Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

9η ΣΕΦΙΡΑ ΓΙΕΣΟΝΤ




Η Σεφίρα αυτή συνδέεται με τον εγγύτερο στη Γη πλανήτη, τη Σελήνη. Τα θέματα με τα οποία συνδέεται αυτή η Σεφίρα είναι τα εξής:

Επειδή η Σεφίρα αυτή συνδέεται με το Καθολικό Ασυνείδητο, το χώρο δηλαδή στον οποίο είναι καταγεγραμμένες οι εμπειρίες όλης της Ανθρωπότητας, όπως έδειξε ο μεγάλος Ελβετός ψυχαναλυτής Karl Jung, δείχνει τις δυνατότητες του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με αυτόν τον χώρο, να παίρνει πληροφορίες, να αντλεί έμπνευση.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως και η Σελήνη ως πλανήτης αποτελεί κατά την Μαντάμ Μπλαβάτσκυ, «το μυστήριο των μυστηρίων τον αποκρυφισμό», άλλωστε η Σελήνη και στην κλασική Αστρολογία συνδέεται με το κύτταρο στο οποίο είναι καταγεγραμμένες όλες οι πληροφορίες.

Δείχνει τη διαίσθηση που έχει κάποιο άτομο, μιας και η διαίσθηση μπορεί να υπάρξει όταν έχουμε την σύνδεση με το καθολικό ασυνείδητο, με το οποίο αυτή η Σεφίρα συνδέεται, όπως παραπάνω δείξαμε.

Είναι ένδειξη των μυστικών που έχουμε αλλά και του βαθμού μυστικοπάθειας που έχουμε· μην ξεχνάμε άλλωστε πως η Σελήνη ως πλανήτης συνδέεται με την κάρτα 2 της Tarot, την Αρχιέρεια, κάρτα που κατ’ εξοχήν συνδέεται με μυστικά.

Δείχνει τις ελπίδες μας και τις επιθυμίες μας· μην ξεχνάμε πως στην εσωτερική Αστρολογία η Σελήνη ιεραρχικά κυβερνά τον Υδροχόο, ζώδιο που συνδέεται με τον 11ο οίκο, οίκο επιθυμιών (βλ. Χρ. Παΐζη, «Εσωτερική Αστρολογία-σύστημα Αλίκης Μπέϊλη», ΑΛΣ, 2007, Αθήνα).

Δείχνει τους φόβους μας, τις ανασφάλειές μας, μιας και η Σελήνη εκφράζει κατεξοχήν τον ψυχισμό μας.

Είναι ένδειξη υγείας για δύο λόγους:

α) λόγω της σύνδεσης Σελήνης με το κύτταρο, στο οποίο είναι καταγεγραμμένες όλες οι εμπειρίες αλλά και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός.
β) Επειδή η Σελήνη συνδέεται με τον ψυχισμό και αν αυτός αποσυγκροτηθεί τότε διαταράσσεται η ισορροπία σώματος/ψυχής και έτσι έχουμε ψυχοσωματικές διαταραχές. Κάθε ασθένεια άλλωστε σήμερα, όπως παραδέχεται και η ιατρική, είναι λίγο έως πολύ ψυχοσωματική.

Δείχνει τη σχέση με το περιβάλλον στενό και ευρύ (κυρίως όμως το οικογενειακό) και τις αντιδράσεις σε αυτό.

Είναι ένδειξη της φαντασίας και της γονιμότητας.

Αφού είδαμε λοιπόν τα περιεχόμενα της 9ης Σεφίρας, ας καταλάβουμε καλύτερα την λειτουργία της με εφαρμογή σε ένα συγκεκριμένο χάρτη. Ας δούμε λοιπόν πώς λειτουργεί η Σεφίρα αυτή μέσα από μία Σελήνη στη Παρθένο στον 11ο οίκο· φυσικά θα εργασθούμε με την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιήσαμε και στις προηγούμενες Σεφίρες, θα καταστρώσουμε δηλαδή τρεις στήλες όπου στη πρώτη θα είναι λέξεις κλειδιά της Σεφίρας, στη δεύτερη λέξεις κλειδιά της Παρθένου και στην 3η λέξεις κλειδιά του 11ου οίκου.



Μία λοιπόν Σελήνη στη Παρθένο στο φόντο της 9ης Σεφίρας μπορεί να λειτουργήσει ως εξής:

Οι στόχοι του ανθρώπου είναι πρακτικοί και ρεαλιστικοί και για την πραγματοποίησή τους δε δρα ατομικά αλλά συλλογικά, είτε με κάποιους άλλους ανθρώπους είτε με μία ομάδα.

Στόχοι που έχουν να κάνουν με τον χώρο του συνδικαλισμού ή της πολιτικής.

Στόχοι που έχουν να κάνουν με πρωτοποριακά θέματα.

