Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ




Η Έκλειψη - Νέα Σελήνη γίνεται στις 21 Μάη 2012, ώρα 2.48 (θερινή) στη 0ο Διδύμων, σε μοίρα στην οποία υπάρχουν δύσκολοι απλανείς (Πλειάδες) και σχεδόν πάνω στον Ωροσκόπο της Ελλάδας.

Ο Ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για την έκλειψη είναι στις 13ο Ιχθύων και το M/C στις 21ο Τοξότη.




Υπόψη πως ο Ωροσκόπος είναι σε τετράγωνο με τον Άρη της Ελλάδας και το M/C ακριβώς απέναντι από τη Σελήνη της Ελλάδας και σε τετράγωνο με την Αφροδίτη της και τους Δεσμούς Σελήνης. δηλαδή Ωροσκόπος και M/C της έκλειψης ενεργοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του ωροσκοπίου της Ελλάδας.

Ας δούμε τώρα τη δυναμική των πλανητών τη μέρα της έκλειψης:

Ερμής στις 23ο Ταύρου, σχεδόν σε ακριβέστατη σύνοδο με Δία, που είναι στις 24ο Ταύρου

Αφροδίτη ανάδρομη (άλλο ένα σημαντικό αστρολογικό συμβάν αυτού του μήνα) στις 23ο Διδύμων, στη Σελήνη της Ελλάδας και σε τετράγωνο με την Αφροδίτη της.

Άρης στις 10ο Παρθένου σε τρίγωνο με Πλούτωνα, που είναι στις 9ο Αιγόκερω (το θετικό της ημέρας!).

Κρόνος στις 23ο Ζυγού σε ακριβέστατη χιαστί όψη 150ο με Ερμή και Δία.

Ουρανός στις 7ο Κριού σε τετράγωνο με Πλούτωνα (αστρολογικό γεγονός που σε προηγούμενο άρθρο μας έχουμε αναλύσει) αλλά και σε τρίγωνο και εξάγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, που είναι 5ο Τοξότη/ Διδύμων.

Τέλος ο Ποσειδώνας, που φαίνεται να είναι το ‘’κλειδί’’ αυτή της Έκλειψης. είναι στις 3ο Ιχθύων, σε τετράγωνο με την Έκλειψη, με τους Δεσμούς της Σελήνης, ενεργοποιεί στο έπακρο το μεσοδιάστημα έκλειψης/ Δεσμών της Σελήνης, κάνει τετράγωνο με τον Ωροσκόπο της Ελλάδας και κρατά, με κάποια ανοχή, την αντίθεσή του με τον Άρη, που ήταν έντονη στους δύο προηγούμενους μήνες.



Πολύ έντονη η ‘’πινελιά’’ του Ποσειδώνα σ’ αυτήν την έκλειψη.

Ας δούμε όμως τώρα ποιοι σημαντικοί άξονες εμπλέκονται μ’ αυτήν την έκλειψη:

Άρης / Ουρανός (άξονας επεμβάσεων) στις 24ο Διδύμων, πάνω στην Αφροδίτη.

Κρόνος/ Πλούτωνας (άξονας κατάλυσης εξουσίας, δικτατορίας, ομαδικού περιορισμού) στις 1ο Τοξότη, πάνω στον Ήλιο και τη Σελήνη, τους «πρωταγωνιστές» της έκλειψης, αλλά και τον Ποσειδώνα.

Άρης/ Ποσειδώνας (άξονας εξασθένησης) στις 6ο Τοξότη, σε εμπλοκή με τους Δεσμούς της Σελήνης.

Ουρανός / Ποσειδώνας (άξονας της επανάστασης) στις 20ο Ιχθύων, σε τετράγωνο με Μ/C της έκλειψης αλλά και Σελήνη της Ελλάδας.

Ουρανός / Β. Δεσμός (άξονας ιδιόρρυθμων σχέσεων) στις 6ο Υδροχόου, πάνω ακριβώς στον Ουρανό της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη δυναμική μας φαίνεται αυτή η έκλειψη, ας προσπαθήσουμε λοιπόν, όσο γίνεται, να την αποσυμβολίσουμε (υπόψη πως η έκλειψη είναι Annular, όχι ολική).




