Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 17 Αυγούστου 2012, ώρα 6.54 μμ (θερινή) στην 25ο του Λέοντα· σε ένα πρώτο επίπεδο ανάγνωσης, φαίνεται πολύ ευνοϊκή, μιας και έχει ακριβέστατο εξάγωνο με Κρόνο και Άρη (στις 25ο και 26ο αντίστοιχα), μόνο που οι δύο παραπάνω πλανήτες, όταν βρίσκονται σε τόσο στενή σύνοδο, λειτουργούν συνήθως αρνητικα, πολύ περισσότερα όταν:




Βρίσκονται σε κρίσιμη μοίρα (ο Κρόνος, μιας και η 25η, όπως και όλες οι 25ο των παρορμητικών ζωδίων είναι «κρίσιμες»).

Ο Άρης, στις 26ο Ζυγού, βρίσκεται σε μία από τις πιο «σκοτεινές» μοίρες του ζωδιακού, όχι μόνο γιατί αυτή η μοίρα είναι στον «καμένο δρόμο», αλλά και γιατί βρίσκεται στο μεσοδιάστημα της πτώσης των φώτων, που έχουν την απόλυτη πτώση τους ο μεν Ήλιος 19ο Ζυγού, η Σελήνη στις 3ο Σκορπιού, άρα το μεσοδιάστημά τους είναι 26ο Ζυγού).

Ο Άρης είναι αδύναμος.

Ο Κρόνος σε έξαρση.

Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε για τη Νέα Σελήνη ο Ωροσκόπος είναι σε αναιρετική μοίρα (29ο Αιγόκερω) και το M/C 21ο Σκορπιού, πάνω στον βαρύ απλανή Serpenti  (και σε κρίσιμη μοίρα κοντά).

Ο Ερμής στις 6ο Λέοντα σε χιαστί όψη (150ο) με τον Πλούτωνα, που είναι στις 7ο Αιγόκερω (ανάδρομος).

Η Αφροδίτη στις 9ο Καρκίνου σε αντίθεση με τον Πλούτωνα αλλά και τετράγωνο με τον Ουρανό (8ο Κριού), έχουμε δηλαδή ένα «Ταυ» τετράγωνο στα παρορμητικά.

Έχουμε όμως διατήρηση και του «Ταυ» τετραγώνου που είδαμε στα μεταβλητά, ανάμεσα σε Β. – Ν. Δεσμό και Ποσειδώνα, στην 1ο των μεταβλητών ζωδίων (Τοξότη, Δίδυμοι, Ιχθύες).

Ο Δίας από τις 12ο Διδύμων σχηματίζει 135ο με Άρη και Κρόνο, εμπλεκόμενος στο μεσοδιάστημά τους και σχηματίζονταν μια Kombination (συνδυασμό) μ’ αυτούς.

Μόνη πολύ καλή όψη της ημέρας είναι το – ακριβές σχεδόν- τρίγωνο του Ερμή με τον Ουρανό.

Αξιοπρόσεκτο είναι πως ο άξονας της βίας (Άρης /Πλούτωνας) είναι στις 1ο Τοξότη, ακριβώς πάνω στον άξονα Κρόνου/ Πλούτωνα (κατάλυση εξουσίας) και οι δύο μαζί εμπλέκονται με το «Ταυ» στα μεταβλητά που παραπάνω αναφέραμε και όλα αυτά μαζί με τον Ωροσκόπο του ωροσκοπίου της Ελλάδας· σίγουρα πολύ δυνατό «κοκτέιλ», που αξίζει να το προσεγγίσουμε αναλυτικά.




Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να αποκωδικοποιήσουμε τη δυναμική αυτής της Αυγουστιάτικης Νέας Σελήνης.

