Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ 2012





Φτάσαμε λοιπόν και στο περίφημο 2012, τη «σημαδιακή» αυτή χρονιά για την ανθρωπότητα, χρονιά που πολλοί θεωρούν ως «Χρονιά του Πεπρωμένου».

Ας δούμε λοιπόν πως θα είναι το ετήσιο ωροσκόπιο της Ελλάδας αυτήν την τόσο φορτισμένη χρονιά

Εδώ και χρόνια εξετάζουμε τις δυναμικές του ετήσιου ωροσκοπίου της Ελλάδας με τη δοκιμασμένη μέθοδο της Ηλιακής Επιστροφής

Όσοι παρακολουθείτε από χρόνια τη δουλειά μας, θα έχετε παρατηρήσει τη λειτουργικότητα της αστρολογικής τέχνης και τεχνικής που, κάποιες φορές, όχι απλώς εντοπίζει τις τάσεις αλλά σχεδόν με ακρίβεια «φωτογραφίζει» τα γεγονότα.


Α) Το ετήσιο της Ελλάδας: Δομή και πλανήτες

Τα φετινά «γενέθλια» της Ελλάδας γίνονται στις 3 Φλεβάρη 2012, ώρα 16.35. Ο Ωροσκόπος είναι σε αναιρετική μοίρα, όπως και στο περσινό ετήσιο ωροσκόπιο της Ελλάδας, στις 29ο Καρκίνου (πέρυσι ήταν στις 29ο Κριού).


Δύο συνεχόμενες χρονιές ο Ωροσκόπος να είναι σε αναιρετική μοίρα, είναι σαφέστατη ένδειξη ‘’γυρίσματος του κοντέρ’’, αποκορύφωσης μιας κατάστασης για να την διαδεχτεί κάποια άλλη.

Από πέρυσι άλλωστε, που είχαμε όχι μόνο Ωροσκόπο αλλά και άλλους πλανήτες σε αναιρετικές μοίρες, άρχισε να αλλάζει όλο το αξιακό σύστημα της χώρας, να αλλάζουν όλοι οι τομείς της καθημερινότητας.

Το M/C είναι στις 16ο Κριού, σε πολύ ισχυρή μοίρα του ζωδιακού, μοίρα που συνδέεται με κάθε μορφή «Αρχηγίας».

Λέτε να εμφανιστεί κάποιος «αρχηγός» που θα δοκιμάσει να βγάλει το καράβι από τα βαλτόνερα; Η υπόλοιπη δυναμική του ωροσκοπίου θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες. Κανένας οίκος του ωροσκοπίου της ηλιακής επιστροφής δεν είναι ιδιαίτερα «φορτωμένος» (είδαμε τα 2 προηγούμενα χρόνια πόση σημασία έχουν οι ‘’φορτωμένοι’’ οίκοι σε ένα ωροσκόπιο, πρόπερσι ήταν φορτωμένοι οι οίκοι των οικονομικών και είχαμε τη μεγάλη οικονομική κρίση, πέρυσι ο οίκος της πολιτικής, του Κοινοβουλίου και της συλλογικής δράσης και είχαμε ανασχηματισμό, αγανακτισμένους, διαγραφές και παραιτήσεις βουλευτών).

Αυτά για τη γενική δομή του ετήσιου ωροσκοπίου, ας δούμε τώρα και τις πλανητικές θέσεις της ημέρας:

Φυσικά ο Ήλιος είναι στις 14ο Υδροχόου, χωρίς ιδιαίτερες όψεις, μόνο ένα αποκλίνον τρίγωνο και εξάγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης που, σίγουρα, είναι πολύ θετικό και ακριβώς πάνω σε δυνατά μεσοδιαστήματα, όπως το μεσοδιάστημα της σύγχυσης και των ασθενειών (Κρόνος/ Ποσειδώνας), το μεσοδιάστημα της βίας (Άρης/ Πλούτωνας) αλλά και το πολύ βαρυσήμαντο μεσοδιάστημα Β. Δεσμού/ Μεσουρανήματος, που συνδέεται με κάθε μορφή συνεργασίας.

