Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Οι ΚΑΡΜΙΚΕΣ μας χρονιές




Ένα ερώτημα που τίθεται σε όσους ασχολούνται με τον κλάδο της λεγόμενης «Καρμικής» Αστρολογίας είναι το ερώτημα ποιες είναι οι σημαντικές για το «κάρμα», την πορεία δηλαδή της ζωής, χρόνιες.

Και εδώ αρχίζει η απέραντη γενικολογία, αυθαιρεσία, ας μου επιτραπεί η έκφραση «μπουρδολογία» ή, πιο κομψά και επιστημονικά, ο ατελείωτος χειροτεχνισμός και εμπειρισμός· άλλοι θα θεωρήσουν ως «Καρμική» χρονιά τη χρονιά που οι Δεσμοί της Σελήνης γυρίζουν στη γενέθλια θέση τους (δηλαδή όλοι, σύμφωνα μ’ αυτήν την άποψη, στα 18,36,54,72 κ.ο.κ. έχουμε «καρμικές» χρόνιες), αλλά τη χρονιά που ο «Κύριος του Κάρμα» (έτσι ονομάζονταν το Μεσαίωνα ο Κρόνος) επιστρέφει στη γενέθλια θέση του (δηλ. στα 29, στα 58 κοκ.) και «άλλα ηχηρά παρόμοια», για να θυμηθούμε το στίχο του Καβάφη.

Η άποψή μας είναι πως «Καρμική Χρονιά» είναι η χρονιά στην οποία ενεργοποιείται το δραγωνικό μας ωροσκόπιο και αυτό φαίνεται μέσα από το σύστημα των Ανιουσών Κατευθύνσεων, ένα πανάρχαιο σύστημα πρόβλεψης, που εντάσσεται στα προοδευτικά συστήματα, και σύμφωνα με το οποίο όλοι οι πλανήτες και τα σημεία του ωροσκοπίου προχωρούν ένα ζώδιο (30ο δηλαδή) το χρόνο, π.χ. αν έχει κάποιος Ήλιο 2ο Καρκίνου, όταν θα είναι 1 χρόνου ο Ήλιος του θα είναι 2ο Λέοντα, 2 χρόνων στις 2ο Παρθένου κοκ.

Στο σύστημα αυτό ακόμα και οι ανάδρομοι πλανήτες και τα σημεία (π.χ. Δεσμοί Σελήνης) προχωρούν πάντα προς τα εμπρός, όπως και στο Ηλιακό Τόξο (Solar Arc), είναι δηλαδή directed (ορθόδρομοι).

Έτσι και οι Δεσμοί της Σελήνης προχωρούν προς τα μπρος και κάποια βέβαια στιγμή θα φτάσουν και στη «ΣΗΜΑΔΙΑΚΗ» μοίρα της 0ο Κριού, μοίρα στην οποία όλοι έχουμε το δραγωνικό δεσμό μας. Ακριβώς όταν ο Β. Δεσμός με το σύστημα των ανιουσών φτάσει στις 0ο Κριού, τότε όλοι οι πλανήτες στις ανιούσες είναι ίδιοι με τις δραγωνικές θέσεις.

Τότε ενεργοποιείται όλο το δραγωνικό ωροσκόπιο και η χρονιά αυτή θεωρείται βέβαια καρμική χρονιά. Πώς βρίσκουμε πότε γίνεται αυτό; είναι απλό. Με τις ανιούσες όλα κινούνται ένα ζώδιο το χρόνο, άρα και  ο Β. Δεσμός. Βρίσκουμε πόσο χρόνια χρειάζεται ο Β. Δεσμός μας για να φτάσει στις 0ο Κριού και βρίσκουμε έτσι την πρώτη «καρμική» χρονιά μας. Μετά προσθέτουμε 12 χρόνια (γιατί σε 12 χρόνια θα βρεθεί πάλι ο Β. Δεσμός με τις ανιούσες στις 0ο Κριού και βρίσκουμε έτσι την επόμενη «καρμική» μας χρονιά, μετά πάλι 12 κοκ.


Ας το εμπεδώσουμε όμως με ένα παράδειγμα:

Έστω Β. Δεσμός στις 0ο Τοξότη· με τις ανιούσες σε ένα χρόνο θα είναι 0ο Αιγόκερω σε 2 στις 0ο Υδροχόου, σε 3 στις 0ο Ιχθύων και σε 4 χρόνια στις 0ο Κριού. Τη χρονιά αυτή όλοι οι πλανήτες στις ανιούσες θα είναι ίδιοι με τους δραγωνικούς και η χρονιά αυτή θα είναι πραγματικά «Καρμική» χρονιά, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία ζωής του ανθρώπου, ειδικά αν τη χρονιά αυτή ενεργοποιούνται οι δραγωνικοί πλανήτες από τροπικούς (π.χ. τροπικός Πλούτωνας σε δραγωνικό Ήλιο).

Η επόμενη «καρμική» χρονιά θα είναι στα 16, 28, 40, 52, 64 κ.ο.κ.

Ο εντοπισμός αυτός έγινε μετά από μελέτη σε δραγωνικά ωροσκόπια και στις ανιούσες κατευθύνσεις και είναι καρπός μακρόχρονης ερευνητικής διαδικασίας.

Πάντως να ξέρετε πως μόνο αυτές είναι οι πραγματικά «καρμικές» χρόνιες, γιατί τότε ενεργοποιείται το δραγωνικό ωροσκόπιο.

Θα επανέλθουμε πάντως ξανά με άρθρο μας στο συγκεκριμένο θέμα και με παράδειγμα σε συγκεκριμένο ωροσκόπιο.