Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΩΡΙΑΙΑ – ΘΕΜΑ ΑΠΙΣΤΙΑΣ



Μας ρώτησε νεαρά η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα στην σχέση της, μιας και ο ‘’καλός’’ της είχε αρχίσει το τελευταίο καιρό να αποστασιοποιείται από κοντά της και να εμφανίζει απόμακρη συμπεριφορά.

Γιατί είναι απόμακρος;
Με απατάει ο σύντροφος μου;

Τα χωροχρονικα στοιχεία που χρειαζόμασταν :

Αθήνα, 23/1/2011, 5:02 μμ



Ας ξεκινήσουμε με την τοποθέτηση των δεικτών

  • Σελήνη αλλά και Ήλιος η ερωτώσα (μιας και το ζώδιο του Λέοντος εμπεριέχεται κατά τα2/3 μέσα στον 1ο οίκο, ούτως ώστε να μην μπορεί να αγνοηθεί στην εξέταση του θέματος)
  • Κρόνος ο σύντροφος

Ας δούμε λίγο την κατάσταση των εμπλεκόμενων μερών πριν προχωρήσουμε στην απάντηση του ερωτήματος

Η ακμή του 1ου οίκου βρίσκεται στον Καρκίνο. Ας δούμε τι μας λέει η παρουσία του ζώδιου του Καρκίνου στον ωροσκόπο για την ίδια την ερωτώσα, τη στιγμή της ερώτησης και για το συγκεκριμένο θέμα που ρωτάει. Όταν στην Ωριαία ο δείκτης δηλώνεται από τον Καρκίνο, δείχνει πως το συναίσθημα παίζει καθοριστικό ρόλο. Και όντως η ερωτώσα βρισκόταν σε ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση (την οποία όμως κρύβει – Καρκίνος) την ώρα της τοποθέτησης της ερώτησης.

Σελήνη στη Παρθένο και στον 3 οίκο (οίκο της χαράς της). Μια Σελήνη κάκιστα βαθμολογημένη (-5) και στην πτώση της Αφροδίτης. Μια Σελήνη που θέλει (χαρά της Σελήνης – 3 οίκος) να μιλήσει ερωτικά’’ (Αφροδίτη) με το σύντροφο, αλλά δεν μπορεί.
Εκεί που βρίσκεται η Σελήνη αγαπά τον Ερμή , απεχθάνεται τον Δία και μισεί την Αφροδίτη.

Αλλά και ο έτερος δείκτης της ερωτώσας, ο Ήλιος, είναι ακόμα χειρότερα βαθμολογημένος (-10). Αδύναμος από ζώδιο αλλά και πτωτικός από οίκο  , λατρεύει τον Κρόνο αλλά αυτός είναι παντελώς αδιάφορος για τον Ήλιο. Επιπρόσθετα η παρουσία του Ήλιου (δευτέρου δείκτη της ερωτώσας) μέσα στον οίκο του συντρόφου μας δείχνει ξεκάθαρα πόσο πολύ αυτή νοιάζεται γι αυτόν.

Η εξέταση των θεμελιωδών δυνάμεων αλλά και των υποδοχών των δεικτών της ερωτώσας μας περιγράφει επακριβώς το πρόβλημα. Η ερωτώσα επιθυμεί τον σύντροφο αλλά αυτός στη καλύτερη περίπτωση αδιαφορεί.

Ας δούμε και την κατάσταση του συντρόφου. Ακμή 7ου στην 27η του Αιγόκερω (μοίρα βίας, πονηριάς και ιδιοτέλειας και πάνω στην απόλυτη έξαρση του Άρη) και τα 2/3 του ζωδίου του Υδροχόου εμπεριεχόμενα. Δείκτης του ο Κρόνος. Άριστα βαθμολογημένος (+8) μιας και βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσης του, το Ζυγό, στη τριπλότητα και τα πρόσωπα του. Βρίσκεται δε τοποθετημένος στο 10ο του συντρόφου (10ος του 7ου δηλαδή 4ος του ωριαίου χάρτη). Αυτό σε συνδυασμό με την έξαρση του Κρόνου μας λέει ότι ο σύντροφος είναι ‘’επηρμένος’’ σε σχέση με τον εαυτό του και το μόνο το οποίο τον απασχολεί είναι η καριέρα του και τα επαγγελματικά του (ο του 1ου στον 10ο). Παράλληλα ο Κρόνος (δείκτης του συντρόφου) ευρισκόμενος στον 4ο του χάρτη μας δείχνει ότι ο σύντροφος μπαίνει στο σπίτι της ερωτώσας.