Η Σελήνη στις 21ο Διδύμων, ακριβώς πάνω στη γενέθλια θέση της, κάτι που το θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά και πάνω στο εκπληκτικό μεσοδιάστημα Ήλιου – Δία, που δηλώνει αφθονία. Πολύ καλό σημάδι! Λέτε να υπάρξει κάποια ανάσα;

Ερμής στις 11ο Υδροχόου, «καμένος» από τον Ήλιο, ακριβώς πάνω στο M/C του γενεθλίου ωροσκοπίου της Ελλάδας, πάνω στο γενέθλιο μεσοδιάστημα Άρη/ Πλούτωνα της Ελλάδας αλλά και πάνω στον σκληρό υποθετικό Admetos που συνδέεται με κάθε μορφή ακινησίας. Δύσκολη όλη αυτή η εμπλοκή.

Αφροδίτη 24ο Ιχθύων, σχεδόν πάνω στη γενέθλια Αφροδίτη της Ελλάδας (και Σελήνη και Αφροδίτη του ετησίου πάνω στις ριζικές θέσεις τους, σίγουρα σημειολογικά λέει πολλά!) και αυτή σε εμπλοκή με Ήλιο/Δίας, αλλά και σε τετράγωνο με Σελήνη. Πολύ δυνατή αυτή η δυναμική.

Άρης στις 22ο Παρθένου σε «Ταυ» τετράγωνο με Σελήνη, Αφροδίτη (ετήσια και ριζική) αλλά και σε εμπλοκή με τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας· κι αυτός σε εμπλοκή με το άριστο μεσοδιάστημα Ήλιου/ Δία. 

Έχουμε δηλαδή ένα δυναμικό σχηματισμό «Ταυ» τετραγώνου στον οποίο συμμετέχουν 3 πλανήτες και:

α) οι 2 από τους τρεις είναι στην ίδια θέση που είχαν στο γενέθλιο (ριζικό) ωροσκόπιο της Ελλάδας
β) και οι τρεις πλανήτες εμπλέκονται με το άριστο μεσοδιάστημα Ήλιου/ Δία
γ) και οι 3 εμπλέκονται με το κάρμα, δηλαδή τους Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας.

Αυτό είναι το αίνιγμα αυτού του ετήσιου ωροσκοπίου.

Δίας στις 2ο Ταύρου σε εξάγωνο με Ποσειδώνα, που πια μπαίνει οριστικά στους Ιχθείς (συγκεκριμένα αυτή τη μέρα μπαίνει στους Ιχθείς, άλλο «σημαδιακό» στοιχείο).

Ουρανός στις 1ο Κριού, ακριβώς στο μεσοδιάστημα Δία / Ποσειδώνα, μεσοδιάστημα που συνδέεται με κάθε μορφή κερδοσκοπίας και ιδεαλισμού.

Πλούτωνας στην 8ο Αιγόκερω, με κόντρα-αντισκιά στη Σελήνη της Ελλάδας.

Πολύ περίεργος μας φαίνεται ο Κρόνος, που είναι στην αναιρετική μοίρα της 29ο Ζυγού, σε σκληρή όψη 45ο με τον Άρη της Ελλάδας αλλά και ακριβέστατο τετράγωνο με τον Ωροσκόπο της Ηλιακής επιστροφής.

Ας σημειώσουμε επίσης πως ο σκληρός άξονας Κρόνου-Πλούτωνα είναι στις 3ο Τοξότη, σε εμπλοκή με τον Ωροσκόπο της Ελλάδας και ο επίσης σκληρός άξονας Ήλιου/Κρόνου είναι στις 22ο Τοξότη, σε εμπλοκή με Σελήνη, Άρη Ελλάδας, περιορίζοντας τη θετική δυναμική του άξονα Ήλιου-Δια, που εμπλέκεται κι αυτός, όπως είδαμε, με τους παραπάνω πλανήτες.

Ας προσπαθήσουμε προσεκτικά να αποκωδικοποιήσουμε τη δυναμική αυτού του ετήσιου ωροσκοπίου, αφού τονίσουμε πως και ο Ήλιος και ο Ερμής εμπλέκονται με τον άξονα της βίας και του πολέμου (Άρης/ Πλούτωνας), ο Ήλιος με τον ετήσιο και ο Ερμής με το γενέθλιο άξονα πολέμου.

