Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΜΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ



Η τελευταία Πανσέληνος του 2012 γίνεται στις 28 Δεκέμβρη 2012, ώρα 12.12 μ.μ., στην 7 του άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω με εμπλοκή με Πλούτωνα και Ουρανού.

Οι πλανήτες τη μέρα αυτή είναι στις εξής θέσεις:



Ήλιος 7 Αιγόκερω
Πλούτωνας 9 Αιγόκερω
Σελήνη 7 Καρκίνου
Ερμής 25  Τοξότη
Αφροδίτη 15 Τοξότη
Άρης 1 Υδροχόου
Κρόνος 9  Σκορπιού
Ουρανός 4  Κριού
Ποσειδώνας 1 Ιχθύων
Δίας 8  Διδύμων
Β. – Ν. Δεσμός 25 Σκορπιού – Ταύρου

Ο Ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για την Πανσέληνο είναι στις 6 Κριού, το M/C στις 4 Αιγόκερω αμφότεροι σε εμπλοκή με την ίδια την Πανσέληνο αλλά και με Ουρανό, Πλούτωνα.

Ας δούμε τώρα τους άξονες (μεσοδιαστήματα) της ημέρας:

Άξονας θανάτου (Άρης/ Κρόνος) στις 21ο Τοξότη, ακριβώς απέναντι από τη Σελήνη της Ελλάδας και με αντισκιά στον Πλούτωνα της Πανσελήνου.

Άξονας επεμβάσεων, (Άρης/ Κρόνος) στις 3ο Ιχθύων σε ακριβές τετράγωνο με τον Ωροσκόπο της Ελλάδας και πάνω στον Ποσειδώνα της Πανσελήνου.




Άξονας βίας και πολέμου (Άρης/ Πλούτωνας) στις 21ο Αιγόκερω, πάνω στον Ποσειδώνα της Ελλάδας (ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, βρίσκεται και στον οίκο της εξωτερικής πολιτικής, τον 9ο).

Άξονας σύγχυσης και ασθενειών (Κρόνος/ Ποσειδώνας) στις 5ο τον Αιγόκερω, σε εμπλοκή με την Πανσέληνο και τον Ουρανό.

Άξονας ξαφνικού περιορισμού και δυσάρεστης ξαφνικής έντασης (Κρόνος/ Ουρανός) στις 21ο Αιγόκερω κι αυτός, πάνω στον Ποσειδώνα της Ελλάδας.

Οι άξονες της εξασθένησης και του πένθους εμπλέκονται με Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας (Άρης/ Ποσειδώνας και Κρόνος / Β. Δεσμός) από τη 16ο σταθερών ζωδίων.

Ο άξονας της κατάλυσης εξουσίας και του ομαδικού περιορισμού (Κρόνος/ Πλούτωνας) στις 9ο Τοξότη, είναι απέναντι από το Δία αλλά και από το γενέθλιο μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα της Ελλάδας.

Ο άξονας της επανάστασης (Ουρανός/ Ποσειδώνας) και της κοινής μοίρας πολλών ανθρώπων (Πλούτωνας/ Β. Δεσμός) είναι σε εμπλοκή μεταξύ τους, αλλά και με τον Άρη της Ελλάδας και την Αφροδίτη της Πανσελήνου. Πολύ ισχυρή αυτή η δυναμική, αξίζει να τη δούμε προσεκτικά.

Ήλιος, Σελήνη, σε εμπλοκή με Πλούτωνα, Ουρανό, μας προετοιμάζουν για «εκρηκτικές» καταστάσεις σε θέματα κυρίως εξουσίας, μιας και η Πανσέληνος γίνεται σε ζώδια που συνδέονται με εξουσία – πατρίδες (Καρκίνο / Αιγόκερω) αλλά και στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν είναι πάλι σε οίκους που συνδέονται με τα παραπάνω θέματα (εξουσίες, πατρίδες).

Η Πανσέληνος σε εμπλοκή με Πλούτωνα-Ουρανό δείχνει υπερβολική-νευρική ένταση, κάποιο «ξέσπασμα» ακόμα και μια καταστροφή (φυσικά όχι σε στενά εθνικό επίπεδο αναγκαστικά, μιας και η Πανσέληνος επηρεάζει βέβαια όλον τον κόσμο), δείχνει επίσης κάποια τάση για ελευθερία, δείχνει ισχυρές συναισθηματικές εντάσεις· είναι επίσης ένδειξη για αλλαγές περιστάσεων, κρίσης σε σχέσεις, χωρισμούς, σημειοδοτεί επίσης και φαινόμενα «ανταρσίας», ξαφνικά γεγονότα, ξαφνικές διαμάχες.

