυτού, μιας που θα έπρεπε να επενδύσει ένα σημαντικό ποσό για αγορά απαραίτητου εξοπλισμού. Στην προσπάθεια λήψης της απόφασης του, χρησιμοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα αστρολογικά εργαλεία και φυσικά η κορωνίδα της Αστρολογικής Τέχνης, η Ωριαία Αστρολογία.

Το ερώτημα λοιπόν το οποίο μας έθεσε ήταν :

Πως θα πάνε τα σεμινάρια τα οποία θέλω να διοργανώσω;

Τα χωροχρονικά στοιχεία της ερώτησης :

Αθήνα, 22/2/2011, 5:47 μμ



Μερικές πρώτες παρατηρήσεις πάνω στον Ωριαίο Χάρτη. Ο Ωροσκόπος στις τελευταίες μοίρες, μας λέει ότι εν πολλοίς το θέμα του έχει ήδη κριθεί. Παρόλα αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση απαγορευτικό για την περαιτέρω διερεύνηση του χάρτη και την εξαγωγή των όποιων συμπερασμάτων από αυτόν.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την τοποθέτηση των δεικτών:

  • Ήλιος αλλά και Ερμής ο ερωτών (μιας και το ζώδιο της Παρθένου εμπεριέχεται σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν στον 1ο οίκο)
  • Κρόνος τα Σεμινάρια (ακμή 3ου)
  • Σελήνη τα σχέδια & οι στόχοι του ερωτώντος (ακμή 11ου οίκου)


Ξεκινάμε με την εξέταση της κατάστασης του ερωτώντος την στιγμή της ερώτησης.

Ακμή 1ου στον Λέοντα και μάλιστα πάνω σε βασιλικό αστέρα, τον Regulus. Δείκτης Ήλιος, και αυτός πάνω σε βασιλικό αστέρα, τον Fomalhaut. Αυτό μας λέει ότι αν μη τι άλλο αυτό το όποιο προτίθεται να διδάξει το κατέχει καλά. Όντως θεωρείται και όχι άδικα, ειδικός στο τομέα αυτό. 

Όμως ο Ήλιος είναι άσχημα βαθμολογημένος (-5) μιας και στερείται θεμελιωδών δυνάμεων, ευρισκόμενος στον οίκο της πτώσης του (7ο ) και σε ένα ζώδιο, τους Ιχθύες, το οποίο δεν τον προικίζει με θεμελιώδεις δυνάμεις. Ο έτερος δείκτης του ερωτώντος ο Ερμής, βρίσκεται σε ακόμα μεγαλύτερα χάλια. Άθλια βαθμολογημένος (-14) στο ζώδιο της αδυναμίας και της πτώσης του. Αν παρατηρήσουμε τις υποδοχές ανάμεσα στους δείκτες του ερωτώντος θα κάνουμε μερικές ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις. Εκεί που βρίσκονται οι δείκτες , ο μεν Ήλιος ‘’μισεί’’ τον Ερμή (βρίσκεται στο ζώδιο της πτώσης του Ερμού), ο δε Ερμής ‘’μισεί’’ τον εαυτό του. Συμβολίζεται έτσι αφενός η τραγική οικονομική κατάσταση του ερωτώντος, αφετέρου δε ότι βαθιά μέσα του δεν θέλει για δικούς του λόγους να πραγματοποιήσει αυτά τα σεμινάρια, τα θεωρεί μια ‘’λύση ανάγκης’.

Δύσκολη η κατάσταση για τον ερωτώντα, η οποία γίνεται ακόμα δυσκολότερη αν ρίξουμε μια ματιά στο MC του ωριαίου χάρτη, το οποίο βρίσκεται στον ‘’θανατηφόρο’’ απλανή Algol.

Τα επαγγελματικά του φίλου μας, όπως αυτά συμβολίζονται μέσα στον Ωριαίο χάρτη είναι ‘’αποκεφαλισμένα’’. Ακόμα χειρότερα το μεσοδιάστημα Κρόνου – Πλούτωνα βρίσκεται σε άμεση εμπλοκή με το Μεσουράνημα του χάρτη αφού το ενεργοποιεί με όψη αντίθεσης. Κάθε προσπάθεια του είναι καταδικασμένη σε αποτυχία ‘’καταραμένη’ εν τη γένεση της.