Οι καλές όψεις της Νέας Σελήνης με τον Κρόνο μπορεί να δηλώνουν προαγωγή και άνοδο μετά από σκληρό αγώνα, αντιμετώπιση μιας σοβαρής κατάστασης με σύνεση, μοναχικότητα, βοήθεια από εμπειρογνώμονες, ειδικούς, άτομα ηλικιωμένα ή με πείρα.

Οι καλές όψεις της Ν. Σελήνης με τον Άρη δείχνουν επιτυχία μέσα από προσωπικές προσπάθειες, εκδίπλωση δημιουργικών ικανοτήτων, εμφάνιση νέων συνεργατών, ξεκίνημα καινούργιων δραστηριοτήτων.

Η εμπλοκή Άρη- Κρόνου δείχνει δυσκολίες, εξαιρετική αντοχή σ’ αυτές, δείχνει ένα σκληρό και ανελέητο αγώνα για άνοδο και προαγωγή στη ζωή· μπορεί επίσης να δηλώνει και κάποιο θάνατο, κυριολεκτικό ή μεταφορικό.

Επειδή αυτή η σύνοδος Άρη- Κρόνου στο ωροσκόπιο της Ν. Σελήνης γίνεται στον 9ο οίκο, οίκο του εξωτερικού, ίσως έχουμε και φαινόμενα βίας που συνδέονται με το εξωτερικό, που γίνονται στο εξωτερικό ή που προέρχονται από το εξωτερικό. Το ότι γίνεται στο Ζυγό είναι ένδειξη διαταραχών σε σχέσεις, συνεργασίες, δείχνει ανατροπή ισορροπιών, απώλεια αρμονίας. Ευτυχώς που η σύνοδος αυτή έχει, τουλάχιστον, εξάγωνο με Ήλιο και Σελήνη.

Ο Ωροσκόπος της Ν. Σελήνης σε αναιρετική μοίρα του Αιγόκερω – ζωδίου εξουσίας - και σε τετράγωνο με Άρη/ Κρόνο, είναι ένδειξη κάποιου θανάτου - κυριολεκτικού ή μεταφορικού - κάποιου προσώπου εξουσίας.

Το M/C σε βαριά – «καταραμένη» την ονομάζουν κάποια βιβλία Αστρολογίας – μοίρα και σε εμπλοκή με Ουρανό / Πλούτωνα (εκρηκτικές καταστάσεις, μετασχηματισμό) δείχνει πιθανόν κάποιους μετασχηματισμούς που γίνονται σε ασφυκτικό πλαίσιο, κάποιες αναμορφώσεις που γίνονται σε πλαίσιο αδήριτης αναγκαιότητας.

Αφροδίτη, Ουρανός, Πλούτωνας σε «Ταυ» τετράγωνο είναι δύσκολος δείκτης για οικονομικά θέματα, μπορεί να δηλώνει δύσκολες καταστάσεις για κάποιο πρόσωπο της τέχνης, δείχνει «μοιραίες» σχέσεις και συνεργασίες ή «μοιραίο» τελείωμά τους.

Η εμπλοκή του Ποσειδώνα με τον άξονα της βίας και του ομαδικού περιορισμού μπορεί να δηλώνει κάποια θεομηνία, κάποιο κίνδυνο από το νερό, επαναλαμβάνουμε και το τονίζουμε, όχι σε στενά εθνικό επίπεδο, μπορεί όμως και να δηλώνει φαινόμενα φτώχειας, εξαθλίωσης για μεγάλες μάζες ανθρώπων, μιας και στο συνδυασμό αυτό εμπλέκονται και οι Δεσμοί της Σελήνης.

Είναι επίσης ένδειξη για δράση ομάδων (Ποσειδώνας-Β. Δεσμός) που δρουν μυστικά ή, έστω, έχουν αντισυστημικό χαρακτήρα.

Ο Ερμής πάντως σε τρίγωνο με τον Ουρανό ευνοεί κάθε τι το καινούργιο, γρήγορη αντίληψη μιας κατάστασης, προώθηση κάθε μεταρρυθμιστικής προσπάθειας.