Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΕΛΣΟΥ - 8η ΚΑΡΤΑ RUBEUS




Η 8η κάρτα έχει την Λατινική ονομασία Rubeus και η λέξη κλειδί που χρησιμοποιείται γι’ αυτήν είναι η λέξη «Τιμή».

Η Αστρολογική συνάφεια αυτής της κάρτας έχει να κάνει με το ζώδιο του Σκορπιού, ζώδιο που παραδοσιακά κυβερνάται από τον πλανήτη της δράσης τον Άρη.

Ο Άρης, όπως σίγουρα θα ξέρετε είναι ο κατεξοχήν πλανήτης που συνδέεται με στρατιωτικά επαγγέλματα, μεγάλες φιλοδοξίες και σε ένα ωροσκόπιο δείχνει πάντα την διάθεση κάποιου για αγώνες, ακόμα και εάν χρειασθεί να δράσει ανταγωνιστικά· είναι επίσης ένδειξη ικμάδας, σφριγηλότητας και ικανότητας αυτοθεραπείας, γι’ αυτό και ένας ισχυρός Άρης σε ένα ωροσκόπιο είναι και ένδειξη καλής υγείας.

Όλα τα παραπάνω θα τα κατανοήσετε καλύτερα αν θυμηθείτε πως ο Άρης κυβερνά τα μαχητικά ζώδια του Κριού και του Σκορπιού και έχει έξαρση στο ζώδιο των φιλοδοξιών του Αιγόκερω.

Γι’ αυτό το λόγο και αυτή η κάρτα έχει ως λέξη κλειδί την λέξη «τιμή», λέξη που υπάρχει σε όλους τους δυναμικούς μαχητικούς οργανισμούς (ας θυμηθούμε ακόμα και το αξίωμα των Ναζιστικών SS «η τιμή μου ονομάζεται πίστη» “meine Ehre heist Treu”, ας θυμηθούμε και τον περίφημο «όρκο τιμής» που υπάρχει σε κάθε στρατιωτικά οργανωμένη ομάδα).

Εκτός όμως από την έννοια της τιμής η κάρτα αυτή, ως αρειανή κάρτα, δηλώνει θρίαμβο στους ανταγωνιστές, νίκη στις ασθένειες αλλά και αναγνώριση για υπηρεσίες που έχουμε προσφέρει, μπορεί να δηλώνει και κάποιους τιμητικούς τίτλους ή έστω μια ηθική αναγνώριση ή κάποιον έπαινο.

Γι’ αυτό καταλαβαίνουμε σε ερωτήσεις που συνδέονται με θέματα επαγγελματικά ή με θέματα υγείας, αν αυτή η κάρτα πέσει στη θέση του αποτελέσματος είναι πολύ καλός οιωνός, ειδικά εάν είναι όρθια.

Αντιθέτως αν πέσει στην 3η πάντα αρνητική θέση μπορεί να δηλώνει εμπόδια από ανταγωνιστές, ισχυρούς και επικίνδυνους ανταγωνιστές ή ακόμα και εμπόδιο από μια ασθένεια· π.χ. αν κάποιος ρωτάει αν θα κάνει ένα ταξίδι και στην 3η θέση πέσει αυτή η κάρτα μπορεί αυτό να σημαίνει πως μια ασθένεια μπορεί να εμποδίσει το ταξίδι του.

Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα θα προκύψει από την κάρτα του αποτελέσματος, στο σύστημα του Παρακέλσου, θέλουμε να το εμπεδώσετε αυτό, αυτή έχει την μεγαλύτερη σημασία και αν είναι θετική και όρθια, όσο μεγάλο και αν είναι το εμπόδιο, δείχνει πως αυτό μπορεί να ξεπερασθεί και το αποτέλεσμα να είναι τελικά το καλύτερο δυνατό.