Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΕΛΣΟΥ – 6η ΚΑΡΤΑ CONJUNCTIO





Η 6η κάρτα ονομάζεται Conjunctio που σημαίνει ένωση· η έννοια με την οποία συνδέεται αυτή η κάρτα είναι η έμπνευση και αστρολογικά συνδέεται με το ζώδιο της Παρθένου.

Για να καταλάβουμε αυτή της την σύνδεση πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε υπόψιν πως η Παρθένος στην εξωτερική Αστρολογία κυβερνάται από τον Ερμή, τον κατεξοχήν διανοητικό πλανήτη, ενώ στην Εσωτερική Αστρολογία έχει ως εσωτερικό κυβερνήτη την Σελήνη και Ιεραρχικό κυβερνήτη το Δία, στη Παρθένο δηλαδή εμπλέκονται ως κυβερνήτες οι δύο διανοητικοί πλανήτες (Ερμής, Δίας) και ο πλανήτης που συνδέεται με τα νεογέννητα άτομα, η Σελήνη (λίγοι γνωρίζουν - και αυτό είναι βαθειά αρχαιοελληνική γνώση- πως κάθε πλανήτης από τους 7 κλασικούς συνδέεται με μια ηλικία του ανθρώπου, η Σελήνη με τα νεογέννητα άτομα, ο Ερμής με τα νεαρά άτομα και τέλος ο Κρόνος με τα ηλικιωμένα άτομα· αυτό είναι πολύ σημαντικό για να κατανοήσουμε και άλλες πτυχές αυτής της κάρτας).

Στη Παρθένο λοιπόν έχουμε συνύπαρξη από διακυβέρνηση των δύο δεικτών της νεαρής ηλικίας, της Σελήνης και του Ερμή, γι’ αυτό και η κάρτα αυτή που συνδέεται με το ζώδιο της Παρθένου έχει να κάνει με οτιδήποτε καινούργιο και νέο, ακόμα και με γέννηση.

Ας δούμε τώρα αναλυτικά τα θέματα αυτής της κάρτας και ας εξηγήσουμε αστρολογικά την σύνδεση αυτών των θεμάτων με την κάρτα και τις αστρολογικές παραμέτρους της:

Συνδέεται με έμπνευση, όπως είπαμε· μην ξεχνάμε πως αστρολογικά η έμπνευση συνδέεται με το ζώδιο των Ιχθύων αλλά και τον 9ο Αστρολογικό οίκο, που είναι άλλωστε ο οίκος της προφητείας και της μαντείας· 9ος οίκος και Ιχθύες όμως συνδέονται με τον Πλανήτη Δία, πλανήτη που όπως είπαμε κυβερνά ιεραρχικά την Παρθένο.

Επίσης, μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό, η Παρθένος είναι πολικό ζώδιο των Ιχθύων, του κατεξοχήν ζωδίου της έμπνευσης άρα εξηγείται πολύ καλά η σύνδεση αυτής της κάρτας με την έννοια της έμπνευσης, μιας έμπνευσης όμως που εδράζεται στο ρεαλισμό της Παρθένου και δεν έχει κανένα στοιχείο νεφελώματος.

Παρότρυνση, η κάρτα δηλαδή αυτή μας παροτρύνει να κάνουμε κάτι, γι’ αυτό και όταν ζητάμε συμβουλή αν πρέπει να κάνουμε κάτι και προκύψει αυτή η κάρτα, είναι πολύ θετικό σημάδι. Πώς συνδέεται η παρότρυνση με την Παρθένο, μην ξεχνάμε πως η Παρθένος είναι ζώδιο που συνδέεται με κίνηση, μιας και είναι ζώδιο του Ερμή, κατεξοχήν πλανήτη κίνησης και γι’ αυτό συνδέεται και με κάθε μορφή παρότρυνσης, μιας και η παρότρυνση συνδέεται με δράση· απ’ αυτήν την άποψη αφού αυτή η κάρτα παρoτρύνει σε δράση συνδέεται και με κάθε μορφή δημιουργικότητας.

Όπως είπαμε πιο πάνω η Σελήνη, εσωτερικός κυβερνήτης της Παρθένου, συνδέεται με τα νεογέννητα άτομα, γι’ αυτό και αυτή η Παρθενίσια κάρτα μπορεί να συνδέεται με κάποια γέννηση και σίγουρα είναι καλό σημάδι για ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τεκνοποίηση.

Επειδή πάλι η τεκνοποίηση συνδέεται με ερωτική πράξη, η κάρτα αυτή συνδέεται και με γέννηση ενός έρωτα.

Γενικά η κάρτα αυτή στις έννοιές της περιλαμβάνει και την γέννηση κάθε μορφής.