Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο Αστεροειδής Υγεία στα ζώδια - Υγεία & Κριός




Ο Υγεία είναι πολύ μεγάλος σε μέγεθος, θεωρείται ο τέταρτος μεγαλύτερος αστεροειδής, με διάμετρο γύρω στα 400χλμ. και είναι πάρα πολύ σκοτεινός.

Ανακαλύφθηκε το 1849 στη Νάπολι της Ιταλίας και εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του μπορεί στο μέλλον να κατηγοριοποιηθεί ως νάνος πλανήτης.

Μυθολογικά θεωρείται ως κόρη του Ασκληπιού του «προστάτη» της Ιατρικής (δεν είναι τυχαίο που και ο Ασκληπιός και η Υγεία συνδέονται με θέματα υγείας).

Στον αστρολογικό χάρτη μπορεί να δηλώνει:

α. Το ενδιαφέρον που δείχνουμε για την υγεία μας, το αν δηλαδή έχουμε λίγο ή πολύ ενδιαφέρον γι’ αυτή, αν είμαστε υποχόνδριοι ή ακόμα αν είμαστε αδιάφοροι, αν έχουμε εμμονές κ.ά.

β. Τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα υγείας όταν αυτά εμφανιστούν.

γ. Τα μέρη του σώματος που είναι περισσότερο ευάλωτα, μιας και, μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό, κάθε ζώδιο συνδέεται με κάποιο ή κάποια μέρη του σώματος (μ’ αυτά όλα ασχολείται ένας πολύ σημαντικός κλάδος της Αστρολογίας, η Ιατρική Αστρολογία· ας θυμόμαστε πάλι πως ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, συμβούλευε το γιατρό, αν θέλει να είναι αποτελεσματικός, να έχει οπωσδήποτε και γνώση της Αστρολογίας).

Πολύ σημαντικός λοιπόν ο Υγεία (Hygeia) για θέματα υγείας, ας δούμε λοιπόν πως εκφράζεται η δυναμική του σε καθένα από τα 12 ζώδια, ξεκινώντας από τον Κριό.
Υγεία και Κριός

Ζώδιο παρορμητικό, ξηρό και ζεστό ο Κριός είναι φυσικό να είναι ευάλωτο σε τραυματισμούς, χτυπήματα, μώλωπες και επεμβάσεις (ο κυβερνήτης του Κριού, ο Άρης, είναι στην κλασική Αστρολογία ο κατ’ εξοχήν δείκτης των εγχειρήσεων).

Στο ζώδιο αυτό έξαρση έχει ο Ήλιος, πλανήτης που συνδέεται με καρδιά και κυκλοφορικό. Ο Υγεία σ’ αυτό το ζώδιο λοιπόν μπορεί να λειτουργήσει ως εξής:

Όχι ιδιαίτερη ανησυχία για θέματα υγείας, που μπορεί να αγγίζει ακόμη και τα όρια της αφροντισιάς, της παραμέλησης της υγείας.

Ροπή σε ατυχήματα κάθε μορφής.

Εμπύρετες καταστάσεις (ο Άρης, κυβερνήτης του Κριού, συνδέεται με αυτές).

Θάρρος όταν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα υγείας.

Προβλήματα υγείας κυρίως με κεφάλι, μιας και ο Κριός μ’ αυτό το μέρος του σώματος ιδίως συνδέεται.

Πολλά προβλήματα οφείλονται στο ότι υποτιμούνται κάποια συμπτώματα και δεν «πατάσσεται» το πρόβλημα «εν τη γενέσει του».

Ας όψεται η εγγενής αισιοδοξία του Κριού, του «νηπίου» του ζωδιακού κύκλου, που πιστεύει πως κάθε πρόβλημα ο ίδιος ο οργανισμός μπορεί μόνος του να το αντιμετωπίσει...