Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη Νέα Σελήνη - Εξουσία και παρασκήνιο σε χειμωνιάτικο φόντο


Η Νέα Σελήνη γίνεται ακριβώς λίγες ώρες πριν τα Χριστούγεννα, στις 24 Δεκέμβρη 2011, ώρα 20.05, στη 2ο του Αιγόκερω, σε τετράγωνο με Ουρανό (που είναι σχεδόν στην 1ο του Κριού) και σύνοδο με Πλούτωνα, που είναι στις 7ο Αιγόκερω.


Έχει βέβαια και τρίγωνο με Δία, που είναι στις 0ο Ταύρου και αυτό είναι και το θετικό στοιχείο αυτής της Νέας Σελήνης, πολύ περισσότερο που ο Δίας είναι και πάνω στο μεσουράνημα του Ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης. Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης είναι στις 9ο Λέοντα, απέναντι από το M/C της Ελλάδας, ακριβώς στο «υπόγειο» (ακμή 4ου οίκου του ωροσκοπίου της χώρας) και στο γενέθλιο μεσοδιάστημα Άρη/ Πλούτωνα, το οποίο είναι σε σύνοδο με τον υποθετικό πλανήτη Admetos, που συνδέεται με ακινησία και παγωμάρα.



Την ίδια μέρα έχουμε το τρίγωνο Κρόνου/ Ποσειδώνα, που θα διαρκεί όλο το Γενάρη, την Αφροδίτη στις 4ο Υδροχόου σε όψεις 45ο και 135ο με Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας και ο Άρης στις 18ο Παρθένου κι αυτός σε επαφή με Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας, αλλά και τετράγωνο με τη Σελήνη της. Ο Ερμής στις 10ο Τοξότη, σε εμπλοκή με βαριά μεσοδιαστήματα Γενέθλιου και Προχωρημένου Ωροσκοπίου της Ελλάδας, σε θέση αδυναμίας και σε σημείο που μέσα στη χρονιά (2011) «τραυματίστηκε» από ηλιακή έκλειψη (Ιούνης ’11).

Οι Δεσμοί της Σελήνης τέλος σε «αμεσότατη» εμπλοκή με τον Άρη της Ελλάδας αλλά και με καλές όψεις με Ήλιο, Κρόνο της Ελλάδας.

Πολύ βαρύ πάντως στοιχείο της ημέρας είναι η εμπλοκή του Πλούτωνα με τον άξονα Άρη/ Κρόνου (θάνατος, αποδόμηση) και με το Δία και τον Πλούτωνα της Ελλάδας. Ο άξονας επίσης της βίας (Άρης/ Πλούτωνας) είναι σε εμπλοκή με Ήλιο/ Κρόνο της Ελλάδας. Ακόμα ο άξονας της «κατάλυσης εξουσίας» (Κρόνος/ Πλούτωνας)  είναι ακριβώς στον ωροσκόπο της Ελλάδας, ενώ οι άξονες της επανάστασης (Άρης/ Ουρανός και Ουρανός / Ποσειδώνας) ενεργοποιούν την Αφροδίτη και τον Άρη της Ελλάδας αντίστοιχα.

«Βόμβα» μας φαίνεται αυτή η Χριστουγεννιάτικη Νέα Σελήνη, γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε όσο γίνεται να την αποκωδικοποιήσουμε προσεκτικά:

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω πάντα συνδέεται με θέματα εξουσίας, μπορεί να δηλώνει κάποια νέα δρώμενα σε επίπεδο εξουσιών κάθε μορφής· επειδή όμως εξουσία και παρασκήνιο πάνε μαζί, πολλά υπόγεια και παρασκηνιακά φαίνεται να εκκολάπτει αυτή η μυστηριώδης Νέα Σελήνη.

Η Νέα Σελήνη στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οίκο που συνδέεται με χρηματοοικονομικά αλλά και τελειώματα κάθε μορφής, είναι ένδειξη τελειωμάτων, ριζικών αλλαγών κυρίως σε τομείς που έχουν να κάνουνε με τράπεζες, δάνεια, χρηματιστήριο, πολύ περισσότερο που στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης γίνεται στον 5ο οίκο, οίκο που συνδέεται βέβαια με εκπαίδευση, νεαρά άτομα, αλλά και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις.

Ο Άρης σε εμπλοκή με Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας, είναι ένδειξη για δυναμικές ενώσεις, ανακατατάξεις σε υπάρχοντες οργανισμούς και, γενικά, δείχνει συγκρούσεις, διεκδικήσεις με τρόπο πολλές φορές ακραίο, πολύ περισσότερο που και οι διελαύνοντες Δεσμοί της Σελήνης εμπλέκονται με τον Άρη της Ελλάδας.

Άρης/ Πλούτωνας με εμπλοκή με Ήλιο - Κρόνο της Ελλάδας συνηγορεί για βία, διαταραχή, ακόμα και για φαινόμενα κατάρρευσης.

Άρης/ Κρόνος σε εμπλοκή με Πλούτωνα αλλά και Δία/ Πλούτωνα της χώρας είναι πολύ σκληρή ένδειξη που επιτείνει όλα όσα αναφέραμε παραπάνω, μπορεί να δείχνει ακόμα και κίνδυνο για κάποιο πρόσωπο της δημόσιας ζωής.

Άρης/ Ουρανός σε εμπλοκή με Αφροδίτη Ελλάδας είναι σαφέστατα δύσκολη ένδειξη για τα οικονομικά αλλά δείχνει και ισχυρή, παράφορη ευερεθιστικότητα.

Ουρανός/ Ποσειδώνας σε όψη με Άρη της Ελλάδας είναι ένδειξη κάποιας «παράλυσης» αλλά και λύπης.

Κρόνος/ Πλούτωνας σε Ωροσκόπο Ελλάδας δείχνει δύσκολες συνθήκες, χωρισμούς, λιτότητα, στέρηση.

Ερμής σε Άρη/ Κρόνο και Κρόνο / Πλούτωνα Ελλάδας δείχνει δυσάρεστα νέα, καταστάσεις που μπορεί και να αγγίζουν τα όρια της απελπισίας αλλά και καταστάσεις που απαιτούν ιδιαίτερη σοβαρότητα.

Πολύ βαριά μας φαίνεται αυτή η Νέα Σελήνη· ας ελπίσουμε το τρίγωνο της Νέας Σελήνης με το Δία να βοηθήσει ώστε οι δύσκολες δυναμικές που αναφέραμε να εκφραστούν με το λιγότερο επώδυνο τρόπο ή να βρεθεί τρόπος ώστε να τις διαχειριστούμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, πολύ περισσότερο «να κάνουμε το πένθος γεγονός αναστάσιμο» και «να βγάλουμε απ’ τα σκοτάδια φως», για να θυμηθούμε στίχους από παλιά καλά τραγούδια σπουδαίων τραγουδοποιών της χώρας μας.