Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ





Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 10 Απρίλη 2013, ώρα 12.36 (θερινή) στην 21ο Κριού, πάνω στο δύσκολο απλανή Baten – Kaitos (που συνδέεται με «ναυάγια» κάθε μορφής και σε ακριβές τετράγωνο με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας, που είναι στις 21ο του Αιγόκερω).

Στενή σύνοδο με την Νέα Σελήνη κάνουν ο Άρης και η Αφροδίτη (22ο και 23ο του Κριού αντίστοιχα), άρα εμπλέκονται και αυτοί με τετράγωνο στο γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδας. Έντονο το «Ποσειδώνιο» στοιχείο σ’ αυτήν τη Νέα Σελήνη, πολύ περισσότερο που ο Ποσειδώνας της ημέρας είναι σε σκληρή όψη 45ο με τη Νέα Σελήνη.

Ο Ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για τη Νέα Σελήνη είναι στις 22ο Καρκίνου, σε τετράγωνο με τη Νέα Σελήνη και με όλο το Stellium που βρίσκεται στον Κριό, ενώ η ακμή του 7ου οίκου του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης «κάθεται» ακριβώς στο γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδας και είναι φυσικά σε τετράγωνο με τη Νέα Σελήνη.

Το Μεσουράνημα της Νέας Σελήνης είναι στις 7ο Κριού και πάνω στο M/C βρίσκεται ο Ουρανός (9ο Κριού) σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που είναι στις 11ο Αιγόκερω και όλα αυτά σε εμπλοκή με Πλούτωνα της Ελλάδας, ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνο Δία - Πλούτωνα.




Ο Κρόνος από τις 9ο Σκορπιού σε ακριβέστατη χιαστί όψη (150ο) με τον Ουρανό αλλά και με το M/C της Νέας Σελήνης προειδοποιεί για ασφυκτικά διλήμματα, «ασφυκτικές» καταστάσεις.

Οι Δεσμοί της Σελήνης στις 16ο Σκορπιού – Ταύρου ενεργοποιούν την αντίθεση Ήλιου – Κρόνου της Ελλάδας και ο Ερμής από τις 24ο των Ιχθύων κάνει ακριβή σκληρή όψη 135ο με τον Κρόνο και σκληρή όψη 45ο με το M/C της Ελλάδας, άρα Ερμής και Κρόνος εμπλέκονται με το M/C της Ελλάδας.

Με Κρόνο αλλά και M/C της Ελλάδας εμπλέκεται και η Μαύρη Σελήνη (24ο Διδύμων), η οποία συγχρόνως έχει και τετράγωνο ακριβέστατο με τον Ερμή και επηρεάζει αρνητικά την Αφροδίτη και τη Σελήνη της Ελλάδας.

Ισχυρή η δυναμική της Νέας Σελήνης, που συνεχίζει το δυναμισμό της προηγούμενης Πανσελήνου, απλώς σ’ αυτή τη Νέα Σελήνη είναι ιδιαίτερα έντονο το «Ποσειδώνιο» στοιχείο που στην πανσέληνο δεν ήταν τόσο έντονο.

Σημαντικό και αξιοπρόσεκτο είναι πως και στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης, είναι «γεμάτος» ο 10ος οίκος, οίκος που συνδέεται με κυβέρνηση και η Νέα Σελήνη στο ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται στον 11ο οίκο της – όπως και η Πανσέληνος – οίκο που συνδέεται κι αυτός με πολιτική, κόμματα, κοινοβούλιο και κάθε μορφή συλλογικότητας, επηρεάζει όμως και τον απέναντι οίκο, τον 5ο, οίκο που συνδέεται με εκπαίδευση.

