Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΩΡΙΑΙΑ – ΘΕΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ



Ένας καλός μας φίλος, μας είχε πραγματοποιήσει μια εργασία για μια μεγάλη εταιρεία, και αναρωτιόνταν αν θα πάρει τα οφειλόμενα χρήματα του από την συνεργασία αυτή. Με τα ‘’κανόνια’’ που βαράνε στην αγορά, καμία εταιρεία χρηματοπιστωτικών συμβουλών, δεν μπορεί να δώσει επαρκείς πληροφορίες για τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες των εταιρειών. Έτσι λοιπόν ο φίλος μας, εραστής της Αστρολογίας και αυτός, προτίμησε σαφώς την απάντηση που θα έδινε στο ερώτημα του, ένας Ωριαίος χάρτης. Έτσι λοιπόν ήρθε και μας ρώτησε:

Θα εισπράξω τα χρήματα που μου χρωστάνε;

Τα χωρόχρονικά στοιχεία που μας προσδιόριζαν την ερώτηση ήταν:

Αθήνα, 5/5/2011, 8:20 μμ



Πράγματι μια κλασσική ωριαία του άξονα 2ου 8ου . μεταβίβαση δηλαδή οικονομικών πόρων από την ‘’τσέπη’’ της εταιρείας στη ‘’τσέπη’’ του ερωτώντα.

Πάμε να ορίσουμε τους δείκτες των εμπλεκομένων μερών, για να ξεκινήσουμε την έρευνα μας

  • Δείκτης του ερωτώντος, μιας και η ακμή του 1ου βρίσκεται στο Σκορπιό, ο Άρης.
  • Δείκτης των οικονομικών του ερωτώντος, η ‘’τσέπη’’ του δηλαδή, μιας και η ακμή 2ου, βρίσκεται στο Τοξότη, ο Δίας.
  • Δείκτης της εταιρείας η Αφροδίτη. μιας και η ακμή 7ου βρίσκεται στο Ζυγό.
  • Δείκτης των οικονομικών της εταιρείας , ο 2ος παράγωγος του 7ου, ο 8ος δηλαδή του χάρτη. Ακμή στους Διδύμους άρα δείκτης Ερμής.
  
Όπως θα έχετε ήδη παρατηρήσει στην μεθοδολογία ανάπτυξης των ερωτημάτων μας, πάντα ξεκινούμε με την εξέταση της παρούσας κατάστασης των εμπλεκόμενων μερών.

Δείκτης του ερωτώντος ο Άρης. Ένας Άρης πανίσχυρος μιας και αφενός βρίσκεται στην θέση του, στον Κριό, αφετέρου δε βρίσκεται στον οίκο της χαράς του, τον 6ο. Όμως ο συγκεκριμένος Άρης βρίσκεται και πάνω σε κρίσιμη μοίρα , την 25η των παρορμητικών. Κρίσιμη μοίρα, φύσεως Αφροδίτης, η οποία εκτός από φυσικός δείκτης των οικονομικών σε ένα ωριαίο χάρτη, είναι και δείκτης της εταιρείας, όπως ήδη έχουμε αναφέρει. Μια πρώτη καταγραφή ότι ο ερωτών ανησυχεί πράγματι, για κάποιο λόγο, για την οικονομική φερεγγυότητα της εταιρείας και επομένως και για την είσπραξη των χρημάτων του.

Δείκτης των οικονομικών του ερωτώντος, ο Δίας, ευρισκόμενος και αυτός στο Κριό και μάλιστα με σχετικές δυνάμεις, μιας και ο Δίας εδώ βρίσκεται στην τριπλότητα του. Αυτό μας λέει ότι ο ερωτών οικονομικά δεν βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, παρόλο την οικονομική λαίλαπα που μαίνεται γύρω μας, και ότι η είσπραξη των χρημάτων, είναι γι’ αυτόν, συν τοις άλλοις, και θέμα αναγνώρισης (Δίας).

