Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΕΛΣΟΥ - 9η Κάρτα Acquisitio





Η λατινική ονομασία αυτή της κάρτας είναι Acquisitio και η λέξη κλειδί της είναι Υπερηφάνεια.

Αστρολογικά συνδέεται με το ζώδιο του Τοξότη και για να κατανοήσουμε για ποιους λόγους συνδέεται αυτό το διανοητικό ζώδιο με μια «Αρειανή» έννοια, όπως η υπερηφάνεια, θα πρέπει πάλι να κάνουμε χρήση Εσωτερικής Αστρολογίας. Στην Εσωτερική Αστρολογία ιεραρχικός κυβερνήτης του Τοξότη είναι ο Άρης που όπως και παραπάνω αναφέραμε ως πλανήτης «στρατιωτικός» συνδέεται με στρατιωτικές έννοιες και καταστάσεις όπως είναι η τιμή και η υπερηφάνεια, με τις οποίες συνδέεται και αυτή η κάρτα.

Η κάρτα αυτή συνδέεται επίσης με αξιοπρέπεια, αίσθημα ανωτερότητας, επιθυμία για διάκριση, αρετές πολύ Αρειανές.

Σε κάποιο ερώτημα που έχει να κάνει με επαγγελματική επιτυχία, αν η κάρτα αυτή προκύψει στη θέση του αποτελέσματος είναι σίγουρα ένα πολύ ισχυρός δείκτης για επιτυχία· αντίθετα, αν προκύψει πάντα στη δυσμενή 3η θέση και αντεστραμμένη μπορεί να δηλώνει πως εμπόδιο στο να πετύχουμε κάτι, μπορεί να είναι η αλαζονική υπερηφάνεια, η υπερβολική ευθυμία, ακόμα και κάποιο σύμπλεγμα ανωτερότητας που οδηγεί σε μορφές υποτίμησης των άλλων.

Ας το εμπεδώσουμε με ένα παράδειγμα: έστω ότι ρωτάμε αν θα μας προσλάβουν σε μια εργασία και η κάρτα αυτή βγαίνει 3η και αντεστραμμένη αυτό μπορεί να σημαίνει πως ακόμα και αν μας προτείνουν χαμηλό μισθό, καλό είναι να ρίξουμε τον εγωισμό μας, ειδικά αν είμαστε σε περίοδο κρίσης όπως αυτή που διανύουμε τώρα.

Πάντως και χωρίς χρήση ιεραρχικών κυβερνητών η κάρτα αυτή είναι φυσικό να συνδέεται με αξιοπρέπεια και εντιμότητα γιατί ο Δίας, παραδοσιακός κυβερνήτης του Τοξότη συνδέεται με αυτά.

Επίσης μην ξεχνάμε πως οι Δεκανοί του Τοξότη συνδέονται με Κριό και Λέοντα, ζώδια στα οποία υπάρχει και υπερηφάνεια αλλά και η.... «ψωροπερηφάνια», το αίσθημα ανωτερότητας αλλά και το ... «κόμπλεξ ανωτερότητας».