Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΣ


Πριν τις εκλογές είχαμε δημοσιεύσει δυο κείμενα σχετικά μ’ αυτές , ένα για το Μηνιαίο ωροσκόπιο της Ελλάδας και την ίδια την ημέρα των εκλογών και ένα για την Πανσέληνο που συνδέθηκε μ’ αυτές.



Γράφαμε λοιπόν :

1. ‘’Επειδή ο Σκορπιός είναι και ζώδιο αποδόμησης, η Πανσέληνος αυτή μπορεί να συνδεθεί με αποδομήσεις και ‘’τελειώματα’’ κάθε μορφής’’. Πράγματι μ’ αυτές τις εκλογές τελείωσε ο δικομματισμός αλλά, όπως έγκριτοι μελετητές συμφωνούν, τελείωσε και η Μεταπολίτευση.

2.’’Η εμπλοκή της Πανσέληνου με τον άξονα του πένθους σημειοδοτεί καταστάσεις απομόνωσης, μοναξιάς, χωρισμούς και το να συνυπάρχει κάποιος με κάποιους άλλους με τους οποίους δεν αισθάνεται άνετα’’ βλέπαμε και σίγουρα δεν αισθάνεται καθόλου άνετα ο κος Τσίπρας όταν συνομιλεί με τους κους Βενιζέλο & Σαμαρά , πολύ περισσότερο όταν η συζήτηση γίνεται με απώτερο σκοπό μονιμότερη συνεργασία.

Σίγουρα όμως και δεν νοιώθει άνετα κανένας παραδοσιακός πολιτικός στην ιδέα του να συνυπάρχει με την Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο.

3. ‘’μια κατάσταση αδιέξοδη που τελικά φθάνει σε λύση και αυτό φέρνει κάποια ανακούφιση’’ και η πτώση του δικομματισμού έφερε τέτοια χαρά σε πολλούς, γι’ αυτό άλλωστε γράφαμε και για ένα ‘’ευχάριστο τελείωμα’’.

4. ‘’Η εμπλοκή της Πανσελήνου με Άρη/ Κρόνο είναι πολύ σοβαρή, δείχνει ασθενική ανθεκτικότητα, ανικανότητα επίλυσης όλων των ζητημάτων και διαχείρισης όλων των καταστάσεων’’ βλέπαμε και η μέχρι στιγμής πορεία των διερευνητικών (9/5/2012) αυτό δείχνει.

5. ‘’Ερμής σε αντίθεση με Κρόνο &. η εμπλοκή και των δύο με τον Άρη με αντισκιά δείχνει ασυμβατότητα, ανησυχία, αλλαγές διαμέσου βεβιασμένων καταστάσεων’’ βλέπαμε και η όποια συνεργασία προκύψει τώρα ή μετά τις επόμενες εκλογές (αν αυτές γίνουν τελικά) σίγουρα θα είναι αποτέλεσμα βεβιασμένων καταστάσεων.

6. ‘’Άρης/ Ουρανός σε ακριβέστατη χιαστή όψη μιλά για γερό τεστ νεύρων’’ βλέπαμε και ποιος τολμά να αμφισβητήσει το γεγονός ότι για κόμματα όπως το ΛΑΟΣ & οι Οικολόγοι Πράσινοι το τεστ νεύρων κόντεψε να προκαλέσει ‘’εγκεφαλικό’’ μιας και εξαιτίας μερικών ψήφων έμειναν εκτός Βουλής.

7. ‘’διλλήματα έντονα’’ εντοπίζαμε και οι μέχρι τώρα διαβουλεύσεις αυτό δείχνουν.

8 ‘’πολώσεις, γέννηση κάτι καινούργιου με εξαιρετικά δύσκολο τρόπο’’ περιμέναμε και ήδη όπως και ο κος Σαμαράς στις 8/5 ανέφερε κατηγορηματικά, έχουμε έναν πόλο Αριστερό και ένα πόλο Κεντροδεξιό μετά απ’ αρκετά χρόνια ‘’παγώματος’’ τέτοιων κατηγοριοποιήσεων στην Ελληνική πολιτική σκηνή. (ειδικά κατά την Πρωθυπουργία του Κ. Καραμανλή οι πολώσεις αυτές είχαν εξαφανιστεί εντελώς).

Πολώσεις επίσης έχουμε μεταξύ του Μνημονιακού & Αντί – Μνημονιακού Μπλοκ αλλά και για πρώτη φορά έχουμε πόλωση ανάμεσα σε Κοινοβουλευτικά κόμματα και σε κόμματα που με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα αρνούνται τον Κοινοβουλευτισμό.

Το καινούριο πάλι που πάει να γεννηθεί, από ότι δείχνουν οι δυσκολίες στις διερευνητικές, σίγουρα θα γεννηθεί μ’ εξαιρετικά δύσκολο τρόπο.