Εκεί που βρίσκεται ο Κρόνος είναι αδιάφορος για τη Σελήνη και περιφρονεί τον Ήλιο. 

Αυτό μας λέει ότι ο σύντροφος δεν ενδιαφέρεται στη καλύτερη των περιπτώσεων για την ερωτώσα, σίγουρα πάντως δεν την αγαπάει.  

Αφού είδαμε την κατάσταση των εμπλεκόμενων μερών, πάμε να απαντήσουμε στο βασικότερο ερώτημα της ερώτησης, αυτό της απιστίας.

Η απιστία δεν είναι σημερινό φαινόμενο, ταλαιπωρεί το ανθρώπινο γένος από πολύ παλιά. Ας ανατρέξουμε στην μυθολογία μας για να θυμηθούμε τι τράβηξε η Ήρα από τον Δία, αλλά και ο Ήφαιστος από την Αφροδίτη, μιας και το φαινόμενο αυτό δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στα φύλα.

Σε ένα τόσο πανάρχαιο πρόβλημα των ανθρώπων, οι μεγάλοι δάσκαλοι της Ωριαίας όπως ο W. Lilly, εντρύφησαν ιδιαίτερα. Έδωσαν έτσι στις επόμενες γενιές τα απαραίτητα εργαλεία για την διερεύνηση των υποψιών τους με τη χρήση της Βασίλισσας των Εσωτερικών Τεχνών, της Αστρολογίας.

Παραθέτουμε αυτολεξεί απόσπασμα από το έργο του Christian Astrology (2nd Edition, London 1659) με το τρόπο χειρισμού αναλόγων ερωτήσεων από τον μεγάλο Αστρολόγο. Παρατίθεται το κείμενο σε μετάφραση στα Νέα Ελληνικά από το βιβλίο Η Τεχνική της Ωριαίας Αστρολογίας. – Εκδόσεις Cosmic Patterns 2004.

Δείτε εάν ο Άρης είναι στον 7ο οίκο, ώστε να μην είναι στο δικό του οίκο, τότε δεν έχει κανένα: Εάν ο Κρόνος είναι εκεί αγαπά κάποιον αλλά δεν ξάπλωσε μαζί του: Εάν ο Δίας είναι εκεί θέλει πολύ προσπάθεια για να είναι τίμια,. εάν Αφροδίτη είναι εκεί, είναι εύθυμη, είναι παιχνιδιάρα, αλλά δεν έχει απατήσει: εάν ο Ερμής είναι εκεί είχε έναν φίλο αλλά δεν έχει τώρα, εάν η Σελήνη είναι εκεί δεν είχε μέχρι τώρα κανένα , αλλά θα έχει και θα είναι κοινός : Εάν ο Ήλιος ή ο Βόρειος Δεσμός είναι εκεί είναι αδιάφθορη και δεν έχει κανένα φίλο: Μετά από τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κρίνετε τα των φίλων, ή του άνδρα, όταν προτείνει η γυναίκα την ερώτηση.


 ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Ήλιος αδύναμος από ζώδιο και πτωτικός από οίκο , στον 7ο όπως μας λέει και ο Lilly δεν συνηγορεί στο να υποψιαστούμε την πράξη της απιστίας. Ο δείκτης του συντρόφου Κρόνος  ‘’επηρμένος’’ αφού βρίσκεται στην έξαρση του , θέση η οποία σημειωτέον δεν ήταν αρεστή στον Lilly για ένα πλανήτη – κάτι το οποίο θα εξηγήσουμε σε επόμενο άρθρο μας-  και το μόνο το οποίο τον απασχολεί είναι η καριέρα του και τα επαγγελματικά του (ο του 1ου στον 10ο).

Η έλλειψη υποδοχών του Κρόνου με τον κύριο δείκτη της ερωτώσας την Σελήνη και η ‘’περιφρόνηση’’ του προς τον έτερο δείκτη της τον Ήλιο μας λέει πολύ απλά ότι η σχέση αυτή έκλεισε το κύκλο της , μιας που ο σύντροφος ‘’βαρέθηκε’’ και έχει άλλα προβλήματα,  ζωτικότερης σημασίας που τον απασχολούν .

Πράγματι σε διάστημα περίπου ενός μήνα σε κοινωνική εκδήλωση στην οποία τυχαία συναντήσαμε την ερωτώσα μας ενημέρωσε για την ορθότητα της πρόβλεψης και την οριστική απομάκρυνση του συντρόφου για τον οποίο τέθηκε η ερώτηση.