Ξανατονίζουμε πως τρεις πλανήτες του ετησίου στην ίδια θέση με το γενέθλιο είναι… πάρα πολύ και δηλώνει πως η χρονιά αυτή αφενός θα έχει ιδιαίτερη σημασία για την πορεία της χώρας αλλά και πως κάποια πράγματα γυρίζουν σε παλιότερες θέσεις τους, ξαναβρίσκουν έναν «παλιό» ρυθμό.

Ήλιος σε εμπλοκή με Άρη/ Πλούτωνα μπορεί να δηλώνει βία, διαταραχή, ξαφνικό σοκ, ακόμα και κλίμα πολεμικό ή, έστω, έντονη πολεμική.

Ήλιος σε Β. Δεσμό-Μεσουράνημα είναι ένδειξη εσωτερικών δεσμών, ενδυνάμωση σχέσεων μελών μιας κοινότητας.

Επειδή όμως ο Ήλιος στο ετήσιο ωροσκόπιο κυβερνά 2ο οίκο, οίκο χρήματος, η εμπλοκή του με Άρη/ Πλούτωνα είναι ένδειξη δυσκολιών σε θέματα οικονομικά, πολύ περισσότερο που ο Ήλιος κάνει ακριβέστατη όψη με τον υποθετικό Hades που συνδέεται κυρίως με φτώχεια.

Σελήνη σε εμπλοκή με Αφροδίτη/ Άρη είναι ένδειξη δυνατής συνεργασίας, η εμπλοκή της με Ήλιο/ Δία το επιτείνει, είναι ένδειξη ευτυχίας και χαράς· όμως η ταυτόχρονη εμπλοκή με Ήλιο/ Κρόνο δείχνει εσωστρέφεια, μοναξιά, χωρισμό. Όλο λοιπόν το «πακέτο» με το οποίο εμπλέκεται η Σελήνη, μπορεί να δηλώνει κάποια συνεργασία που να φαίνεται ευχάριστη ή και να δίνει πολλές ελπίδες, μέσα όμως σε πολύ δύσκολες συνθήκες και σε ένα, κάποιες φορές, ψυχαναγκαστικό πλαίσιο. Δείχνει επίσης πιθανές ευχάριστες καταστάσεις που, όμως, προκύπτουν μέσα από μεγάλες δυσκολίες, ανατροπές και χωρισμούς.

Αφροδίτη σε εμπλοκή με Σελήνη/ Άρη είναι ένδειξη δημιουργικότητας, δείχνει τάση ώστε κάτι να πάρει σχήμα, μορφή, να διαμορφωθεί. Η εμπλοκή με Ήλιο/ Δία συνηγορεί για επιτυχία αυτής της προσπάθειας, όμως η εμπλοκή με Ήλιο/ Κρόνο δείχνει εξαιρετικά ισχυρά μπλοκαρίσματα που λειτουργούν ανασταλτικά στην προσπάθεια για μορφοποίηση.

Άρης σε εμπλοκή με Αφροδίτη/ Σελήνη είναι ένδειξη γέννησης κάτι καινούργιου αλλά η εμπλοκή του και με Ήλιο/ Κρόνο δείχνει πάλι κάποιες εμπλοκές που μπορούν να λειτουργήσουν ανασταλτικά στην επίτευξη αυτής της προσπάθειας και κάποιες φορές δείχνει και χρήση βίας για δημιουργία νέων ποιοτήτων, κάτι σαν ‘’καισαρική τομή’’

Ερμής σε γενέθλιο Άρη/ Πλούτωνα δείχνει υπερβολικό εκνευρισμό, νευρική ερεθιστικότητα αλλά και η εμπλοκή του με το γενέθλιο M/C της Ελλάδας δείχνει κάποια αλλαγή στοχοθεσίας.

Κρόνος σε αναιρετική μοίρα σε ακριβέστατο τετράγωνο με Ωροσκόπο που είναι πάλι σε αναιρετική μοίρα, πιστεύουμε πως είναι η πιο ξεκάθαρη ένδειξη χωρισμού, «λέγοντας αντίο», όπως κατά λέξη γράφει ο R. Ebertin. Φαίνεται πως δείχνει οριστικό τελείωμα κάποιων καταστάσεων. Το ότι πάλι στο μεσοδιάστημα Κρόνου- ωροσκόπου εμπλέκεται ο Άρης της Ελλάδας είναι ένδειξη ισχυρής έντασης που μπορεί να οδηγήσει και σε δυναμική μορφή δράσης, ένδειξη εκρηκτικών καταστάσεων, χωρισμού, λύπης ακόμα και πένθους εξαιτίας κάπου θανάτου κυριολεκτικού ή μεταφορικού.

