Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ



Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 27.9.2011, ώρα 2.09μ.μ. (θερινή ώρα) στην 4ο Ζυγού σε ακριβέστατο τετράγωνο με Πλούτωνα και αντίθεση σχεδόν ακριβή (στο όριο της μοίρας) με τον Ουρανό, έχουμε δηλαδή σχηματισμό «Ταυ» τετραγώνου, στον οποίο μετέχει και ο Ερμής κάνοντας ακριβέστατη αντίθεση με τον Ουρανό. Την ίδια μέρα η Αφροδίτη στις 15ο Ζυγού, σε σύνοδο με Κρόνο στις 18ο Ζυγού και σε άριστες όψεις τριγώνου-εξαγώνου με τους Δεσμούς της Σελήνης (που είναι στις 17ο Τοξότη – Διδύμων). Ο Άρης από τις 5ο Λέοντα κάνει καλές όψεις εξαγώνου με τη Νέα Σελήνη αλλά και μια ακριβέστατη 150ο με τον Πλούτωνα, που είναι στις 4ο του Αιγόκερω.




Εξαιρετικά αξιοσημείωτο θεωρούμε το ότι το M/C του Ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για τη Νέα Σελήνη είναι στις 18ο Ζυγού, σε ακριβέστατη σύνοδο με Κρόνο και πάνω στο σκληρό μεσοδιάστημα Άρη/ Πλούτωνα, που συνδέεται με βία και πόλεμο κάθε μορφής. Επίσης ο Ωροσκόπος βρίσκεται στις 27ο Τοξότη, με αντισκιά πάνω στον Πλούτωνα αλλά και στο «μοιραίο» μεσοδιάστημα Πλούτωνα/ Β. Δεσμού, ενώ ακριβώς απέναντι από τον Asc βρίσκεται ο υποθετικός πλανήτης Hades της Uranian Σχολής (τη λειτουργικότητα αυτών των υποθετικών πλανητών την έχουμε πολλές φορές επισημάνει και την έχουμε δει να λειτουργεί στην πράξη), που συνδέεται με οτιδήποτε σκοτεινό, βρώμικο αλλά, κυρίως, με φτώχεια. Ας προσέξουμε ακόμα πως M/C, Κρόνος της Νέας Σελήνης με κόντρα - αντισκιά είναι πάνω στον άξονα της αποδόμησης και του θανάτου (Άρης/ Κρόνος) και ο Άρης είναι πάνω στον άξονα της «κατάλυσης εξουσίας», τον άξονα Κρόνο/ Πλούτωνα, με αντισκιά· εμπλέκεται επίσης και με τον υποθετικό πλανήτη Admetos, που συνδέεται με αποσύνθεση. Έχουμε λοιπόν αυτή τη βόμβα – ημέρα, 3 «Ταυ» σε παρορμητικά ζώδια που είναι:

α. Ήλιος, Ουρανός, Πλούτωνας
β. Σελήνη, Ουρανός, Πλούτωνας
γ. Ερμής, Ουρανός, Πλούτωνας



Υπόψη πως «κορυφή» και στα 3 «ταυ» είναι ο Πλούτωνας, ο πλανήτης της αποδόμησης, της μεταμόρφωσης και της αλλαγής.

Ας τα δούμε όμως όλα αυτά ένα προς ένα:

Αρχικά θέλουμε να θυμίσουμε, απλώς για λόγους στατιστικής, πως ακριβώς ίδια Νέα Σελήνη είχαμε και το Σεπτέμβρη του 2000, που είχαμε το ναυάγιο του Σάμινα στην Πάρο· φαίνεται πως η 4ο Ζυγού, επειδή έχει αντίθεση με τον Πλούτωνα της Ελλάδας και τετράγωνο με το Δία της, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τη χώρα. Υπόψη πως τότε η Νέα Σελήνη είχε ακριβέστατο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, ενώ τώρα έχει σκληρές εμπλοκές με Ουρανό, Πλούτωνα (πάντως και τότε, παρά τα τρίγωνά της με τον Ποσειδώνα, την εκτιμούσαμε ως βαριά, είχαμε μάλιστα γράψει και τη λέξη «ναυάγια», βλ. «Αστρολόγο», τεύχος Οκτώβρη 2000).