Ας δούμε τη «σημειολογία» αυτής της εκρηκτικής αλλά και «θολής», λόγω Ποσειδώνιας εμπλοκής – Νέας Σελήνης:

Νέα Σελήνη στον Κριό συνδέεται πάντα με καινούργια ξεκινήματα, πολύ περισσότερο που ο δυναμικός Άρης εμπλέκεται με τη Νέα Σελήνη. όμως, επειδή η Νέα Σελήνη είναι πάνω σε δύσκολο απλανή, τα ξεκινήματα αυτά θα έχουν εν τη γενέσει τους το σπέρμα της υπονόμευσης, τον κίνδυνο να ναυαγήσουν, μιας και ο απλανής στον οποίο γίνεται η Νέα Σελήνη συνδέεται με ναυάγια.

Η εμπλοκή της Νέας Σελήνης με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας αλλά και με το διευλαύνοντα Ποσειδώνα (45ο), δείχνει μια τάση για δυσαρέσκεια, απογοήτευση, αναστάτωση, παρεξηγήσεις και λάθη, ψευδαισθήσεις, υπονόμευση σχέσεων. Το ότι ο Ποσειδώνας της Ελλάδας βρίσκεται στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οίκο του εξωτερικού, συνηγορεί στο ότι αυτές οι απογοητεύσεις μπορεί να συνδέονται με το εξωτερικό.

Αφροδίτη – Άρης σε εμπλοκή με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας είναι ένδειξη για «αφύσικες» συνεργασίες, απογοητεύσεις από συνεργασίες, δυσαρμονία σε συνεργασίες, υπονόμευση σχέσεων λόγω έλλειψης σταθερότητας.

Ο Ποσειδώνας της Ελλάδας στην ακμή του 7ου οίκου του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης είναι ένδειξη εξαπάτησης, ψευτιάς από άλλους, είναι «η εμπειρία της απογοήτευσης», πολύ περισσότερο που ο διευλαύνοντας Ποσειδώνας κάνει τετράγωνο με τον ωροσκόπο της Ελλάδας.

Ο Ουρανός ακριβώς πάνω στο M/C της Ν. Σελήνης δείχνει κίνδυνο για απώλειες, λόγω βιασύνης ή πρόωρης ενέργειας, μεγάλες αναστατώσεις, στην πιο καλή του εκδοχή μπορεί να δώσει «ξαφνική στροφή της τύχης», όπως κατά λέξη γράφει η Κοσμοβιολογία γι’ αυτόν τον συνδυασμό αλλά λόγω της εμπλοκής γενέθλιου και διελαύνοντος Πλούτωνα σ’ αυτόν το συνδυασμό, μπορεί να φέρει φαινόμενα φανατισμένης φιλοδοξίας που, με τη σειρά της, μπορεί να επιφέρει νευρική κατάπτωση εξαιτίας υπερφόρτωσης του οργανισμού με πολλή δουλειά.

Ο Κρόνος σε χιαστή όψη με Ουρανό και M/C δείχνει εντάσεις στο περιβάλλον, δυσάρεστες επεμβάσεις που μπορεί να φέρουν και περιορισμούς πάσης μορφής, συνηγορεί επίσης αυτός ο συνδυασμός για προκλήσεις, δυναμικές αντιδράσεις, ακόμα και για ξαφνικούς ή βίαιους χωρισμούς.

Οι Δεσμοί της Σελήνης σε Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας δείχνουν φαινόμενα απομόνωσης και δυσκολιών σε κάθε μορφή σχέσης ή συνεργασίας. Στην πιο καλή εκδοχή ο συνδυασμός αυτός μπορεί να δείχνει σημαντικό ρόλο ώριμων ατόμων στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η σκληρή 135άρα Κρόνου - Ερμή συνηγορεί για κυριαρχία μονοδιάστατων απόψεων, για σχέδια χωρίς ελπίδα αλλά και για κυριαρχία δυσπιστίας σε όλα τα επίπεδα. η όψη αυτή, όπως γράφει ο Ebertin, ευνοεί εμφάνιση ατόμων δύσπιστων, καχύποπτων, ανέντιμων ακόμα και πρόστυχων.

Τέλος η Μαύρη Σελήνη στη Σελήνη της Ελλάδας είναι ένα δύσκολο σημάδι για το λαό, ο οποίος έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια πολλαχώς ταλαιπωρείται.

Καλή άνοιξη σε όλους μας!