Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ




Η Νέα Σελήνη γίνεται σε μέρα σημειολογικά φορτισμένη, στις 21 Απρίλη, ώρα 10.18π.μ. (θερινή ώρα), στην 1ο Ταύρου.

Ο Ωροσκόπος του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης είναι στις 2ο Καρκίνου και ο Άρης από τις 3ο Παρθένου κάνει τρίγωνο στη Νέα Σελήνη.




Ο Ερμής στις 4ο Κριού σε σύνοδο με τον εκρηκτικό Ουρανό, που είναι στις 6ο Κριού είναι ο πιο «εκρηκτικός» συνδυασμός της ημέρας, πολύ περισσότερο που και οι δυο τους είναι σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που είναι στις 9ο Αιγόκερω.

Εξάγωνο με τη Νέα Σελήνη κάνει και ο Ποσειδώνας, που είναι στις 2ο Ιχθύων, κάνει όμως και σκληρή αντίθεση με τον Άρη και η αντίθεση αυτή επηρεάζει τον Ωροσκόπο του ωροσκοπίου της Ελλάδας.

Πάντως Ποσειδώνας, Άρης σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, που είναι στις 5ο του άξονα Διδύμων/ Τοξότη, σχηματίζουν ένα σταυρό στα μεταβλητά που επηρεάζει τον Ωροσκόπο της Ελλάδας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το μελετήσουμε ιδιαίτερα.

Την ίδια μέρα ο Κρόνος ανάδρομος από τις 25ο Ζυγού κάνει σκληρή όψη 135ο (ενάμιση τετράγωνο) με το M/C της Νέας Σελήνης, που είναι στις 11ο Ιχθύων. Τέλος ο Δίας από τις 17ο Ταύρου κάνει τετράγωνο με Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας.

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε μέχρι και καλή αυτή τη Νέα Σελήνη, αν δεν υπήρχε ο σταυρός στα μεταβλητά που παραπάνω εντοπίσαμε και η σκληρή σύνοδος Ερμή / Ουρανού που επηρεάζει το γενέθλιο τετράγωνο Δία/ Πλούτωνα που υπάρχει στο ωροσκόπιο της Ελλάδας.

Προβληματικό επίσης σημείο της Νέας Σελήνης θεωρούμε το ότι «κάθεται» ακριβώς πάνω στο μεσοδιάστημα της ‘’εξαπάτησης’’ Ωροσκόπου /Ποσειδώνα.

Πάντως το ότι Ήλιος / Σελήνη κάνουν τρίγωνο με Άρη αλλά και με τον Πλούτωνα (αν δώσουμε αρκετή όμως ανοχή…) είναι ένα ακόμα σημάδι που, αν δεν επιτρέπει να χαμογελάσουμε, επιτρέπει τουλάχιστον να είμαστε λιγότερο σκυθρωποί.

Ας προσπαθήσουμε τώρα να αποκωδικοποιήσουμε τη δυναμική της:

Νέα Σελήνη στον Ταύρο είναι αναμενόμενο να συνδέεται με θέματα οικονομικά, με θέματα ασφάλειας και με θέματα υλικής φύσεως.

Η Νέα Σελήνη στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οίκο του παρασκηνίου, είναι φυσικό να έχει σχέση με κάθε τι το παρασκηνιακό, με διαβουλεύσεις κάθε μορφής, ακόμα και με θέματα που συνδέονται με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε πολιτικό επίπεδο, μιας και στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε για τη Νέα Σελήνη γίνεται στον 11ο οίκο, οίκο της πολιτικής και του Κοινοβουλίου.




Επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, υποπτευόμαστε πως κατά την διάρκεια της πολλά υπόγεια και ‘’υποχθόνια’’ μπορεί να συμβούν, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά κυρίως το μετεκλογικό τοπίο.

Νέα Σελήνη σε τρίγωνο (σχεδόν ακριβές) με Άρη, δείχνει επιτυχία, δυναμισμό, ανάληψη ηγετικής θέσης (λέτε να έχουμε νέες ηγεσίες; Θα φανεί σύντομα), τάσεις ανεξαρτησίας, νέες ενώσεις, επιχειρήσεις που ξεκινούν δυναμικά, δυναμική εμφάνιση γυναικών ή δυναμική παρουσία του λαού.

Ερμής σε σύνοδο με Ουρανό δείχνει εφευρετικότητα, δείχνει επίσης νευρικότητα - βιασύνη, αντιφατικές καταστάσεις, εκκεντρικές, παράξενες, ιδιόρρυθμες ενέργειες. Πάντως σε κάθε περίπτωση αυτή η σύνοδος δείχνει αναταραχή, έξαψη, υπερδιέγερση, αναστάτωση.

Η εμπλοκή των δύο αυτών πλανητών με Δία/ Πλούτωνα της Ελλάδας δείχνει ξαφνικούς ανασχηματισμούς, γρήγορη ανάπτυξη και προσαρμογή σε καινούργιες συνθήκες, προσαρμογή σε κάτι εντελώς καινούργιο αλλά και αρκετά ερεθισμένα νεύρα.

Άρης/ Ποσειδώνας σε αντίθεση είναι ένδειξη ερεθιστικότητας, οξυθυμίας, αδυναμίας, ασθενικότητας, είναι η κατάσταση του να αισθάνεται κάποιος ανικανοποίητος, δείχνει αποτυχίες που οφείλονται κυρίως σε απουσία σχεδιασμού, διστακτικότητας και στενοκεφαλιάς.

Η εμπλοκή Άρη/ Ποσειδώνα με τους Δεσμούς της Σελήνης σε σχηματισμό Ταυ τετραγώνου είναι ξεκάθαρα όψεις δυσαρμονικών σχέσεων, ανικανότητας προσαρμογής σε κάποιες καταστάσεις ή συνθήκες ζωής. δείχνει επίσης δυσαρμονία σε όλα τα επίπεδα, ευνοεί κάθε κατάσταση ανακρίβειας, απογοήτευσης, ψευτιάς, δείχνει επίσης και υπονόμευση σχέσεων. Κάκιστος συνδυασμός για κάθε μορφή συνεργασίας.

Κρόνος σε σκληρή όψη 135ο με το M/C της Νέας Σελήνης δείχνει ανάγκη αγώνα για αντιμετώπιση δυσκολιών και εμποδίων, είναι σαφέστατη ένδειξη χωρισμού και δείχνει μεγάλες δυσκολίες σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ποσειδώνας/ Ωροσκόπος (μεσοδιάστημα) σε εμπλοκή με τη Νέα Σελήνη δείχνει φαινόμενα φθοράς, υποβιβασμού κάθε μορφής.