Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΙΧΘΥΩΝ – ΠΑΡΘΕΝΟΥ





Η Πανσέληνος γίνεται την τελευταία μέρα του Αυγούστου, στις 31.8.12, ώρα 16.58 (θερινή), στην 8η του άξονα Ιχθύων – Παρθένου.

Την ημέρα της Πανσελήνου έχουμε τις εξής πλανητικές θέσεις:




Ήλιος - Σελήνη στην 8η του άξονα Παρθένου - Ιχθύων αντίστοιχα.

Ερμής στις 29η Λέοντα, ακριβώς απέναντι από τον Ερμή της Ελλάδας.

Αφροδίτη 23η Καρκίνου, απέναντι από τον Ποσειδώνα της Ελλάδας (που είναι στις 21 Αιγόκερω).

Άρης στις 5 Σκορπιού, ακριβώς πάνω στο M/C του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για την Πανσέληνο και σε ακριβέστατη σκληρή όψη 135ο  (ενάμιση τετράγωνο) με τη Σελήνη της Ελλάδας.

Δίας στις 14ο Διδύμων, απέναντι ακριβώς σχεδόν από τον Άρη της Ελλάδας.

Κρόνος 26ο Ζυγού σε σκληρή όψη 45ο και 135ο με την Πανσέληνο, κάτι που είναι και από τα δύσκολα στοιχεία αυτής της Πανσελήνου, που αποκτά έτσι έναν «Κρόνιο» χαρακτήρα.

Ουρανός στις 7ο  Κριού σε ακριβέστατο τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που είναι στις 7ο Αιγόκερω και οι δύο μαζί ακριβώς πάνω σε Δία και Πλούτωνα της Ελλάδας, ενεργοποιώντας το τετράγωνο που έχουν οι δύο αυτοί πλανήτες στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας.

Ποσειδώνας στις 1ο Ιχθύων σε αντίθεση με τον Ερμή της Πανσελήνου και σχεδόν σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ερμή της Ελλάδας, που είναι στην τελευταία μοίρα του Υδροχόου.

Οι Δεσμοί της Σελήνης στις 29ο Σκορπιού - Ταύρου, σε αναιρετικές μοίρες και πάνω σε πολύ δύσκολους απλανείς (ο Βόρειος στον Bungula, που συνδέεται με διακοπή ευτυχισμένων σχέσεων και ο Νότιος στις Πλειάδες, ‘’αστέρια της θλίψης’’ και στον Algol, που συνδέεται με αποκεφαλισμούς κάθε μορφής).

Για τη λειτουργία των Δεσμών της Σελήνης στον άξονα Ταύρου - Σκορπιού θα μιλήσουμε αναλυτικά σε επόμενα άρθρα, καθώς και για την εμπλοκή τους με άλλους πλανήτες στο Σκορπιό και τον Ταύρο.

Ήδη ο Άρης βρίσκετε σ’ αυτό το ζώδιο και θα εμπλακεί με τον Β. Δεσμό και από τον άλλο μήνα θα μπει, όπως πιο πάνω γράψαμε, στο Σκορπιό και ο Κρόνος.

Ο Ωροσκόπος του ωροσκοπίου της Πανσελήνου στις 13ο Αιγόκερω, σε σκληρή ανοιχτή όψη 45ο με τον Ποσειδώνα.

Ας δούμε τώρα που βρίσκονται και τα σημαντικά μεσοδιαστήματα της ημέρας, τη λειτουργικότητα των οποίων έχετε πια αντιληφθεί:

Άρης - Κρόνος, στις 0 Σκορπιού, σε ακριβέστατη όψη 45ο με τον Άρη της Ελλάδας (ο άξονας αυτός συνδέεται με αποδόμηση κάθε μορφής) πέρυσι που είχαμε πολλαπλές αποδομήσεις, θα θυμάστε πως το μεσοδιάστημα αυτό σε κάθε Πανσέληνο και Νέα Σελήνη σχεδόν, ήταν «ενεργοποιημένο», όπως λέμε στην αστρολογική γλώσσα.

Άρης - Πλούτωνας (βία) στις 7ο περίπου Τοξότη, σε εμπλοκή με την Πανσέληνο με όψη τετραγώνου.

Άρης - Ουρανός (επανάσταση, βία, ατυχήματα) στις 21ο Αιγόκερω, απέναντι από την Αφροδίτη της Πανσελήνου και πάνω στον Ποσειδώνα της Ελλάδας.

Κρόνος/ Πλούτωνας (κατάλυση, εξουσίας, αυταρχισμός) στις 1ο Τοξότη, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και απέναντι ακριβώς από τον Ωροσκόπο της Ελλάδας.

Κρόνος/ Β. Δεσμός (πένθος, χωρισμοί) στις 13ο Σκορπιού, σε τετράγωνο με Ήλιο - Κρόνο της Ελλάδας.

Τέλος ο Κρόνος ενεργοποιεί από τις 26ο Ζυγού του άξονα Κρόνου/ Πλούτωνα και τον άξονα Άρη/ Κρόνου του γενέθλιου και του προχωρημένου (secondary) ωροσκοπίου της Ελλάδας, με όψη 45ο .

Πολύ δυνατή η εμπλοκή της Πανσελήνου με το ωροσκόπιο της Ελλάδας, κάθε πλανήτης της ημέρας εμπλέκεται με στοιχεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας και όλοι οι σημαντικοί άξονες εμπλέκονται κι αυτοί με το ωροσκόπιο της Ελλάδας.




Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορεί να εκδηλωθεί η δυναμική αυτής της τελευταίας καλοκαιρινής Πανσελήνου:

Πανσέληνος στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου, έχει πάντα να κάνει με θέματα παρασκηνίου, σύγχυσης, εκκλησίας (λόγω Ιχθύων), αλλά και υγείας και δημόσιας τάξης (λόγω Παρθένου).

Η Πανσέληνος στον 5ο/11ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας δείχνει σημαντικά δρώμενα σε θέματα πολιτικής, κοινοβουλίου (11ος) αλλά και παιδείας (5ος ).

Η Πανσέληνος σε εμπλοκή με Κρόνο είναι ένδειξη εσωτερικών αναστολών, καταπίεσης, κατάπτωσης, μοναξιάς, παραίτησης, δείχνει φαινόμενα «διάλυσης».

Όμως επειδή η Πανσέληνος έχει άριστες όψεις με τον Πλούτωνα, οτιδήποτε διαλυτικό φαινόμενο μπορεί να γίνει με τον πιο εύκολο τρόπο και, τελικά, από τη διάλυση αυτή μπορεί να προκύψει και κάτι το θετικό.

Η εμπλοκή της με Άρη/ Πλούτωνα μπορεί να δείχνει φαινόμενα υπερκόπωσης, κάποιο ατύχημα, κάποια αναταραχή και, ίσως, κάποιες βίαιες ενέργειες.

Ερμής σε αντίθεση με Ποσειδώνα και αντίθεση με τον Ερμή της Ελλάδας δείχνει αυταπάτες, έλλειψη πνευματικής διαύγειας, εσωτερική ταραχή - μπέρδεμα. δείχνει επίσης αποτυχίες διαμέσου μιας λανθασμένης συμπεριφοράς.

Η σκληρή όψη τετραγώνου του ίδιου πλανήτη με τους Δεσμούς της Σελήνης είναι σαφέστατη ένδειξη για διαταραχή σε σχέσεις – συνεργασίες και πρόκληση αντιπαθειών από κάποια άτομα σε άλλα, στα πλαίσια μιας κοινότητας.

Η Αφροδίτη απέναντι από τον Ποσειδώνα της Ελλάδας είναι ένδειξη για δύσκολη πραγματοποίηση ιδεών και επιθυμιών, είναι ένδειξη «τρέλας», διαταραχής. η εμπλοκή πάλι των ίδιων πλανητών με τον άξονα των «ξαφνικών γεγονότων» είναι ένδειξη ευερεθιστικότητας αλλά και δολιότητας - απάτης, δείχνει άτομα που προσπαθούν να βλάψουν τους άλλους, με άσχημους τρόπους και σκοπούς. Δείχνει επίσης φαινόμενα υπερφόρτωσης των δυνάμεων, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μορφές εξασθένησης.

Ο Άρης και το M/C της Πανσελήνου σε 45ο όψη ημιτετραγώνου με τον Άρη της Ελλάδας, είναι ένδειξη για φιλονικίες, καβγάδες, διαπληκτισμούς, λογομαχίες, δείχνει βιαστική δράση και, γι’ αυτό, αναποτελεσματική.

Ο Δίας απέναντι από τον Άρη της Ελλάδας και σε εμπλοκή με Άρη/ Κρόνο Πανσελήνου δείχνει προβλήματα σε συνεργασίες, λύση διαφορών μετά όμως από προστριβές και, στην πιο καλή εκδοχή, δείχνει ένα «τυχερό χωρισμό», ένα εύκολο τελείωμα μιας κατάστασης.

Άρης/ Κρόνος σε εμπλοκή με Άρη Ελλάδας είναι δείκτης για δοκιμασία της αντοχής των δυνάμεων κάποιου, δείχνει επίσης και κάποιο «θάνατο», κυριολεκτικό ή μεταφορικό .

Κρόνος/ Β. Δεσμός σε εμπλοκή με Ήλιο/ Κρόνο Ελλάδας είναι σαφής ένδειξη για χωρισμούς, δυσκολίες σε συνεργασίες, απομόνωση, μοναξιά.

Ουρανός, Πλούτωνας σε Δία και Πλούτωνα της Ελλάδας είναι πολύ δύσκολη ένδειξη για οικονομικά, δείχνει ξαφνικούς ανασχηματισμούς και μετασχηματισμούς και ανάγκη προσαρμογής σε κάτι εντελώς καινούργιο.

Πάντως η εμπλοκή αυτή υπήρχε και τους προηγούμενους μήνες - είχαμε ξαναγράψει γι’ αυτή - και θα υπάρχει και τους επόμενους και «ευθύνεται» για όλα τα εκρηκτικά γεγονότα που γίνονται τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας (από το 2010 και μετά).

Ποσειδώνας, Δεσμοί σε εμπλοκή με Κρόνο/ Πλούτωνα και Ωροσκόπο Ελλάδας δείχνουν:

Φτώχεια, κοινό πόνο και δυσκολία με πολλούς ανθρώπους.
Αστάθεια, σπασμένα, κλονισμένα νεύρα.
Χωρισμούς.
Κινδύνους από νερό (για την εμπλοκή αυτή έχουμε ξαναγράψει σε προηγούμενα άρθρα).