Στόχοι πολύ πρωτοποριακοί που πολλές φορές δεν πραγματοποιούνται λόγω συντηρητισμού (γι’ αυτό ένα τέτοιο άτομο πρέπει να πηγαίνει σιγά - σιγά στην πραγματοποίηση τολμηρών στόχων).

Στόχοι που αποσκοπούν επιτυχία σε θέματα εργασίας, σε θέματα συνδικαλισμού και πολιτικής.

Μεγάλη μυστικοπάθεια σε θέματα που αφορούν εργασία, υγεία· θα μπορούσε π.χ. να είχε κάποιες ενοχλήσεις και να μην το πει σε κανέναν· αν μετέχει σε μία ομάδα δεν συζητά ποτέ θέματα της ομάδας, δεν λέει ποτέ μυστικά των φίλων αλλά ούτε και ανακοινώνει τους στόχους και τα όνειρά του.

Μεγάλες φοβίες για ανασφάλεια σε θέματα υγείας και εργασίας που όμως δεν τις εξωτερικεύει τις κρατά μυστικές.

Η διαίσθηση μπορεί να αναπτυχθεί όταν εμπλακεί σε πρωτοποριακούς συλλογικούς χώρους που συνδέονται με αυτήν την ψυχική ικανότητα· ποτέ όμως δεν θα εμπιστευθεί απόλυτα την διαίσθησή του, αν δεν έχει και ορθολογιστικές εγγυήσεις.

Επιθυμεί στο χώρο της καθημερινής του ζωής να υπάρχει καθαριότητα και τάξη, να τηρούνται οπωσδήποτε οι κανόνες της υγιεινής.

Στους συλλογικούς χώρους που μετέχει θέλει να έχει πάντα τον έλεγχο, το κάθε τι θα το περνά από κριτικό έλεγχο.

Η φαντασία θα είναι ελεγχόμενη, θα αξιοποιεί περισσότερο τη λογική παρά την φαντασία και σίγουρα η φαντασία δεν είναι ποτέ ανεξέλεγκτη.

Θα προχωρήσει σε εμπειρίες δυνατές σε επίπεδο ψυχικό μόνο σε πλαίσια ομάδας ή μαζί με κάποιο φιλικό πρόσωπο και ποτέ μόνος του.

Στόχοι που επιδιώκουν κάθαρση σε όλα τα επίπεδα, π.χ. μπορεί να μην ανέχεται ότι θεωρεί πως μπορεί να «λερώσει» κυριολεκτικά ή μεταφορικά, γι αυτό μπορεί να οδηγηθεί και σε μορφές ρατσισμού, μιας και ο ρατσισμός επιδιώκει πάντα τη «κάθαρση», την εξαφάνιση των «μιασμάτων»· μην ξεχνάμε πως ο Χίτλερ στο Δραγωνικό του ωροσκόπιο είχε πολλούς πλανήτες στην Παρθένο (για την σχέση Παρθένου και ρατσισμού βλ. Χρ. Παΐζη, «Καρμική και Δραγώνιος Αστρολογία», ΑΛΣ, Αθήνα 2008). Επίσης αυτή η μανία για κάθαρση μπορεί να οδηγήσει και σε αναστολές ερωτικές από φόβο μήπως ‘’λερωθεί’’ ερχόμενος σε επαφή με το σώμα της άλλης πλευράς.

Γενικά η Σεφίρα αυτή μέσα από την Παρθένο στον 11ο δείχνει πως οι στόχοι του ανθρώπου μπορούν να πραγματωθούν όταν εφαρμόζεται το σοφό αρχαίο ρητό «σπεύδε βραδέως», όπου το «σπεύδε» συνδέεται με την πρωτοπορία του 11ου Υδροχοϊκού οίκου και το «βραδέως» με τον συντηρητισμό της Παρθένου. Δηλαδή το άτομο αισθάνεται καλά όταν βάζει στόχους ρεαλιστικούς και που τους πραγματώνει με την βοήθεια κάποιου προσώπου από το φιλικό περιβάλλον.

Αποδοχή συντηρητικών πολιτικών απόψεων.

Αυτά λοιπόν για την 9η Σεφίρα, την Σεφίρα της Σελήνης. Η επαφή με το συλλογικό ασυνείδητο που είναι χαρακτηριστικό αυτής της Σεφίρας ευνοείται όταν η Σελήνη είναι στο Σκορπιό, μιας και ο Πλούτωνας, κυβερνήτης του Σκορπιού, έχει να κάνει με το βάθος αλλά και τις μάζες.

Ευνοϊκή πάλι θέση είναι στους Ιχθύες, τους οποίους εσωτερικά κυβερνά ο Πλούτωνας, αλλά και σε κάθε περίπτωση που η Σελήνη βρίσκεται σε επαφή με τον Πλούτωνας (αυτό προϋποθέτει γνώσεις Αστρολογίας).