Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΕ ΛΕΟΝΤΑ - ΥΔΡΟΧΟΟ


Η Πανσέληνος γίνεται στις 4.45π.μ.(θερινή ώρα) την 21.8.2013, στην 28ο  του άξονα Υδροχόου - Λέοντα, σε αναιρετική μοίρα (για τις αναιρετικές μοίρες έχουμε γράψει και παλιότερα στα πλαίσια αυτής της στήλης).



Ας δούμε τις πλανητικές θέσεις της ημέρας:

Ήλιος και Σελήνη στην 28ο Λέοντα - Υδροχόου αντίστοιχα.
Ερμής στις 24ο Λέοντα, καμένος από τον Ήλιο.
Αφροδίτη στις 5ο Ζυγού, απέναντι από τον Πλούτωνα της Ελλάδας.
Άρης στην κρίσιμη μοίρα της 25ο Καρκίνου, κοντά στην απόλυτη πτώση του.
Δίας στην κρίσιμη μοίρα της 12ο Καρκίνου σε ακριβέστατο τετράγωνο με τον Ουρανό, που είναι στις επίσης κρίσιμη μοίρα της 12ο Κριού (για το τετράγωνο Δία - Ουρανού που διαδέχεται το τετράγωνο Δία - Πλούτωνα θα μιλήσουμε αναλυτικά πιο κάτω.
Κρόνος στην 6ο Σκορπιού, κρατά το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, που είναι στις 4ο Ιχθύων.
Β. και Ν. Δεσμός στις 10ο Σκορπιού -Ταύρου σε ακριβέστατο τετράγωνο με το M/C της Ελλάδας.
Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου της Πανσελήνου στις 3ο Λέοντα και το M/C στις 21ο Κριού, στον επικίνδυνο απλανή Baten - Kaitos, που συνδέεται με «ναυάγια» κάθε μορφής, ενώ ο ωροσκόπος κάνει τετράγωνο με Κρόνο (η Κρόνια δυναμική έντονη και σ’ αυτήν την πανσέληνο).
Ο επικίνδυνος άξονας Άρη/Κρόνου εμπλέκεται με τον Άρη της Ελλάδας, και ο άξονας της σύγχυσης και των ασθενειών (Κρόνος/Ποσειδώνας) εμπλέκεται με την Αφροδίτη της Πανσελήνου. Ας δοκιμάσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τη δυναμική αυτής της πανσελήνου.
Η πανσέληνος - στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν - γίνεται σε οίκους που συνδέεται με οικονομικά, άρα ο τομέας αυτός φαίνεται πως ενεργοποιείται σ’ αυτήν την Πανσέληνο.
Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται σε οίκους που έχουν να κάνουν με κυβέρνηση - αντιπολίτευση, γι’ αυτό είναι πιθανότατοι οι κλυδωνισμοί και σε πολιτικό επίπεδο στη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου.





Η Αφροδίτη απέναντι από τον Πλούτωνα της Ελλάδας είναι ένδειξη εξαιρετικής έντασης, ευνοεί σκάνδαλα κυρίως σε θέματα χρηματοοικονομικά και, σίγουρα, δεν είναι ότι καλύτερο γι’ αυτόν τον τομέα.
Τόσοι πλανήτες σε κρίσιμη μοίρα φαίνεται πως κάποια κρίση υποδηλώνεται, πολύ περισσότερο που «βαρείς» πλανήτες είναι σε κρίσιμες μοίρες.
Το τετράγωνο Δία - Ουρανού συνδέεται με απώλεια ευκαιριών, λογομαχίες (πολλές φορές και για θέματα ασήμαντα), αστάθεια, αδιακρισία, έλλειψη καλής συμπεριφοράς. Το ότι όμως εμπλέκεται με την Πανσέληνο δίνει μια πολύ θετική δυναμική (εμπλέκεται το μεσοδιάστημα Δία - Ουρανού με την Πανσέληνο), που μπορεί να εκφραστεί ως εξής:
o Καλή διανοητική αντίληψη
o Εφευρετικότητα
o Ικανότητα «να βλέπει» κάποιος μακριά
o Ξαφνική επιτυχία, ξαφνική γέννηση κάτι καινούργιου
o Φρόνηση, σύνεση, συγκρατημένη αισιόδοξη στάση
o Ξαφνική χαρά
Ουρανός /Πλούτωνας σε εμπλοκή με τον Ερμή της Πανσελήνου δείχνει:
o Ενασχόληση με νέα πράγματα και σχέδια
o Δημιουργική δραστηριότητα
Β. Δεσμός σε τετράγωνο με το M/C της Ελλάδας λειτουργεί στο να εκδηλωθούν οι δυσκολίες σε κοινές επιδιώξεις και το τετράγωνο Κρόνου/ ωροσκόπου είναι μια κατάσταση «του να λες αντίο».
Γενικά η Πανσέληνος αυτή, όπως και όλα τα «φεγγάρια» του Λέοντα, έχουν μέσα στην όλη σκληρή δυναμική τους και αισιόδοξα στοιχεία και σ’ αυτά πρέπει κυρίως να εστιάσουμε.

Φαίνεται πως μέσα από συνθήκες αποσύνθεσης και φθοράς καινούργια πράγματα γεννιούνται, σίγουρα όχι με τον πιο εύκολο τρόπο.

Άλλωστε, αν θυμάστε, και στο ετήσιο ωροσκόπιο της Ελλάδας είχαμε δώσει τον τίτλο: «κάτι καινούργιο γεννιέται»· ίσως τώρα στο ζώδιο της γέννησης (Λέων) αυτό το καινούργιο να εμφανιστεί ή ίσως να εκκολαφτεί. 

Καλό καλοκαίρι, μιας και ο Λέων είναι η «καρδιά» του καλοκαιριού.