Η Νέα Σελήνη σε εμπλοκή με τον Πλούτωνα, δείχνει κάποιες αλλαγές περιστάσεων, χωρισμούς, κρίση σε σχέσεις.

Η εμπλοκή της με τον Ουρανό δείχνει κάποια μορφή ανταρσίας, δυσκολία προσαρμογής, ξαφνικά γεγονότα, ξαφνικές διαμάχες, συγκρούσεις, ανατροπές κοινωνικές.

Όλο το «Ταυ» της Νέας Σελήνης με Ουρανό/Πλούτωνα είναι ένδειξη για υπερβολική νευρική ένταση, για κάποιο «ξέσπασμα», ακόμη και για φαινόμενα βίας. Όπως κατά λέξη γράφουν τα βιβλία Αστρολογίας, που αναλύουν αυτή την εμπλοκή: «ανησυχία, τόλμη, θάρρος, αυθάδεια, το να επιφέρεις αλλαγές ακόμα και με τη χρήση βίας».

Η εμπλοκή του Ερμή με Ουρανό/Πλούτωνα είναι ένδειξη ενασχόλησης με καινούργια πράγματα, είναι όμως και επικίνδυνη ένδειξη για δυναμικά γεγονότα στα οποία μπορεί κυρίως να μετέχουν νέοι άνθρωποι (μην ξεχνάμε πως ο Ερμής είναι ο κατεξοχήν δείκτης της νεότητας), καθώς επίσης και ένδειξη για ξαφνικά εκρηκτικά νέα. Πάντως, η ακριβέστατη αντίθεση Ερμή/Ουρανού είναι το hot point αυτής της Νέας Σελήνης, δείχνει εκκεντρικές, παράξενες, ιδιόρρυθμες ενέργειες, αναταραχή, έξαψη, υπερδιέργεση, αναστάτωση, πολύ περισσότερο που στην αντίθεση αυτή παρεμβαίνει και ο Πλούτωνας που δίνει στην αντίθεση Ερμή - Ουρανού μία παράμετρο «ακρότητας», που μπορεί να εκφραστεί με «υπερτεντωμένα, υπερευεθισμένα ή υπερφορτωμένα νεύρα», όπως κατά λέξη γράφει γι’ αυτό το συνδυασμό ο R. Ebertin.

Ο Ωροσκόπος της Ν. Σελήνης σε εμπλοκή με Πλούτωνα/ Β. Δεσμό συνηγορεί για δραστική αλλαγή σε συνθήκες ζωής αλλά και για τεταμένες σχέσεις.

Φυσικά Ν. Σελήνη στο Ζυγό πάντα συνδέεται με πολιτική, συνεργασίες, αλλά και... ανατροπή ισορροπιών, ειδικά αν έχει τόσο βαριά δυναμική όπως αυτή.

Η Νέα Σελήνη στον 5ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας δείχνει σημαντικά δρώμενα στα οποία κυρίως μετέχουν νέοι. Ίσως, επίσης, να είναι δείκτης σημαντικών γεγονότων για κάποιο πρόσωπο της τέχνης ή ακόμα και για κορυφαία πρόσωπα του Κράτους (ο 5ος, το χουμε ξαναγράψει, είναι ο 8ος του 10ου).

Άρης σε εμπλοκή με Κρόνο/Πλούτωνα είναι σαφής ένδειξη σκληρότητας, πολύ περισσότερο που ο Άρης έχει σκληρή όψη 45ο και 135ο με Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας και Σελήνη της Ελλάδας, κάτι που μπορεί να δηλώνει διαταραχές και φασαρίες, διακοπή συνεργασίας, διαταραχή σε κάποια σχέση.

Κρόνος και M/C σε εμπλοκή με τον άξονα της βίας και του πολέμου, τον άξονα Άρη/ Πλούτωνα, μπορεί να δηλώνει ιδιαίτερα βίαια γεγονότα, επεμβάσεις κάθε μορφής αλλά και κινδύνους από δυνάμεις που, κάποιες φορές, είναι πολύ ισχυρές και δοκιμάζουν την αντοχή των άλλων.

Αυτά για τη Νέα Σελήνη, που τη θεωρούμε ιδιαίτερα εκρηκτική.