Ο Ωροσκόπος και το M/C σε εμπλοκή με Ουρανό – Πλούτωνα δείχνει αναστατώσεις, αναταραχές, εμπειρίες με ένταση, κινδύνους για ατυχήματα· «ομαδικό σοκ ή αναστάτωση μέσα στο περιβάλλον», γράφει ο Ebertin γι’ αυτό το συνδυασμό.

Ο Ερμής με αντισκιά πάνω στον Πλούτωνα δείχνει υπερφόρτωση της αντοχής.

Οι καλές όψεις του Κρόνου με την Πανσέληνο είναι σίγουρα ένα πολύ καλό «αμορτισέρ» πολύ περισσότερο που είναι συγκλίνουσες και «κλειστές». Δείχνουν δυνατότητα αυτοελέγχου ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες, δείχνουν αντιμετώπιση μιας δύσκολης κατάστασης με σύνεση.

Η Αφροδίτη στον Άρη της Ελλάδας αλλά και σε σκληρή όψη 45ο με τον Άρη της Πανσελήνου είναι ένδειξη για φαινόμενα απιστίας αλλά και αστάθειας, παράλυσης, λύπης μιας και αμφότεροι εμπλέκονται με τον άξονα Ουρανού/ Ποσειδώνα. Είναι επίσης ένδειξη για «μοιραίες» συνεργασίες αλλά και για φαινόμενα βίας, μιας και εμπλέκονται επίσης με τον άξονα του «κοινού πεπρωμένου».

Μπορεί επίσης την περίοδο εκείνη να εμφανιστούν ομάδες ανθρώπων που πριν ήταν άγνωστες ή μυστικές.

Άρης/ Κρόνος σε Σελήνη Ελλάδας είναι ένδειξη ατονίας, καταπίεσης, δύσκολη γενικότερα ένδειξη για το λαό. Η εμπλοκή τους με τον Πλούτωνα της Πανσελήνου (με αντισκιά) δείχνει φαινόμενα καταστροφής.

Άρης/ Ουρανός σε Ωροσκόπο της Ελλάδας, δείχνει βίαιες ενέργειες, ταραχές, ατυχήματα, ακόμα και τραυματισμούς, συλλήψεις. Η εμπλοκή με τον Ποσειδώνα μπορεί να δώσει αλλοπρόσαλλα φαινόμενα, ακόμα και «παραληρηματικές» καταστάσεις, φαινόμενα πονηρίας και δολιότητας.

Άρης/ Πλούτωνας σε Ποσειδώνα της Ελλάδας δείχνει φαινόμενα αδιαλλαξίας και σκληρότητας, πανουργία, δολιότητα, βλάβες με ύπουλο τρόπο, μπορεί ακόμα και να δηλώνει κάποια δύσκολα φυσικά φαινόμενα, που έχουν κυρίως να κάνουν με το νερό (π.χ. πλημμύρες, ταραγμένη θάλασσα κ.ά.).

Κρόνος/ Ποσειδώνας σε εμπλοκή με Ουρανό μπορεί να δηλώνει και μια ξαφνική σύγχυση ή μια εξασθένηση που εκδηλώνεται ξαφνικά· η πανσέληνος σε εμπλοκή με τον ίδιο άξονα είναι ένδειξη έλλειψης ζωτικότητας, εξασθένησης, απαισιοδοξίας και συναισθηματικής καταπίεσης.

Κρόνος/ Ουρανός σε Ποσειδώνα Ελλάδας δείχνει φαινόμενα παραίτησης, στενοχώρια, «απόφαση κάποιου να εγκαταλείψει τον εαυτό του σε κάτι που θεωρεί αναπόφευκτο», όπως κατά λέξη γράφει γι’ αυτόν το συνδυασμό η Κοσμοβιολογία.

Άρης/ Ποσειδώνας σε Ήλιο, Κρόνο Ελλάδας δείχνει υπονόμευση, διάλυση, μπορεί να δηλώνει ακόμη και μια επιδημία, κυριολεκτική ή μεταφορική (πέρυσι που αναφέραμε πάλι τον όρο «επιδημία» είχαμε τα φαινόμενα με τις ιερόδουλες φορείς του AIDS, την «επιδημία» των αυτοκτονιών αλλά και κυριολεκτική έξαρση των εποχιακών επιδημιών).

Κρόνος/ Β. Δεσμός σε Ήλιο, Κρόνο Ελλάδας είναι καθαρή ένδειξη απομόνωσης, μοναξιάς, εγκατάλειψης.

Κρόνος/ Πλούτωνας σε Δία είναι σημεία φανατισμού κάθε μορφής (κοινωνικού ή θρησκευτικού).

Πράγματι πολύ ισχυρή η δυναμική αυτής της Πανσελήνου.