Έκλειψη στους Διδύμους είναι φυσικό να συνδέεται με θέματα μεταφορών, μέσων μαζικής ενημέρωσης και μπορεί στους τομείς αυτούς να υπάρξουν κάποιες ανακατατάξεις ή αναστατώσεις (θυμηθείτε πόσες ανακατατάξεις έγιναν στα Μ.Μ.Ε. μετά τις εκλείψεις του Δεκέμβρη, που έγιναν στον ίδιο άξονα).

Η εμπλοκή της έκλειψης με τον Ωροσκόπο της Ελλάδας είναι ένδειξη για δημιουργία καινούργιων συνεργασιών μέσα σε συνθήκες αποσύνθεσης και στεναχώριας (μην ξεχνάμε πως η έκλειψη γίνεται πάνω σε απλανή που ονομάζεται «αστέρι της θλίψης»).

Η δυσμενής παρουσία του Ποσειδώνα ευνοεί κάθε απογοήτευση, δείχνει εσωτερική δυσαρέσκεια, παρεξηγήσεις και λάθη, υπονομεύσεις κάθε μορφής.

Η εμπλοκή του ίδιου πλανήτη με τα Φώτα και τους Δεσμούς της Σελήνης δείχνει δυσκολία προσαρμογής σε νέα δεδομένα, δυσαρέσκεια από ενώσεις που έχουν συγκροτηθεί, μπορεί επίσης να δείχνει αδύναμες, εξασθενημένες ή ουτοπικές συνεργασίες.

Μεσουράνημα έκλειψης σε ακριβέστατη εμπλοκή με Ουρανό/ Ποσειδώνα δείχνει κάποια ξεσπάσματα, κάποια κρίση, «ένα ξέσπασμα αδυναμίας», επειδή εμπλέκεται μ’ αυτό το συνδυασμό και η Σελήνη της Ελλάδας, γενικότερα κάποια αποσύνθεση, ίσως και κάποια απώλεια που προκαλεί συναισθήματα λύπης.

Άρης/ Ουρανός σε εμπλοκή με Αφροδίτη είναι ένδειξη ισχυρής, παράφορης ευερεθιστικότητας αλλά και επικίνδυνος δείκτης για τα οικονομικά.

Κρόνος/ Πλούτωνας σε πολλαπλές εμπλοκές δείχνει παραίτηση, στέρηση, χωρισμό και ειδικά η εμπλοκή αυτού του άξονα με τον Ποσειδώνα δείχνει ανακρίβεια, ψευτιά, αστάθεια, ανηθικότητα και σπασμένα, κλονισμένα νεύρα.

Άρης / Ποσειδώνας πάνω στους Δεσμούς της Σελήνης είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο όχι μόνο σε στενά εθνικό αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο, δείχνει διάλυση ή υπονόμευση συνεταιρισμών ή ενώσεων, μοίρασμα πόνου, θλίψης και λύπης με άλλους. Φυσικά και δηλώνει φαινόμενα παράλυσης, εξασθένησης.

Ουρανός / Β. Δεσμός σε Ουρανό της Ελλάδας, δείχνει ξαφνικά περιστατικά που μπορεί να αναστατώσουν κάποια μικρή ή μεγάλη ομάδα.

Τέλος οι χιαστί όψεις Κρόνου, Δία, Ερμή δείχνουν διλήμματα, πόλωση και καταστάσεις φθοράς και έντονου ανταγωνισμού. ο Άρης πάλι σε τρίγωνο με Πλούτωνα ευνοεί επιτυχία μέσα από μεγάλη προσπάθεια (θυμίζουμε πως τέτοιο τρίγωνο είχαμε και το Νοέμβρη, όταν άλλαξε η κυβέρνηση και ξεπεράστηκε η ένταση που είχε προκληθεί με τα γεγονότα στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, με σχετικά ανώδυνο τρόπο).