Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ – ΙΧΘΥΩΝ


Γίνεται στις 19-9-2013, ώρα 2.13μ.μ. (θερινή στην 26ο του άξονα Ιχθύων – Παρθένου, σε σημεία του ζωδιακού που συνδέονται με την απόλυτη έξαρση (27ο Ιχθύων) και την απόλυτη πτώση (27ο Παρθένου) της Αφροδίτης.

Ο ωροσκόπος είναι στις 21ο Τοξότη, ακριβώς απέναντι από τη Σελήνη της Ελλάδας και το M/C  στις 11ο Ζυγού, σε ακριβέστατη αντίθεση με τον εκρηκτικό Ουρανό.




«Δυνατή» φαίνεται αυτή η Πανσέληνος, ας δούμε λοιπόν τις θέσεις των άλλων πλανητών αυτή τη μέρα:

Ερμής 16ο Ζυγού σε ακριβέστατο τετράγωνο με τον Δία, που είναι στις 16ο Καρκίνου.
Αφροδίτη 9ο Σκορπιού, σύνοδο με τον Κρόνο και το Β. Δεσμό, που είναι στις 8ο Σκορπιού.
Άρης στις 14ο Λέοντα, ακριβώς πάνω στον Κρόνο της Ελλάδας και σε αντίθεση με τον Ήλιο της, ενεργοποιεί δηλαδή στην ακρίβεια τη γενέθλια αντίθεση Ήλιου – Κρόνου της Ελλάδας. αυτό είναι το δυνατό hot point αυτής της Πανσελήνου, που πρέπει ιδιαίτερα να το προσέξουμε. Ευτυχώς, κάνει και τρίγωνο με το γενέθλιο Άρη της Ελλάδας, που είναι στις 14ο του Τοξότη.
Πλούτωνας στις 8ο Αιγόκερω, σε μοίρα του ζωδιακού που συνδέεται με πτώσεις κάθε μορφής (απλανής, facies).
Η πανσέληνος γίνεται ακριβώς πάνω στο δυνατό μεσοδιάστημα Άρη/ Β. Δεσμού, που συνδέεται με δυναμικές ενώσεις κάθε μορφής. βρίσκεται όμως και πάνω στον άξονα του θανάτου (Άρης/ Κρόνος), κάτι που της δίνει μια ιδιαίτερα «βαριά» χροιά.
Τέλος ο Ερμής βρίσκεται στο σκληρό μεσοδιάστημα Ήλιου – Κρόνου και σε μοίρα του ζωδιακού που ο Carelli τη συνδέει με «προδοσία» κάθε μορφής. Αυτά για την αστρολογική σκιαγράφηση της Πανσελήνου, ας προσπαθήσουμε τώρα να την αποσυμβολίσουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εμπλοκές που έχει και που παραπάνω αναπτύξαμε:

Η Πανσέληνος σε σημεία του ζωδιακού που συνδέονται με την Αφροδίτη, δείχνει πως θέματα οικονομικών, συνεργασιών φαίνεται πως θα εκδηλωθούν έντονα κατά τη διάρκειά της, με δύσκολο όμως τρόπο μιας και ο άξονας Άρη/ Κρόνου εμπλέκεται με την Πανσέληνο.
Γίνεται στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οίκο που συνδέεται με πολιτική, κοινοβούλιο γι’ αυτό δεν αποκλείουμε στα πλαίσιά της να εκδηλωθούν σημαντικά δρώμενα στο χώρο της πολιτικής.
Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν γίνεται σε οίκους που συνδέονται με σπουδές, εξωτερικό, μετακινήσεις, κάτι που συνηγορεί για εκδήλωση σημαντικών δρώμενων στους τομείς αυτούς. Επίσης και σε θέματα ενημέρωσης, μεταφορών.
Ο ωροσκόπος ακριβώς απέναντι από τη Σελήνη της Ελλάδας, δείχνει δυσαρμονία με το λαό. το ότι ο Πλούτωνας με αντισκιά και κόντρα αντισκιά εμπλέκεται και με τον ωροσκόπο της Πανσελήνου αλλά και με τη Σελήνη της Ελλάδας δείχνει σχέσεις με πολύ δυσάρεστες συνέπειες αλλά δείχνει και δύσκολα γεγονότα για το λαό (ο Ebertin για την εμπλοκή Πλούτωνα, Σελήνης, ωροσκόπου γράφει κατά λέξη: «τραγικές συνέπειες από γεγονότα στο λαό»).