Το ‘’κάψιμο’’ Διός από τον Ήλιο μας δείχνει την αγωνία του ερωτώντος για την είσπραξη των χρημάτων του. Ένα σημάδι που χρήζει παρατήρησης είναι το γεγονός ότι εντός του 2ου οίκου του ερωτώντος, βρίσκεται ο ευνοϊκός Βόρειος Δεσμός, κάτι το οποίο αποτελεί, ένα πρώτο, μικρό είναι η αλήθεια, ενθαρρυντικό σημάδι, ότι τα οικονομικά του, άρα και η είσπραξη των οφειλομένων, θα πάνε καλά.

Δείκτης της εταιρείας η Αφροδίτη. Μια Αφροδίτη αδύναμη στο Κριό, άρα σωστά ο φίλος μας ανησυχεί, θα έλεγε κάποιος βιαστικός. Είναι όμως έτσι; Όχι βέβαια, γιατί μια προσεκτικότερη ματιά θα μας δείξει ότι η συγκεκριμένη Αφροδίτη βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ήλιο. Μια αμοιβαία υποδοχή τόσο από θεμελιώδεις δυνάμεις (ο ένας στο ζώδιο του άλλου), όσο και από συμπτωματικές (ο ένας στον οίκο του άλλου). Η αμοιβαία αυτή υποδοχή, καθιστά τους δυο πλανήτες πανίσχυρους και άρα ενδυναμώνει ότι υποδεικνύουν σαν δείκτες εντός του ωριαίου χάρτη. Επιπρόσθετα η συγκεκριμένη αυτή Αφροδίτη βρίσκεται επάνω στην απόλυτη έξαρση του Ήλιου. Άρα η εταιρεία είναι καλά, στέκει σε καλές βάσεις, και ένας από τους βασικούς λόγους ανησυχίας του φίλου μας δείχνει να εκλείπει.

Δείκτης των οικονομικών της εταιρείας, ο Ερμής. Ένας Ερμής στο Κριό, ο οποίος μπορεί ναι μεν να στερείται ουσιωδών θεμελιωδών δυνάμεων , δεν είναι όμως και τελείως αδύναμος, μιας που όντας και αυτός σε σύνοδο με την ‘’πανίσχυρη’’ όπως είδαμε Αφροδίτη και όντας πάνω στην απόλυτη έξαρση του Ηλίου, δείχνει να παίρνει κάτι από την δύναμη τους. Το ‘’κάψιμο’’ του από τον Ήλιο δείχνει κάποιες πιθανές οικονομικές δυσχέρειες της εταιρείας, οι οποίες μπορεί να ‘’ακούστηκαν’’(Ερμής), κάτι το οποίο και οδήγησε τον φίλο μας να αγχωθεί και ως εκ τούτου να θέσει το ερώτημα του.

Όμως το βασικό ερώτημα του χάρτη είναι, αν ο φίλος μας θα εισπράξει τα οφειλόμενα σε αυτόν χρήματα. Για να δώσουμε την απάντηση μας, θα πάμε να δούμε τις ‘’τσέπες’’ των εμπλεκομένων και τις σχέσεις που αναπτύσσουν. Και αυτό θα το επιτύχουμε ελέγχοντας τις μεταξύ τους υποδοχές και αν αυτές στηρίζονται από όψεις.

Ο Ερμής (δείκτης των οικονομικών της εταιρείας) εκεί που βρίσκεται αγαπάει προφανώς τον Άρη (τον ερωτώντα). Αγαπάει όμως και τον Δία (λόγω τριπλότητας). Ο δε Ερμής πρόκειται σύντομα να κάνει σύνοδο ακριβείας τόσο με τον Άρη όσο και με τον Δία. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι τα λεφτά της εταιρείας πάνε στον ερωτώντα και στην τσέπη του. Επιπρόσθετα, το γεγονός ότι ο Ερμής θα κάνει σύνοδο και με την ακμή 4ου – το τέλος της υπόθεσης – χωρίς ωστόσο να πραγματοποιεί αρνητική όψη, για την ακρίβεια καμία όψη, με το Κρόνο, τον όποιο ‘’μισεί’’, έρχεται να επισφραγίσει το τέλος της αγωνίας του φίλου μας για την είσπραξη των χρημάτων του.

Πράγματι μετά από δυο ημέρες ο φίλος μας εισέπραξε κανονικά τα χρήματα του χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.