Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ




Μακριά σ’ εν’ άλλο κόσμο γινηκε αυτή η αποκριά .
Το γαϊδουράκι γύριζε μες στους έρημους δρόμους
Όπου δεν ανέπνεε κανείς
………
………

Έπεφτε χιόνι γυάλινος χαρτοπόλεμος
Μάτωνε τις καρδιές…..
Μίλτος Σαχτουρης
‘’Η Αποκριά’’




Σημαδιακή αυτή η κυριακάτικη αποκριά φαίνεται να είναι. Ας δούμε την δυναμική της με βάση το ημερήσιο ωροσκόπιο που καταστρώνεται με βάση την 12η μεσημβρινή.



Ο Ωροσκόπος της ημέρας στο ΜΔ Κρόνου / Πλούτωνα που συνδέεται με δικτατορία, κατάλυση εξουσίας και κάθε μορφή περιορισμού.

Ο άξονας της βίας (Άρης/Πλούτωνας) στις 14 Σκορπιού σε τετράγωνο με το Μεσουράνημα του ημερήσιου χάρτη και τετράγωνο με Ήλιο και Κρόνο Ελλάδος



Ο άξονας του μυστηρίου (Ποσειδώνας / Πλούτωνας) βρίσκεται στις 4 Υδροχόου σε αμεσότατη εμπλοκή με τον Δια της ημέρας που είναι στις 4 Ταύρου, κάτι που μπορεί να δώσει εμφάνιση ‘’αιρετικών φαινομένων’’ , φαινομένων που ακυρώνουν κάθε συμβατικότητα, δείχνει γενικότερα ψυχικές εμπειρίες εξαιρετικά ισχυρές, προώθηση ομάδων που πριν ίσως να ήταν περιθωριακές.

Ο Άρης της ημέρας, ανάδρομος στις 20 Παρθένου, τετράγωνο με Σελήνη Ελλάδας , και στους Δεσμούς Σελήνης  της Ελλάδος , σε εμπλοκή με τον άξονα μυστηρίου (135ο ) δείχνει μια κατάσταση αδράνειας, στασιμότητας αλλά και συγχρόνως μια ισχυρή παρόρμηση για πραγματοποίηση σκοπών , δείχνει ακόμα διαταραχές και φασαρίες μέσα σε οργανισμούς, διακοπή συνεργασιών ή συνεταιρισμών 

Η Σελήνη προσεγγίζει τον Κρόνο, κάτι που δίνει μια αίσθηση βαρύτητας στην ημέρα. Υπόψη πως έχει προηγηθεί Πανσέληνος που εμπλεκόταν με τον άξονα εκρηκτικών καταστάσεων (Ουρανός/Πλούτωνας) και η επερχόμενη Νέα Σελήνη γίνεται σε ακριβείας τετράγωνο με τον Ωροσκόπο της Ελλάδας και με την εμπλοκή του Ποσειδώνα, πλανήτη της ουτοπίας.

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον εκρηκτικό Ουρανό ευνοεί κάθε μορφή νευρικής διαταραχής, δείχνει μια δύσκολη και ξαφνική γέννηση, δείχνει  επίσης φαινόμενα υπερδιέγερσης και συγκίνησης.

Ο Πλούτωνας με αντισκια πάνω στη Σελήνη της Ελλάδας σημειοδοτεί βίαιες συναισθηματικές εκρήξεις, εσωτερικές συγκρούσεις, αιφνίδιες αλλαγές και ασυνήθιστες εμπειρίες .

Οι Δεσμοί Σελήνης της ημέρας βρίσκονται σχεδόν πάνω στον άξονα Κρόνου/Πλούτωνα της Ελλάδας αλλά και πάνω στον άξονα εξασθένησης (Άρης/Ποσειδώνας) της ημέρας, κάτι που μπορεί να δηλώνει μια κατάσταση παράλυσης και απροθυμίας για συνεργασία , οξυθυμίας , ερεθιστικότητας, αλλά και σημειοδοτεί πολύ έντονα την φτώχια του λαού , κοινό πόνο και δυσκολίες με πολλούς ανθρώπους.

Τέλος ο άξονας της εξουσίας (Κρόνος/Μεσουράνημα) στις 21 Τοξότη εμπλέκεται με τη Σελήνη της Ελλάδας , με Πλούτωνα ημέρας (με αντισκια),  κάτι που δείχνει αφενός μεν λύπη και μελαγχολία, αφετέρου έναν ‘’αγώνα που προέρχεται από το πεπρωμένο’’ όπως κατά λέξη γράφει η κοσμοβιολογία  για όλη αυτή τη δυναμική .

Ο Άρης με αντισκια εμπλέκεται με ακρίβεια με τον άξονα θανάτου, κάτι που ευνοεί μορφές βίας αλλά και δείχνει ‘’άσπλαχνο αγώνα για άνοδο και προαγωγή στη ζωή’’.

Αυτά δείχνει η αστρολογική τασιολογική δυναμική , η ίδια η ημέρα θα μας αποκαλύψει τη δυναμική της.

Άλλωστε όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός  ‘’Κυριακή κοντή γιορτή’’.