Η Πανσέληνος σε Άρη/ Κρόνο σημειοδοτεί ανικανότητα επίλυσης προβλημάτων, ασθενική ανθεκτικότητα, αρρώστεια, απώλεια ενός σημαντικού προσώπου, χωρισμό, κακοκεφιά, καταπίεση, γέννηση και καινούργιου με δύσκολο τρόπο.
Η εμπλοκή της Πανσελήνου με Άρη/ Β. Δεσμό δείχνει δυναμικές ενώσεις , συνεταιρισμούς, δυναμικές συνεργασίες. Σε συνδυασμό με το παραπάνω (Άρη/ Κρόνο), μπορεί να δηλώνει όλη αυτή η εμπλοκή διάλυση μιας υπάρχουσας κατάστασης πραγμάτων και δυναμικές ενώσεις ανθρώπων για δημιουργία νέων καταστάσεων. Εμφάνιση κάτι καινούργιου, μέσα από διαδικασίες διάλυσης, αποσύνθεσης.
Ερμής σε Ήλιο/ Κρόνο δείχνει μπλοκαρισμένες συμφωνίες, δυσκολίες στην έκφραση, σκέψεις για χωρισμό, διάλυση και, σίγουρα, δεν είναι δείκτης αισιοδοξίας. Είναι επίσης δύσκολη ένδειξη για νεαρά άτομα, χώρους ενημέρωσης και μεταφορών. Το ό,τι ο Ερμής βρίσκεται σε μοίρα «προδοσίας» είναι ένδειξη για κάποια φαινόμενα προδοσίας, αποστασίας, πιθανόν πισώπλατου χτυπήματος.
Αφροδίτη σε σύνοδο με Κρόνο είναι πολύ δύσκολη ένδειξη για θέματα οικονομικών, για θέματα συνεργασιών, πολύ περισσότερο που η Αφροδίτη είναι αδύναμη στο Σκορπιό και σε τετράγωνο ακριβείας με το M/C της Ελλάδας, κάτι που δηλώνει απώλεια της συμπάθειας και της ανοχής λόγω υπερβολικής έπαρσης και ματαιοδοξίας.
Ουρανός σε αντίθεση με το M/C δείχνει ξαφνικές ανατροπές, βιαστικές ενέργειες που μπορεί να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα. Υπόψη πως ο Ουρανός είναι σε τετράγωνο με τη Μαύρη Σελήνη (11ο του Καρκίνου) και αμφότεροι (Ουρανός και Μαύρη Σελήνη) «χτυπούν» το M/C της Πανσελήνου αλλά και τη Μαύρη σελήνη του γενεθλίου ωροσκοπίου της Ελλάδας. Πολύ ισχυρή αυτή η δυναμική για την κυβέρνηση…
Τέλος ο Άρης σε Ήλιο – Κρόνο της Ελλάδας δείχνει μεγάλες εντάσεις, σχεδόν αναταράξεις, θα μπορούσε να δηλώνει ακόμα και βίαια γεγονότα και «τραυματισμούς» πάσης μορφής.
Αφήσαμε για τελευταίο – για να κλείσουμε ευχάριστα – την εμπλοκή του M/C της Πανσελήνου με Δία/ Πλούτωνα, κάτι που δείχνει προαγωγή, πρόοδο και καλή τύχη μετά όμως από έναν  ξαφνικό ανασχηματισμό, που απαιτεί γρήγορη προσαρμογή σε νέες συνθήκες, μιας και στην εμπλοκή που αναφέραμε παρεμβαίνει και ο Ουρανός.