Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο Eros στα ζώδια των φώτων





Eros και Καρκίνος

Ο Καρκίνος, όπως σίγουρα θα ξέρετε, είναι από τα πιο ευαίσθητα και συναισθηματικά ζώδια - όπως όλα άλλωστε τα ζώδια του νερού - μπορεί όμως, όπως έχουμε γράψει κι άλλη φορά και να δείξει απίστευτη σκληρότητα, ειδικά αν απογοητευθεί συναισθηματικά.

Μην ξεχνάτε πως το πολικό του ζώδιο είναι ο Αιγόκερως και ο δεύτερος δεκανός του Καρκίνου είναι φύσεως Σκορπιού. Γι’ αυτό και ο Eros στο ανθεκτικό αυτό ζώδιο (μη λησμονούμε πως ο κάβουρας – Καρκίνος μπορεί να επιβιώνει και στη γη και στο νερό και κουβαλά επάνω του όλο του το βιος) μπορεί να λειτουργήσει ως εξής:

Στον έρωτα καθοριστικό ρόλο έχει πάντα η συναισθηματική παράμετρος, γι’ αυτό και δεν τον ελκύουν ιδιαίτερα οι εφήμεροι και περιστασιακοί έρωτες.

Μπορεί να εξαρτηθεί υπερβολικά σε μια ερωτική σχέση, να μην μπορέσει εύκολα να την ξεπεράσει και να διατηρεί για πολλά χρόνια τη μνήμη της (μπορεί μάλιστα να φτάσει και σε ακραίες καταστάσεις, να αρνείται να κάνει άλλη σχέση γιατί μένει προσκολλημένος στην προηγούμενη· αυτό ειδικά αν η «προηγούμενη» σχέση ήταν και η πρώτη σχέση του).

Ο έρωτας είναι μέσον για εκδίπλωση των βαθύτερων στρωμάτων του ψυχισμού, δεν είναι μια απλή βιολογική λειτουργία αποφόρτισης κάτι που μπορεί να συμβαίνει περισσότερο σε ζώδια της γης.

Έντονη σεξουαλικότητα, ειδικά αν ο Eros είναι στο δεύτερο δεκανό του Καρκίνου που, όπως και παραπάνω γράψαμε, είναι φύσεως Σκορπιού.

Σε περίπτωση απόρριψης ή απογοήτευσης - εξαπάτησης το παράπονο και η γκρίνια μπορεί να είναι η πιο ήπια μορφή αντίδρασης, σε ακραία περίπτωση μπορεί να έχουμε φαινόμενα εσωστρέφειας, κατάθλιψης αλλά και μνησικακίας, εκδικητικότητα.

Έλξη προς τύπους ανθρώπων που υποβάλλουν προστατευτικότητα, συναισθηματισμό, καμιά φορά προς ανθρώπους που θυμίζουν το γονέα, ειδικά τη μητέρα (π.χ. κάποιος άνδρας να αναζητά τη μητέρα αλλά και κάποια γυναίκα να αναζητά άνδρα με «θηλυκά» στοιχεία που συνάδουν με την προσωπικότητα της μητέρας).

Φυσικά όλα τα παραπάνω ισχύουν περισσότερο αν στον Καρκίνο υπάρχουν και άλλοι πλανήτες, αν υπάρχουν πλανήτες στον 4ο οίκο (οίκο του Καρκίνου) ή αν η Σελήνη έχει δυνατές όψεις, κυρίως σύνοδο ή αντίθεση, με τον Eros.

Ας δούμε τώρα πώς λειτουργεί ο Eros στον «ερωτιάρη» και «παιχνιδιάρη» Λέοντα.

Eros και Λέων

Ο Λέων, - αν δεν το γνωρίζετε, ας το μάθετε - θεωρείται το ζώδιο που κατεξοχήν συνδέεται με ερωτικά θέματα, είναι άλλωστε το ζώδιο που ανατομικά συνδέεται με το «κέντρο» του έρωτα, την καρδιά. Γι’ αυτό και ο Eros σ’ αυτό το ερωτικό ζώδιο θα έχει ιδιαίτερη λειτουργικότητα.

Ας δούμε πως μπορεί να λειτουργήσει:

Έρωτες με ένταση και πάθος (μην ξεχνάμε, ο Λέων είναι σταθερό ζώδιο), έρωτες φλογεροί, μιας και ο Λέων είναι το κατεξοχήν ζώδιο της φωτιάς.

Ο έρωτας μπορεί να είναι πηγή δημιουργίας (μην το ξεχνάμε, η λέξη – έννοια «δημιουργία» συνδέεται κυρίως με το Λέοντα), να είναι η κινητήριος δύναμη, ώστε να εκδιπλώσει κάποιος τις δημιουργικές του ικανότητες.

Έντονο το «παιχνιδιάρικο» στοιχείο στην ερωτική σχέση, μιας και το παιχνίδι είναι συστατικό στοιχείο αυτού του ζωδίου.

Πομπώδης τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων.

Αναζήτηση σχέσης τέτοιας, που θα κολακεύει το «Εγώ» του (και από Εγώ, ο Λέων διαθέτει αρκετό...).

Θέλει ο σύντροφος να είναι εντυπωσιακός, πληθωρικός, θεωρητικός, να εντυπωσιάζει τους άλλους, αλλά συγχρόνως να είναι υπάκουος σ’ αυτόν.

Έρωτας με άτομα που... μας μοιάζουν (μην ξεχνάμε, ο Λέων είναι πάντα ναρκισσιστής), γι’ αυτό και αν συντρέχουν και πολλοί - πολλοί άλλοι παράγοντες, ο Eros στο Λέοντα (όπως και ο Άρης στο Λέοντα) μπορεί να δώσει ροπή προς αναζήτηση συντρόφου του ιδίου φύλου, μιας και έτσι επιβεβαιώνει τον ίδιο του τον εαυτό, ακόμα και στον έρωτα συν-ευρίσκεται με κάτι που είναι «σαν αυτόν».

Ρομαντικοί έρωτες, ειδικά αν ο Eros είναι στην 9ο Λέοντα, μοίρα «Ποσειδώνια» (μην ξεχνάμε πως ο Ποσειδώνας έχει έξαρση στο Λέοντα), με έντονο το ουτοπικό στοιχείο.