Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο αστεροειδής Υγεία στα ζώδια στα ζώδια της... ''Υγείας''




ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς Αστρολογία ξέρουν πως τα 12 ζώδια του ζωδιακού κύκλου συγκροτούν 6 άξονες· π.χ. ο άξονας των οικονομικών είναι ο άξονας Ταύρου – Σκορπιού, ο άξονας της επικοινωνίας ο άξονας Διδύμων- Τοξότη κ.ά.

Έτσι και τα πολικά ζώδια της Παρθένου και των Ιχθύων συγκροτούν τον άξονα της υγείας και της θεραπείας, γι’ αυτό και θεωρούνται ως τα κατ’ εξοχήν ζώδια που συνδέονται με επαγγέλματα υγείας, όπως γιατροί, νοσοκόμοι, θεραπευτές κάθε μορφής. Με υγεία και με χώρους υγείας συνδέονται επίσης και οι οίκοι που αντιστοιχούν σ’ αυτά τα ζώδια, δηλαδή ο 6ος και ο 12ος οίκος, άρα είναι φυσικό ο Υγεία – που όπως δείχνει και το όνομά του, συνδέεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πλανητοειδή - αστεροειδή με θέματα υγείας - να έχει μία ιδιαίτερη λειτουργία σ’ αυτά τα δύο ζώδια.

Όμως με υγεία και θεραπεία συνδέεται και το τρίτο μεταβλητό ζώδιο (τα άλλα δύο είναι βέβαια η Παρθένος και οι Ιχθύες), ο Τοξότης, ζώδιο που συνδέεται με τους Κενταύρους, οι οποίοι μυθολογικά ασχολούνταν με ζητήματα θεραπευτικά (άλλωστε «Κένταυρος», σύμφωνα με κάποιες ετυμολογίες, είναι αυτοί που κεντάν την αύρα» και έτσι «διορθώνει» το πρόβλημα πριν αυτό εκφραστεί στο υλικό σώμα ή, αν έχει ήδη εμφανιστεί, επεμβαίνοντας στην αύρα χτυπά το πρόβλημα στη ρίζα του, καταπολεμά την αιτία – που είναι σε μη υλικό επίπεδο – και όχι το σύμπτωμα – που είναι στο υλικό επίπεδο).

Μην ξεχνάμε επίσης πως η έξαρση του Χείρωνα – άλλου πλανητοειδούς που συνδέεται με θεραπεία – είναι στον Τοξότη και ειδικά στην 23ο αυτού του ζωδίου, όπως είχαμε γράψει και στο δοκίμιό μας για το Χείρωνα που έχει δημοσιευθεί σε αυτόν εδώ τον ιστότοπο.

Αυτά είναι λοιπόν τα 3 ζώδια που κατ’ εξοχήν συνδέονται με θέματα υγείας – θεραπείας, ας δούμε λοιπόν πως λειτουργεί ο Υγεία στα ζώδια αυτά.

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Παρθένος, ζώδιο κάθαρσης σωματικής και ψυχικής (από κει και η υπερβολή αυτού του ζωδίου, μερικές φορές, με θέματα καθαριότητας) είναι φυσικό να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα με τα θέματα υγείας και σε επίπεδο προληπτικό (κυρίως) αλλά και σε επίπεδο αντιμετώπισης κάποιου προβλήματος, όταν αυτό αντιμετωπιστεί. Γι’ αυτό και ο Υγεία στο ζώδιο αυτό είναι φυσικό να δίνει άτομο που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για θέματα υγείας, που φροντίζει για την καθαριότητα και που αποφεύγει κάθε τι που μπορεί να βλάψει τον οργανισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υγεία σ’ αυτό το ζώδιο μπορεί να λειτουργήσει ως εξής:

Τακτική φροντίδα του σώματος, καθημερινή υγιεινή.
Αποφυγή κάθε συνήθειας που μπορεί να βλάψει τον οργανισμό (π.χ. αλκοόλ, κάπνισμα κ.ά.).
Προληπτικές επισκέψεις σε γιατρό, τακτικά τσεκ-απ.
Άμεση καταφυγή σε ειδικούς, όταν παρουσιαστεί πρόβλημα υγείας.
Αυστηρή καθαριότητα, που κάποιες φορές παίρνει και ψυχαναγκαστικό χαρακτήρα.
Μελέτη εκλαϊκευμένων βιβλίων υγιεινής.
Ενδιαφέρον για θέματα ιατρικά, ακόμα κι αν το επάγγελμά του δεν έχει σχέση με χώρους υγείας.
Μεγάλη ικανότητα σε ιατρικά θέματα, ειδικά αν υπάρχουν κι άλλοι πλανήτες στο ζώδιο της Παρθένου.
Προβλήματα με πεπτικό, έντερα, το αδύναμο σημείο της Παρθένου.
Άμεση – ακαριαία διακοπή βλαβερών συνηθειών όταν παρουσιαστεί κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα.
Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δώσει και άτομα υποχόνδρια.
Αν υπάρχει και η Αφροδίτη στην Παρθένο (ή ο Άρης, δευτερευόντως) μπορεί να δώσει κάποιες φοβίες για τη σεξουαλικότητα, φοβίες που μπορούν να οδηγήσουν σε ψυχαναγκαστική συμπεριφορά σε θέματα σεξουαλικά.