9. ‘’Άρης σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης σημειοδοτεί διαταραχές και φασαρίες μέσα σε οργανισμούς, διαταραχή σε σχέσεις και συνεργασίες’’ γράφαμε και ήδη είχαμε τα γνωστά επεισόδια με δημοσιογράφους στην συνέντευξη της Χ.Α.

Επίσης μέσα στα κόμματα γίνονται πολλές διεργασίες , όπως λέγεται, που σίγουρα θα εκφραστούν δυναμικά μετά τις επόμενες εκλογές, αν τελικά γίνουν.

10. ‘’πως με τρόπο ξαφνικό κάτι καινούργιο μπορεί να εμφανιστεί και να «σφηνωθεί» στο πολιτικό-κοινωνικό ή και οικονομικό σκηνικό και αυτό να προκαλέσει νέα δεδομένα’’ γράφαμε. Η σφήνα αυτή δεν είναι μόνο η ‘’σφήνα’’ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην δεύτερη θέση, δεν είναι η ‘’σφήνα’’ της Χ.Α. στο Κοινοβούλιο, είναι και η ‘’σφήνα’’ του κου Hollande στο κέντρο της Ευρωπαϊκής σκηνής, που εν όψει και των Γαλλικών Βουλευτικών εκλογών σε ένα μήνα μπορεί να φέρει άρδην ανατροπή των δεδομένων που είχε παγιώσει ο άξονας των Μερκοζυ .

11.’’τάση του λαού να λειτουργεί ανεξάρτητα, να δρα χωρίς να παίρνει υπ΄ όψιν προειδοποιήσεις, υποδείξεις, εκβιασμούς’’ και οι εκλογές έδειξαν πως όλα τα εκβιαστικά διλλήματα δεν έφεραν αποτέλεσμα, και γι’ αυτό ότι πρόεκυψε από τις εκλογές από κάποιους κρίθηκε ακατανόητο & απρόβλεπτο.

12. ‘’ .. , επιθυμία επιβολής νέων συνεργασιών’’ βλέπαμε και αυτή τη στιγμή οι διερευνητικές μια τέτοια προσπάθεια είναι.

13.’’Επιθυμία για ανεξαρτησία, ασυνήθιστα γεγονότα’’ βλέπαμε και το ασυνήθιστο αποτέλεσμα το επιβεβαιώνει.



14. ‘’Ο άξονας του θανάτου (Άρης/Κρόνος) στο Μηνιαίο ενεργοποιεί με ακρίβεια την γενέθλια αντίθεση Ήλιου.- Κρόνου της Ελλάδας. Είναι ξεκάθαρη ένδειξη απόφασης υπέρβασης προβλημάτων μέσα από την ανατροπή υπαρχουσών δεδομένων που δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα’’ γράφαμε  και σίγουρα η ανατροπή του ΠΑΣΟΚ , κόμματος το οποίο ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα αυτής της απόφασης.

15. ‘’Ο άξονας του θανάτου (Άρης/Κρόνος) στο Μηνιαίο ενεργοποιεί με ακρίβεια την γενέθλια αντίθεση Ήλιου.- Κρόνου της Ελλάδας. Είναι πολύ δύσκολη ένδειξη για την Κυβέρνηση και το κατεστημένο της χώρας’’ γράφαμε και βέβαια η πτώση του δικομματισμού το επιβεβαιώνει.

16. ‘’ Ερμής Ουρανός σε σύνοδο ευνοεί εμφανίσεις καθετί εκκεντρικού’’ γράφαμε και σίγουρα εκκεντρική είναι η παρουσία της Χ.Α στην κοινοβουλευτική ζωή αλλά και η ‘’εκτόξευση’’ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην δεύτερη θέση .

17. ‘’ Ανάγκη για προσαρμογή σε νέες συνθήκες’’ βλέπαμε και βέβαια κανείς σήμερα στην πολιτική σκηνή της χώρας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

18. ‘’Στο χάρτη της ημέρας των εκλογών το Μεσουράνημα είναι στην αναιρετική μοίρα της 28ης του Αιγόκερω, στην απόλυτη έξαρση του Άρη κάτι που σημειολογικά σημαίνει ‘’Αναίρεση του πολιτικού σκηνικού με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο’’ γράφαμε και σας θυμίζουμε πως σχεδόν όλο το Υπουργικό Συμβούλιο τόσο της κυβέρνησης του Κου Παπανδρέου όσο και του Κου Παπαδήμου δεν κατάφερε καν να εκλεγεί.

Θυμίζοντας σας πως η τόσο καθοριστική αυτή Πανσέληνος έγινε σε σταθερό ζώδιο γράφαμε ‘’ η δυναμική της είναι μακροπρόθεσμη’’ , γι αυτό και σε μερικούς μήνες που αυτή θα έχει φανεί πλήρως, θα σας παρουσιάσουμε μια νέα και πληρέστερη ανασκόπηση της.