Ο Ουρανός σε ακριβέστατη εμπλοκή με Δία/ Ποσειδώνα (όψη που επηρεάζει όλη την ανθρωπότητα) δηλώνει κάποια «ανώμαλη προσγείωση» στην πραγματικότητα, ξαφνική αναγνώριση - αντιμετώπιση μιας πολύ δυσάρεστης κατάστασης.

Ποσειδώνας σε σκληρή όψη 45ο με το M/C δείχνει βέβαια κινδύνους για επιδίωξη εσφαλμένων, ουτοπικών ιδεών, κάποια κλίση προς την απάτη και την εξαπάτηση, είναι όμως δείκτης και για σοβαρές αποφάσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Αυτή σε γενικά πλαίσια είναι η δυναμική του ετήσιου ωροσκοπίου της Ελλάδας για το 2012. Ας δούμε τώρα εν τάχει και την αντιστοιχία των ετησίων αστρολογικών οίκων με τους γενέθλιους αστρολογικούς οίκους, τεχνική δοκιμασμένη που χρησιμοποιείται από όλους όσους ασκούν τις ηλιακές επιστροφές:

Β) ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΟΙΚΩΝ



Ο πρώτος ετήσιος οίκος αντιστοιχεί με 3ο γενέθλιο οίκο αλλά καταλαμβάνει και ένα τμήμα του 4ου οίκου. Αυτό μπορεί να δείχνει μια επίδραση γειτονικών κρατών στην εσωτερική πολιτική της χώρας, δηλώνει επίσης και κάποιο τελείωμα καταστάσεων, μιας και ο 4ος οίκος είναι και οίκος των «τελειωμάτων» κάθε μορφής.

Ο δεύτερος ετήσιος αντιστοιχεί σε 4ο γενέθλιο, κάτι που δείχνει μεγάλες αλλαγές σε επίπεδο οικονομικών, αλλαγές δομικού χαρακτήρα. Σαφέστατα και είναι πολύ δύσκολη ένδειξη για θέματα οικονομικά.

Ο τρίτος ετήσιος σε αντιστοιχία με 5ο γενέθλιο ένδειξη επίδρασης γειτονικών κρατών σε επίπεδο εμπορίου.

Τέταρτος ετήσιος σε 6ο γενέθλιο δείχνει αλλαγή σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής, αλλαγές σε τομείς υγείας, ασφάλειας, δημόσιας τάξης.

Πέμπτος ετήσιος σε 7ο γενέθλιο είναι ένδειξη επίδρασης άλλων κρατών σε τομείς παιδείας, τέχνης και βραχυπρόθεσμων επενδύσεων.

Έκτος ετήσιος σε 8ο γενέθλιο επιβεβαιώνει αυτό που παραπάνω γράψαμε για άρδην αλλαγή σε όλους τους τομείς της καθημερινής  ζωής.

Έβδομος ετήσιος σε 9ο γενέθλιο δείχνει ιδιαίτερη δυναμική εχθρικών κρατών ή, έστω, κρατών με εχθρική διάθεση – δείχνει επίσης νομικές εμπλοκές με άλλα κράτη.

Όγδοος ετήσιος σε 10ο γενέθλιο είναι αρκετά εύγλωττη συσχέτιση, δείχνει τελείωμα υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης.

Ένατος ετήσιος σε 11ο γενέθλιο δείχνει πως οι στόχοι του κράτους σε μεγάλο βαθμό καθορίζονται από το εξωτερικό.

Δέκατος ετήσιος σε 12ο γενέθλιο δείχνει παρασκήνιο σε επίπεδο κυβέρνησης.

Ενδέκατος ετήσιος σε πρώτο γενέθλιο δείχνει στόχους που προσανατολίζονται σε τομέα εσωτερικής πολιτικής, δείχνει επίσης πιθανή εμφάνιση νέων πολιτικών μορφωμάτων.

Δωδέκατος ετήσιος σε αντιστοιχία με πρώτο είναι δείκτης για πιθανή αποκάλυψη κρυμμένων πραγμάτων ή για δυναμική εμφάνιση προσώπων, κομμάτων και καταστάσεων που πριν ήταν στο παρασκήνιο.