Ας δούμε τώρα όμως τον Υγεία στο απέναντι από την Παρθένο ζώδιο, στους Ιχθύες.

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες είναι το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, γι’ αυτό πολλοί παλαιοί αστρολόγοι πίστευαν πως, κατά κάποιον τρόπο, σηκώνει όλο το βάρος του Ζωδιακού. Έχοντας λοιπόν το βάρος των 11 προηγούμενων ζωδίων, είναι φυσικό οι Ιχθύες να είναι ένα, όχι εύκολο, ζώδιο, γι  αυτό και ο οίκος των δοκιμασιών, ο 12ος, συνδέεται μ’ αυτό  το ζώδιο.

Επειδή κάθε ζώδιο – προσέξτε το καλά αυτό – συνδέεται με κάποιο μέρος του σώματος ανατομικά (π.χ. ο Κριός με το κεφάλι, ο Ταύρος με το λαιμό κ.ο.κ.), οι Ιχθύες συνδέονται βέβαια με κάποιο μέλος του σώματος κι αυτοί - όπως άλλωστε όλα τα ζώδια -, συγκεκριμένα με τα πέλματα (το «τελευταίο» μέρος του σώματος) συνδέονται όμως και με αυτό που είναι η βάση της υγείας μας, το ανοσοποιητικό σύστημα. (Γι’ αυτό και η γενιά του ’60, γενιά που είχε έντονες εμπλοκές του Κρόνου από τους Ιχθείς με Πλούτωνα/Ουρανό στην Παρθένο, ήταν αυτή που συνδέθηκε με την εμφάνιση του AIDS, κατ’ εξοχήν ασθένεια του ανοσοποιητικού).

Ας δούμε τώρα πως μπορεί να εκδηλωθεί η δυναμική του Υγεία στους Ιχθύες:

Προβλήματα με τα πέλματα, πλατυποδία.
Εύκολη κούραση όταν περπατάμε έντονα και αρκετά (δεν αντέχουμε δηλαδή το πολύ περπάτημα).
Ευάλωτοι σε εποχιακές ασθένειες (γρίπες, ιώσεις κ.ά.).
Εύκολη εξασθένηση ανοσοποιητικού.
Ενδιαφέρον για θέματα υγείας, κυρίως όμως για ενεργειακές τεχνικές αυτοθεραπείας.
Εύκολα «σωματοποιούνται» ψυχικά προβλήματα, ευάλωτο δηλαδή το άτομο σε ψυχοσωματικές ασθένειες.
Πρόθυμο να προσφέρει βοήθεια σε ασθενείς (η προσφορά είναι άλλωστε από τις λέξεις-κλειδιά των Ιχθύων).
Προβλήματα μπορεί να προκύψουν είτε λόγω αδιαφορίας – τεμπελιάς- φοβίας να επισκεφθεί γιατρό, μιας και οι Ιχθύες κάνουν εύκολα «άρνηση της προβληματικότητας» και μπορεί να αποφεύγουν να επισκεφθούν γιατρό, ακόμα κι αν δε νιώθουν καλά, γιατί φοβούνται τη διάγνωση (όχι απαραίτητα την εξέταση, ακόμα κι αν είναι επώδυνη).
Προβλήματα υγείας από χρήση υποκαταστάτων (π.χ. αλκοόλ), κάτι στο οποίο αυτό το ζώδιο έχει ροπή.
Όπως και στην Παρθένο, το «πολικό» ζώδιο των Ιχθύων, η Υγεία – αν υπάρχουν κι άλλοι πλανήτες στους Ιχθείς, στην Παρθένο, στον 6ο ή στο 12ο οίκο, μπορεί να δώσει πολύ πετυχημένα άτομα σε επαγγέλματα υγείας.

Ας δούμε τώρα και την Υγεία στον Τοξότη, στο τελευταίο από τα ζώδια που συνδέονται με υγεία:

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΞΟΤΗΣ

Μπορεί να δώσει υπερ-αισιοδοξία σε θέματα υγείας και αυτό να οδηγήσει σε αδιαφορία ή ελλιπή φροντίδα του οργανισμού (η υπερβολή είναι άλλωστε χαρακτηριστικό του ζωδίου).

Ενδιαφέρον για ενεργειακές θεραπευτικές πρακτικές.

Ευαισθησία στους μηρούς, σε συκώτι (ανατομικές αντιστοιχίες αυτού του ζωδίου).

Πιθανή κάποια ισχυρή ικανότητα αυτοίασης, αν ο Υγεία είναι κοντά στην 23ο του Τοξότη, στην απόλυτη έξαρση του «θεραπευτή» Χείρωνα.

Σε αυτό το σημείο ο Υγεία (και αν στο ίδιο σημείο υπάρχει και κάποιο από τα Φώτα) πιθανόν να έχουμε άτομο με ικανότητες θεραπείας, ή μεγάλη ροπή σε μελέτη εναλλακτικών θεραπειών, ασχολία πιθανόν με κάποιες απ’ αυτές (αυτά αν ο Υγεία είναι στον 6ο κυρίως οίκο, σε δυνατές εμπλοκές με ισχυρούς παράγοντες του ωροσκοπίου).