Ο έτερος κυβερνήτης του ερωτώντος Ερμής, δεικτης και των οικονομικών του (ακμή 2ου), αλλά και της όποιας καριέρας του (μιας και ολόκληρο το ζώδιο των Διδύμων βρίσκεται εμπεριεχόμενο εντός του 10ου ), έχουμε ήδη αναλύσει σε τι σοβαρές κακώσεις βρίσκεται .

Πάμε όμως να δούμε και τις υπόλοιπες παραμέτρους του ερωτήματος μήπως εκεί βρίσκεται κάποια ελπίδα φωτός που θα μπορούσε να στηρίξει τον φίλο μας και τα σχέδια του.

Δείκτης των σεμιναρίων ο Κρόνος (ακμή 3ου) ευρισκόμενος εντός του 2ου οίκου και με ανάδρομη πορεία. Ο πανίσχυρος αυτός Κρόνος δείχνει ότι τα σεμινάρια πράγματι θα ήταν υψηλής ποιότητας έτσι όπως θα ήθελε να τα διδάξει ο φίλος μας. Ωστόσο η φυσική παρουσία του Κρόνου εντός του 2ου οίκου και με συνεχή ανάδρομη πορεία , δείχνει σοβαρούς περιορισμούς στα οικονομικά του ερωτώντος, αλλά και οι κάκιστες υποδοχές του με τον Ήλιο τον οποίο περιφρονεί δεν δίνουν ιδιαίτερα σημάδια αισιοδοξίας για την επιτυχή έκβαση των σεμιναρίων.

Θέλοντας να διατηρήσουμε την ελπίδα μας για την εξεύρεση κάποιων θετικών προοπτικών εξετάζουμε και την Σελήνη που αφορά τα σχέδια & τους στόχους του ερωτώντος μιας και ακμή του 11ου οίκου βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου.

Σελήνη λοιπόν στις 3 Σκορπιού , στην απόλυτη πτώση της, σε μοίρα που είναι ταυτισμένη με οικονομική καταστροφή. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι κάποιοι εκ των υπεύθυνων της οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας μας, έχουν εκεί ζωτικά σημεία του ωροσκοπίου τους.

Επανερχόμενοι στο θέμα μας με το δείκτη των σχεδίων και των ελπίδων του φίλου μας σε τέτοιας υφής κατάσταση,  χάσαμε οριστικά πλέον κάθε ελπίδα για θετική τους πραγμάτωση .

Όμως σεβόμενοι στο ακέραιο την μεθοδολογία της Ωριαίας έτσι όπως αυτή μας παραδόθηκε, πάμε να δούμε και το τέλος της υπόθεσης για την εξαγωγή των συμπερασμάτων μας.




ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Ακμή 4ου στο Σκορπιό και πάνω στην ακμή 4ου το δύσκολο μεσοδιάστημα Κρόνου – Πλούτωνα. 

Δείκτης ο Άρης ο οποίος είναι σε αναιρετική μοίρα , και με τον κανόνα των 5 μοιρών στον 7ο. Ακόμα χειρότερα αυτός ο γωνιακός Άρης βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα που τον λαμβάνουμε υπόψη μόνο ως προς τις ιδιότητες του ήτοι εξασθένηση , απογοήτευση , λύπη.

Ο Άρης έχει άσχημες υποδοχές με τον Κρόνο (σεμινάρια) μιας και ο Κρόνος τον περιφρονεί και επίσης λίαν συντόμως πρόκειται να έρθει σε σύνοδο και με τους δυο δείκτες του ερωτώντος (Ήλιο – Ερμή). Ο Άρης μισεί τον Ήλιο (ο Άρης στο ζώδιο αδυναμίας του Ήλιου) και το γεγονός ότι ανταλλάσουν τριπλότητες ο ουδέτερος Άρης με τον κακοποιημένο Ερμή δεν αρκεί για να σώσει την κατάσταση

Προτείναμε στον φίλο μας να το ξανασκεφτεί και να μην προχωρήσει στην διενέργεια αυτών των σεμιναρίων μιας που όπως είδαμε το Σύμπαν – για τους δικούς του επαρκείς και αδέκαστους λόγους – δεν συνηγορούσε στην επιτυχή ευόδωση τους.